piezo reproduktory dexon TW 3O

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

piezo reproduktory dexon TW 3O

Příspěvek od PetrMikes »

ahoj koupil jsem si tyto reproduktory pro domaci pouziti.nechapu ale proc udavaji impedanci >1000. na strankach jsem cetl ze vykazuji na rezonancnim kmitoctu cca 4500Hz nestabilitu a mohly by poskodit zesilovat.proto se pry dava do serie nejaky odpor.nevite jaky?a jak vykonny?a taky mohu pouzit normální dvoupasmovou vyhybku?dekuji za odpoved
Vojta85
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta85 »

Koukám že tenhle příspěvek je celkem starej, ale kdyby sem náhodou někdo zabrousil.......

normální dvoupásmovou výhybku kde je v serii pro vejšky nějakej kondenzátor (případně paralelně cívka) použít nemůžeš!!!!!!! to by se zesilovači moc nelíbilo!
Vysvětli mi prosím jedinej rozumnej duvod, proč kupuješ piezo reprák??? Vždyť je to zoufalství. Radši ty repráčky někomu dej a kup si něco "ne piezo".
Ale pokud trváš na svém, tak si uvědom že impedance těchto repráklů je kapacitního charakteru, proto je nemužeš připojit na klasickou výhybku, dále zesilovače obecně nemaj rádi kapacitní zátěž atd atd, takže ten rezistor se tam dává z duvodu ochrany zesilovače, pro snížení citlivosti toho pieza a taky se hodnotou toho rezistoru dá trošičku korigovat frekvenční charakteristika!!
Ta hodnota bejvá od 15 do 60 ohmů

PS: Pieza nepoužívat!!!!!!!!!!!!!! :D
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Oni existují i celkem slušná pieza a za předpokladu rozumnýho a promyšlenýho použití se s nimá dá udělat "za málo peněz - trochu víc muziky", než bez výškáče, nicméně to znamená koupit slušnou značku. Dexon je bohužel přesně ta neslušná.
Odpovědět

Zpět na „Repro“