Co na monitorový cesty, GEQ nebo FBX?
-
- Reklama
Re: Co na monitorový cesty, GEQ nebo FBX?
Safa:
o tom behringeru jsem taky uvažoval, (přesudky k ulimu netrpím, vím, že pár věcí se jim docela povedlo a podle všeho je tohle jedna z nich), jenže když sečtu ceny FBX a nějakýho toho uliGEQ, tak už se začínám cenově blížit tý sabině...
jinak uvažuju to do pevný instalace, kde budu zvučit hlavně já a když bude zvučit vlastní zvukař kapely budu poblíž, takže univerzální ovládání (jakože GEQ) není priorita
je mi jasný, že automatika není všemocná a že i ten FBX je nutný před každou akcí seštelovat růčo na konkrétní podmínky, aby to zvuk neprznilo příliš..
každopádně díky za tip
o tom behringeru jsem taky uvažoval, (přesudky k ulimu netrpím, vím, že pár věcí se jim docela povedlo a podle všeho je tohle jedna z nich), jenže když sečtu ceny FBX a nějakýho toho uliGEQ, tak už se začínám cenově blížit tý sabině...
jinak uvažuju to do pevný instalace, kde budu zvučit hlavně já a když bude zvučit vlastní zvukař kapely budu poblíž, takže univerzální ovládání (jakože GEQ) není priorita
je mi jasný, že automatika není všemocná a že i ten FBX je nutný před každou akcí seštelovat růčo na konkrétní podmínky, aby to zvuk neprznilo příliš..
každopádně díky za tip
george:
dík za info, já o tý sabině uvažuju jako o přestupní stanici (momentálně na dva procesory nemám) že by fungovala jak na foh, tak na kritický monitory a až bude někdy v budoucnu love, tak by se přesunula jen do moni cest a na foh by ji nahradil asi ten rane (26z)
ten tvůj postup nastavení FBX a vůbec celý sabiny se mi docela líbí, jak jsem koukal do manuálu sabiny, co to umí, uvažuoval jsem tak nějak podobně..
souhlas, že na foh fbx jen pokud není zbytí...
dík za info, já o tý sabině uvažuju jako o přestupní stanici (momentálně na dva procesory nemám) že by fungovala jak na foh, tak na kritický monitory a až bude někdy v budoucnu love, tak by se přesunula jen do moni cest a na foh by ji nahradil asi ten rane (26z)
ten tvůj postup nastavení FBX a vůbec celý sabiny se mi docela líbí, jak jsem koukal do manuálu sabiny, co to umí, uvažuoval jsem tak nějak podobně..
souhlas, že na foh fbx jen pokud není zbytí...
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Není to tak dávno co jsem je kupoval v přepočtu i s dopravou, clem a dph za cca 7200 Kč /kus. Pokud by stačilo ovládání pouze z počítače tak 3101S jde koupit za 100 USD. Chce to jen čas strávený lovem na Ebayjeany píše:tak nad temahle jsem uz slintaleinsteincz píše:Osobně si pochvaluju jednotky GraphiQ od Sabine. Mám tři kousky GraphiQ 3102, dobrý digitální equalizer, fbx, kompresor, HPF, LPF. Na ebay jsou sehnat velmi dobře.ale na mě je to poněkud drahé
![]()
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Začínal jsem na FBD od Behringerů v odposlechové cestě. Nahoukal jsem si pár filtrů a dost. Bylo to jakože rychlý. Automat jsem nikdy nepoužil, jelikož jsem věděl, že se bude chytat každýho zvuku a zatahovat úplně nesmyslně až to úplně dodrbe zvuk. (i jsem to skoušel) Mimochodem mě připadá u těchto modelů automat pomalej a mnohdy nerozhodnej.
O to víc by mě zajímalo srovnání se Sabinou. Neměl jsem možnost.
Po čase jsem přešel na GEQ a to bez uzardění opět Behringer. Nechávám to rovně (většinou na to není čas) ale nemám svázané ruce kdyby něco. Pokud čas je, tak si s tím pohraji a snažím se to ručně dorovnat, nebo alespoň vyřezat. A taky pomůže optická signalizace v případě problému.
O to víc by mě zajímalo srovnání se Sabinou. Neměl jsem možnost.
Po čase jsem přešel na GEQ a to bez uzardění opět Behringer. Nechávám to rovně (většinou na to není čas) ale nemám svázané ruce kdyby něco. Pokud čas je, tak si s tím pohraji a snažím se to ručně dorovnat, nebo alespoň vyřezat. A taky pomůže optická signalizace v případě problému.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... predpokladam, ze to byl starsi model DSP1124P, je tak ? Ten byl pomalejsi a mel zbytecne siroky filtry, to je fakt. Uli ma uz nejaky skoro dva roky novej FBQ2496 kterej je vynikajici a doporucenihodnej.Jose1 píše:Začínal jsem na FBD od Behringerů v odposlechové cestě. Nahoukal jsem si pár filtrů a dost. Bylo to jakože rychlý. Automat jsem nikdy nepoužil, jelikož jsem věděl, že se bude chytat každýho zvuku a zatahovat úplně nesmyslně až to úplně dodrbe zvuk. (i jsem to skoušel) Mimochodem mě připadá u těchto modelů automat pomalej a mnohdy nerozhodnej.
... mmno ja osobne teda ty graficky FBQcka zrovna moc nemusim, osobne bych radsi volil FBQ2496 nebo DEQ2496 coz je na druhou stranu ale o jinym pristupu k praci. Jo souhlasim, ze opticka signalizace se casto sikne... teda pokud to nehrnes tak ze ti to blika vsechnoJose1 píše:Po čase jsem přešel na GEQ a to bez uzardění opět Behringer. Nechávám to rovně (většinou na to není čas) ale nemám svázané ruce kdyby něco. Pokud čas je, tak si s tím pohraji a snažím se to ručně dorovnat, nebo alespoň vyřezat. A taky pomůže optická signalizace v případě problému.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
knobtweaker
- Uživatel

FBX je principielně na vyříznutí vazby lepší protože má strmější filtr, ale z tou automatikou bych byl opatrný, volné bych nechal max dva filtry. Já osobně preferuju FBX na pevné instalace , mluvené slovo, atd. Na muziku a koncerty , preferuji GEQ stejně jakou asi většina zvukařů ta obsluha je jednodušší a přímočařejší, navíc si aspoň člověk cvičí ušiska 
Pánové, díky moc za názory, dali jste mi hodně námětů k přemejšlení...
Nevím jestli jsem to psal, ale měla by to být pevná instalace (divadelní/hudební klub) a mix divadlo/mluvený slovo/muzika takže se spíš kloním k FBX.. trochu jsem počítal a možná, že to nakonec bude ten uli a za ušetřený peníz bude lepší FOH (možná přijde i EAW
)
Nevím jestli jsem to psal, ale měla by to být pevná instalace (divadelní/hudební klub) a mix divadlo/mluvený slovo/muzika takže se spíš kloním k FBX.. trochu jsem počítal a možná, že to nakonec bude ten uli a za ušetřený peníz bude lepší FOH (možná přijde i EAW
Radši přišetři na Sabine FBX2400, chodí sqěle a cena zas není tak vysoká, něco přes 10litrů.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
Jiří E
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky bych doporučoval tu SABINE FBX 2400, je to dobrá mašina a rozdíl v ceně je relativně velmi malý. Ale je to možná dáno tím, že jsem kromě DI boxu a zkoušečky kabelů už od Uliho vše vyměnil.( Exhancer, Kompresor, EQ i crossover )
Ale možná se již zlepšili.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
safa
Ano byl to DSP1124P. Ale to Qéčko bylo i u tohoto modelu nastavitelný už od hodnoty 1. Tak nevím. V single modu to začalo zatahovat právě od té jedničky.
Ten FBQ2496 jsem neměl možnost už vyzkoušet, neb vylezl natrh v době, kdy jsem už přešel na GEQ.
DEQ2496 používám na PA a spokojenost. A až budou kačky na něco lepšího, tak půjde ještě s kamarádem na odposlechy, klidně.
knobtweaker
Jo máš recht. Když si na konferenci zákazník vymrčí klopák, protože to viděl v televizi, tak automat to dokáže v krátkém čase jakš takš vyřezat a dá se s tím klopákem dělat i live zvuk.
Jiří E
Zatím to spíš vypadá, že se horší. Co mám možnost dostat občas do ruk, nebo dle vyprávění hochů v branži.....
Ano byl to DSP1124P. Ale to Qéčko bylo i u tohoto modelu nastavitelný už od hodnoty 1. Tak nevím. V single modu to začalo zatahovat právě od té jedničky.
Ten FBQ2496 jsem neměl možnost už vyzkoušet, neb vylezl natrh v době, kdy jsem už přešel na GEQ.
DEQ2496 používám na PA a spokojenost. A až budou kačky na něco lepšího, tak půjde ještě s kamarádem na odposlechy, klidně.
knobtweaker
Jo máš recht. Když si na konferenci zákazník vymrčí klopák, protože to viděl v televizi, tak automat to dokáže v krátkém čase jakš takš vyřezat a dá se s tím klopákem dělat i live zvuk.
Jiří E
Zatím to spíš vypadá, že se horší. Co mám možnost dostat občas do ruk, nebo dle vyprávění hochů v branži.....
frantík, Jiří E: no jo chlapci, to máte těžký, já bych taky radši sabinu, leč rozpočet je omezený a sabina vs uli dělá na 6 kanálech rozdíl cca 20 kilokorun a to už dělá třeba to, jestli na FOH budou QSC RMX, nebo PL.. Takže když si můžu vybrat, jestli ošidím diváky, nebo muzikanty, tak (muzikanti prominou, leč oni provoz neplatí) beru tu druhou možnost...
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo chlape, tak podle mě uděláš chybu..já mám a měl jsem taky pár věcí od Behringera a věřím, že to co vevalíš do lepších zesíků, nebo beden, teď naprosto degraduješ a cesty zpět nebude..Je to škoda. To je nebe a dudy.Ale jak myslíš no..
-
Jiří E
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ty to budeš dělat na 6 cestách ? Já je mám pouze na 4 cestách. Ten rozdíl nemůže být tak velký.To mi nějak nesedí.
George: nevím, jestli si úplně rozumíme, já bych to chtěl skutečně jenom na monitory, FOH bych řešil buď sabinou, nebo rane. Když toho uliho použiju jen na monitory, nenechám ho vyhodit všech 20 filtrů naráz a budu umazávat ten 1-2 dynamický, tak to snad (vulgární slovo) zvuk ažtak extra nemůže. nebo se mýlím?
Jiří E: Sabina FBX 2400: 10 300 Kč, uli FBQ 2496: 3 600 Kč = rozdíl 6 700 Kč*3 = 20 100 Kč - snad jsem nikde neudělal chybu
Jiří E: Sabina FBX 2400: 10 300 Kč, uli FBQ 2496: 3 600 Kč = rozdíl 6 700 Kč*3 = 20 100 Kč - snad jsem nikde neudělal chybu
Tak kup jednu Sabinu na zkoušku a v první řadě ji nasaď na monitory, další FBD dokoupíš až zas bude nějaká kačka. Na FOH zatím nemusíš dávat nic, tam to možná ani nebude potřeba, většinu ostudy dělají většinou monitory. Hlavně začni se zaručenou kvalitou, levnější FBD si zkus někde půjčit a porovnej si to s FBX2400, jestli má v Tvém případě cenu do toho jít.
Jsem zmatkař, někdy. No a?