Amatérská otázka - Ohmy, Watty atd.

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pyjonear

Amatérská otázka - Ohmy, Watty atd.

Příspěvek od pyjonear »

Rozšiřuji aparaturu a dostávám se do sfér, které jsem nikdy nemusel řešit, proto jsem v tomto ohledu poněkud nevzdělanec.

Když zapojím 2 8ohmové boxy paralelně, je celková impedance 4 ohmy, že ano, to je vzoreček, který najdu i v Uliho manuálech. Jak je to ale se zatížitelností reproduktorů - změní se nějak watty?

děkuji za trpělivost se začátečníkem.
mart_xx
Uživatel
Uživatel

Re: Amatérská otázka - Ohmy, Watty atd.

Příspěvek od mart_xx »

vykon sa scitava
ale zatazitelnost a delenie vykonu medzi reprama ak nie su identicke je otazne
martin
pyjonear
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pyjonear »

Díky. Věci se mají takto:
momentálně mám dva starší Yorkville /přesný model z hlavy nevím, ale má to 1x15" repro+hornu a 300W při 8ohmech zatížítelnost RMS nevím, Yorkville používá "program". Mají každý dva paralelní vstupy a já potřebuju vědět, jaké parametry by měly mít další dvě 8ohmové bedny k nim paralelně zapojené, abych naplno využil aspoň těch svých mizerných 2x400W/4ohm RMS z Uliho powermixu. Děkuji za návrhy. S ohledem na kvalitu ostatního vybavení nemířím moc vysoko, jde mi o to, "aby to hrálo nahlas"
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Pokud se nechceš dožít "zajímavých" věcí, tak musíš použít úplně stejnou bednu. Nicméně nečekej, že to bude nějaký výrazný pokrok. Kvalita zvuku nejspíše klesne.
Zvukař bez www stránek
pyjonear
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pyjonear »

On ten Yorkville solidně (na cenovou kategorii a velikost aparatury) táhne basy, ale ve středech a výškách se moc nechytá... takže zapojit paralelně box stavěný spíš do výšek či středů (externí horna) se rovná sebevraždě i kdyby byly ohmy v pořádku a watty skýtaly dostatečnou rezervu?
Odpovědět

Zpět na „Repro“