Spojení mic - naruší symetrii?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tom312

Spojení mic - naruší symetrii?

Příspěvek od Tom312 »

Ahoj.
Předem hlásím, že vím, že to co dělám není úplně čisté. Mimořádně ale musím, kvůli počtu vstupů na mixu.

Modelová situace: dva dynam. mic symetricky zapojené snímají prostor. Potřebuju je "slít" do jednoho vstupu na mixu.

1) Z XLR si udělám jack, třeba nějak takhle:
http://www.musiccenter.cz/Proel-AT290/REDUKCE/:3:13842

2) pak ty dva jacky smíchám, pro představu takhle:
http://www.musiccenter.cz/Proel-AT160/REDUKCE/:3:13838

3) abych nešel na mixu do linkového vstupu (který má menší rozsah gianu), vrátím se zpět na XLR nějak takhle:
http://www.musiccenter.cz/Proel-AT320/REDUKCE/:3:13847

Teď mám jen obavy, co by udělal phantom s těma dynamikama. Neumím si totiž představit, jestli těma redukcema na jack nepříjdu o symetrii zapojení.

Prosím, nehleďte teď na jiná úskalí takového řešení (např. nemožnost korekce každého mic zvlášť). Šum to nechytá a na sejmutí prostoru to stačí...

Díky. T.
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Spojení mic - naruší symetrii?

Příspěvek od maly_medved »

:(
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Katastrofa. Radši si sežeň 2 předzesilovače a míchej to za nima. Jinak to nevidim.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

ak ti to niekto odobri (co sa mne neznalemu nezda ako dobry napad, sa mi mari, ze niekto tvrdil, ze rozbocovat ok, ale spajat nie), tak si miesto tolkych redukcii radsej vyrob alebo kup kabel. tolko redukcii robi velku paku na konektor na mixe a ten sa moze vylomit, co teda predpokladam nechces.
aspon posleny kus daj ako kabel.
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

kdyz uz tohle bastlis, tak si rovnou udelej kabel 2x XLRs - 1x XLRm. Zapojene jak maji.
Nejak to fungovat bude, ale necekej nic zajimavyho. V dobe nejvyssi muzikantske krize pred X lety jsme tohle delali na klavesovem kombu s mikrofonama co meli jacky. Pouzilo se klasicke "Hamacke" rozdvojky na velke jacky a fungovalo to. Jen kdyz ty mikrofony meli vypinace, tak jednim mikrofonem se samozrejme vypnul i ten druhy :) No neni to uplne stastne reseni.

Nedostatek vstupu na mixu jsme resival pouzivanim submixu. Neco jako male Tapco, nebo Behringer. Main out sel do st. line vstupu na "velkem" mixu a bylo to.

...není třeba hrát nahlas...
Tom312

Příspěvek od Tom312 »

honza637 píše:Katastrofa. Radši si sežeň 2 předzesilovače...
Katastrofa by to byla, kdyby šlo o zvučení nějakého pódia, koncertu, fesťáku... Ale tady jde jen o "sejmutí" místnosti a posílení zvuku, něco jako amplion (nevím k čemu to přirovnat, třeba k obecnímu rozhlasu, kde nikdo neřeší zkreslení hlasu nebo tak něco). Psal jsem, že vím, jak je takový postup žalostný, ale potřebuju opravdu jen vědět, jestli to takhle elektrotechnicky projde. Jestli ten fantom neodrovná ty dynamiky, který budou takhle přes jacky spojený.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

No jistě, přeci někdo v tvým okolí Ti nějakej mixík pujčí - nebo ne ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Když už musíš nouzově spojovat paraleleně a nemáš pomocný mix tak VŽDY zásadně symetricky, s těma redukcema cos vybral je to s Fantomasem samozřejmě špatně a ještě za moc peněz. Pokud si to neumíš vyrobit s konektorama XLR tak ty redukce a spojky použij zásadně symetrické.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

co se týká jacků tak symetrické = stereo (3 piny)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty »

Můžu ti nabídnout schéma "malého mixu" s dvěma mikrofonímy vstupy - výstup symetrický, mikrofonní úrovně - jen volume každého vstupu, výrobní cena asi 100Kč i s konektorama... Fantomas můžeš používat, nedávno to po mě chtěl jeden DJ, strašně jsem mu vynadal a pak mu to zbastlil...

Nemůžeš přeci natvrdo spojit dva zvukové signály - v nejprimitivnějším případě se používají směšovací odpory - už jen proto, že tím prvním signálem z prvního mikrofonu "budíš" druhý mikrofon, který prakticky hraje (je to přeci dynamika, ne?)
klídek chlapi, to je nulák
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“