Kdo je profesionální zvukař?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Kdo je profesionální zvukař?
Pred par dny jsem se primotal k diskuzi na tema "profesional" vs. "neprofesional". Co nebo jak se posuzuje, ze je clovek v danem oboru/funkcni profesional??
1. Tim, ze se tim zivi, cili je to jeho profese a tudiz se povazuje za profesionala
nebo
2. Tim, ze tu svou praci dela naprosto precizne a vyborne a tim padem je profesional
Jak definovat amatera je take tezke - amater, co se tim nezivi a nebo amater co tomu tolik nehovi...?
1. Tim, ze se tim zivi, cili je to jeho profese a tudiz se povazuje za profesionala
nebo
2. Tim, ze tu svou praci dela naprosto precizne a vyborne a tim padem je profesional
Jak definovat amatera je take tezke - amater, co se tim nezivi a nebo amater co tomu tolik nehovi...?
...není třeba hrát nahlas...
Re: Profesionalni zvukar
Čistě akademicky jsou profesionálové snad všichni zvukaři. Všichni bereme za poskytnutou službu finanční odměnu. Můžeme sice diskutovat, že částka za zvučení mnohdy nekryje základní náklady - nicméně pořád je tam vztah dodavatel/zákazník.
Druhou věcí je přístup k práci - znám zcela profesionální zvukařské firmy s špičkovou technikou ale naprosto amatérským přístupem. A platí to i v opačném pořadí.
Druhou věcí je přístup k práci - znám zcela profesionální zvukařské firmy s špičkovou technikou ale naprosto amatérským přístupem. A platí to i v opačném pořadí.
Zvukař bez www stránek
No Jirko, já si přeci jen myslí, že profíci jste především vy, co se tím živíte jako profesí. Že to každý děláte jinak, lépe či hůře, to bylo je a bude. My, co to máme jako "koníčka", jsme podle mě pořád "amatéři", tak jako to může být ve srovnání spojař-profík vs. radioamatér, který se tím baví doma. Kvality radioamatéra mohou být sebelepší, ale stále je podle zvyklostí zařazen v kategorii "-amatér".
Jsem zmatkař, někdy. No a?
No kdyby jsi to bral podle toho čím se kdo živí, tak já jsem jako zvukař maximální amatér - upřímně řečeno bych se zvukařinou snad ani živit nechtěl když to tak dookola pozoruju.
Zvukař bez www stránek
No já měl za to, že jsi podle zde prezentovaných zkušeností a vybavení z kategorie, kde se pohybuje Petr Vinš, Jirka Kliment, Ivan Zima apod.
A vsechny co jsi zde frantiku vyjmenoval, se zivi, nebo alespon vydelavaji dalsi penize i jinde. 
...není třeba hrát nahlas...
No jo no, když já je neznám osobně, ale oproti mě to už určitě jakási "profi-kategorie" bude.
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Průser je, že těmto profesionálním firmám onen amatérský přístup procházi, protože zákazník to bere tak, že si objedná profíka a pokud dojde ke kixu, tak nad tím mávne rukou s tím, že "I mistr tesař se utne". Pokud ovšem tuhle chybu udělá amatér, tak má po kšeftě.J.J. píše:Druhou věcí je přístup k práci - znám zcela profesionální zvukařské firmy s špičkovou technikou ale naprosto amatérským přístupem. A platí to i v opačném pořadí.
Takže podle mě profesionál je ten, kdo splňuje oba ty body - živí se tím a vykonává 100%-ní práci. A to jak po zvukařské stránce, tak po stránce jednání se zákazníkem/účinkujícím.