Jaké levné a univerzální mikrofony na bicí?
-
- Reklama
-
jenda.zvukar
Jaké levné a univerzální mikrofony na bicí?
zdravím řeším problematiku .. jaké mikrofony na bicí aby byly v té levnější cenové kategorii a aby byly dost univerzální (pop i metal) prosím poradte ... případně máte někdo zkušenosti s Tbone od thomenna ?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké levné a univerzální mikrofony na bicí?
Úplně lacinejm sadám bych se vyhnul velkým obloukem.
Jinak já mám k dispozici tu levnou sadu PG od Shure a při rozumným nakroucení se to jakžtakž dá.
Ale dneska bych šel bez váhání do tohoto:
http://www.music-city.cz/akg-rhythm-pack-5095.html
Je to vynikající poměr ceny výkonu a kvality, navíc je ta cena momentálně o 30% zvýhodněná
.
Jinak já mám k dispozici tu levnou sadu PG od Shure a při rozumným nakroucení se to jakžtakž dá.
Ale dneska bych šel bez váhání do tohoto:
http://www.music-city.cz/akg-rhythm-pack-5095.html
Je to vynikající poměr ceny výkonu a kvality, navíc je ta cena momentálně o 30% zvýhodněná
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Když se ptá na T.bone, tak dává nějaký cenový rámec (ale taky jsi ho mohl Jendo napsat), tyhle sady jsou od 80 do 160 E, takže i se zvýhodněným AKG jsi mimo.
jendo, kterou sadu od T.bone máš na mysli? Tisícovku (81 E), patnáctistovku (148 E)?
Jinak zmíněná sada od AKG je skutečně dobrý kompromis ceny a kvality (poznáš to nejvíc na kopákovém mikrofonu). Bohužel pro tebe asi mimo rámec možností.
jendo, kterou sadu od T.bone máš na mysli? Tisícovku (81 E), patnáctistovku (148 E)?
Jinak zmíněná sada od AKG je skutečně dobrý kompromis ceny a kvality (poznáš to nejvíc na kopákovém mikrofonu). Bohužel pro tebe asi mimo rámec možností.
Predpokladam, ze levna sada je do peti tisic. Nic dalsiho uz vylozene levneho neni. Snad jen Audix Fusion, kde jsou ceny kolem 7mi, 8mi tisic, ale tam je problem, ze tech mikrofonu neni dost.
Sady typu Yoga od RH Sound, nebo IMG od Monacoru, ci od LD Systems jsou pouzitelne, pokud se dobre nakrouti (ne podle toho co vidim na mixu, ale vylozene podle sluchu). Na dobrych bicich (napriklad Sonor Force vyssich rad, nebo Sonor Delite, Pearl Export, Yamaha Club Custom a pod.) se to pouzit da. ALe zase levne mikrofony ke kvalitnim bicim taky nesedi. Na nejaky nazvuceni tri amaterskejch kapel nekde ve vetsi hospode pro 100 lidi to pouzitelne je. Kvalitativne to bude jako ta sada od Thommanna. Kdysi jsem na tomhle zacinal, takze mluvim z praxe. Dnes uz jsem jinde... sada AKG, kde je prave zminena D112, C119...
Sady typu Yoga od RH Sound, nebo IMG od Monacoru, ci od LD Systems jsou pouzitelne, pokud se dobre nakrouti (ne podle toho co vidim na mixu, ale vylozene podle sluchu). Na dobrych bicich (napriklad Sonor Force vyssich rad, nebo Sonor Delite, Pearl Export, Yamaha Club Custom a pod.) se to pouzit da. ALe zase levne mikrofony ke kvalitnim bicim taky nesedi. Na nejaky nazvuceni tri amaterskejch kapel nekde ve vetsi hospode pro 100 lidi to pouzitelne je. Kvalitativne to bude jako ta sada od Thommanna. Kdysi jsem na tomhle zacinal, takze mluvim z praxe. Dnes uz jsem jinde... sada AKG, kde je prave zminena D112, C119...
...není třeba hrát nahlas...
-
Adrub
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych si jen dovolil jednu poznámku a to, že tyto bubny "nejsou dobré" a zmíněným Sonorům ( Delite, Force ) nesahají ani po kotníkyJakub píše:Na dobrych bicich ... Pearl Export, Yamaha Club Custom a pod.
Ja mám sadu mikrofonů od Dexonu, které se řadí mezi ty levné sady a pro klubové zvučení je to naprosto dostačující.
Ja to upresnim - cokoliv mimo Stagg, Basix, bici z Tesca, Makra, a zkratka vsechny bici do 10ti tisic korun...
Nevim jak Pearl (v tom se uz neorientuju, ale mam tucha, ze jsou i horsi rady nez Export), ale Yamaha Club a Stage custom mi neprijde jako ze by byla nejaka spatna.
Bral jsem to hodne podle ceny, pak taky podle cloveka co Yamahu tlaci (Libor Antos) a ve vyslekdu proste bylo mysleno, ze treba Tama Swingstar je ta "horsi", nebo prave jeste hur ten zmineny Stagg, Dimavery, apod.
Nevim jak Pearl (v tom se uz neorientuju, ale mam tucha, ze jsou i horsi rady nez Export), ale Yamaha Club a Stage custom mi neprijde jako ze by byla nejaka spatna.
Bral jsem to hodne podle ceny, pak taky podle cloveka co Yamahu tlaci (Libor Antos) a ve vyslekdu proste bylo mysleno, ze treba Tama Swingstar je ta "horsi", nebo prave jeste hur ten zmineny Stagg, Dimavery, apod.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

No, někdy na akci přijedou borci s drahejma bicíma, co to nemaj naleděný a ještě blbě hrajou...
To pak nezachrání ani svěcená voda
To pak nezachrání ani svěcená voda
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Adrub
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je svatá pravda 
To si delas legraci, ne? S normalnim mikrofonem kroutis, podle toho co vidis na mixu? Nezlob se, ale zavani to pruserem typu: "a na kopak se musi pridat mlaskani, ubrat nizsi stredy a poradne vohulit basy"....Jakub píše:jsou pouzitelne, pokud se dobre nakrouti (ne podle toho co vidim na mixu, ale vylozene podle sluchu)
Fyla:
Aaa, spatne jsi me pochopil
)))
Napriklad o nekterych pultech Behringer (novejsich rad), se rika, ze se nemuzes vubec koukat na to, co jsi nakroutil. Proste ty hodnoty neodpovidaji tomu co delas.
A u tohodle mikrofonu je to stejne. Pokud potrebujes vzit zvuk virblu a nekde ho vyzdvihnout, chova se to jinak, nez jak cekas. Ale je to dost subjektivni.
A kopaku tu mluvit nebudem. Nehodlam se poustet do nesmyslnejch diskuzi. Na kazdou muziku je potreba ho mit jinak. A ja nejsem zastancem nejakych univerzalnich a hlavne teoretickych reseni.
Aaa, spatne jsi me pochopil
Napriklad o nekterych pultech Behringer (novejsich rad), se rika, ze se nemuzes vubec koukat na to, co jsi nakroutil. Proste ty hodnoty neodpovidaji tomu co delas.
A u tohodle mikrofonu je to stejne. Pokud potrebujes vzit zvuk virblu a nekde ho vyzdvihnout, chova se to jinak, nez jak cekas. Ale je to dost subjektivni.
A kopaku tu mluvit nebudem. Nehodlam se poustet do nesmyslnejch diskuzi. Na kazdou muziku je potreba ho mit jinak. A ja nejsem zastancem nejakych univerzalnich a hlavne teoretickych reseni.
-
jenda.zvukar
teda díky za info ale konkrétne jsem se toho moc nedozvěděl jinak cenovou relaci bych vzhledem k tomu že neni moc peněz vyděl na 5 000 a ty Btone jsem myslel DC1500... vím určitě to nebude mít na shure ale do hospody mi přijde shure mikráčů až škoda ( hlavně pro amatery co jsou schopni je i omlátit když se netrefí na přechod )
-
banach
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
http://mikrofony.heureka.cz/pro-dm8/ mimo mikrofon pro velký buben chodí docela dobře, časem můžeš kopákový vyměnit za D112, B52 nebo D6 atd. a máš pro začátek vystaráno.
Na kopák pořídit ihned Audix D6 nebo D4, na virbl Audix i5 nebo klasiku Shure SM57, teprve to ostatní podle stavu peněženky a vylepšovat později.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
poldysax
Ahoj z nedostatku penez a mikrofonu jsme se rozhodli vyzkouset sadu od LD systems http://www.audiotek.cz/LD-systems-D1017 ... y/:3:27909
Pomer cena/vykon ohromujici, byli jsme mile prekvapeni ze jak mikrofon na kopak, tak mikrofony na prechody, zneji plne, hutne a brilantne lze z nich dostat pozadovany zvuk s pomerne standardni mirou korekci, rovnez kondenzatory splnuji ucel nejsou prilis smerove a neni potreba extreme zvysovat citlivost aby ta hajtka cinkala. Na snare davame jeden z tech tom mikrofonu a pohoda.
Zvucili jsme pres ne na ruzny aparaty, i na nejaky hluchy behringry a slo to.
Sada obsahuje i 4 drzaky na tomy ktere naopak jsou uplne na picu, zde vyrobci bicich a drzaku ponekud nespolupracovali. Jeden se mi dokonce po asi 5tym pouziti sady rozbil. Pri spravnem ohnuti a trose snahy se to ale na bubny pripevnit da.
Nevime zatim jak je to s zivotnosti, ale kdyz bude jen tvoje a budes si na to davat pozor mohlo by to vydrzet. Do klubu v dobe krize myslim super.
Zajimaly by mne zkusenosti s mikrofonama od tommana kolem tech 100E protoze mi podle obrazku prijdou vychytanejsi ty drzaky...
Pomer cena/vykon ohromujici, byli jsme mile prekvapeni ze jak mikrofon na kopak, tak mikrofony na prechody, zneji plne, hutne a brilantne lze z nich dostat pozadovany zvuk s pomerne standardni mirou korekci, rovnez kondenzatory splnuji ucel nejsou prilis smerove a neni potreba extreme zvysovat citlivost aby ta hajtka cinkala. Na snare davame jeden z tech tom mikrofonu a pohoda.
Zvucili jsme pres ne na ruzny aparaty, i na nejaky hluchy behringry a slo to.
Sada obsahuje i 4 drzaky na tomy ktere naopak jsou uplne na picu, zde vyrobci bicich a drzaku ponekud nespolupracovali. Jeden se mi dokonce po asi 5tym pouziti sady rozbil. Pri spravnem ohnuti a trose snahy se to ale na bubny pripevnit da.
Nevime zatim jak je to s zivotnosti, ale kdyz bude jen tvoje a budes si na to davat pozor mohlo by to vydrzet. Do klubu v dobe krize myslim super.
Zajimaly by mne zkusenosti s mikrofonama od tommana kolem tech 100E protoze mi podle obrazku prijdou vychytanejsi ty drzaky...
najvyssia rada od basix - basix custom vobec nehra zle.Jakub píše:Ja to upresnim - cokoliv mimo Stagg, Basix, bici z Tesca, Makra, a zkratka vsechny bici do 10ti tisic korun...