Sluchatka pri zvuceni

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Sluchatka pri zvuceni

Příspěvek od Jakub »

Kdyz tu bylo tema o stereu pri live, ja pridavam tema, zda pri zvuceni pouzitave sluchatka.
Napriklad ja bych bez nich delal asi spatne, pac pri kytarovejch kapelach kdyz kytary hrajou prave hodne podobny riffy a jsou naboostrovany, tak se tak slejvaj, ze sluchatka a PFL je jedina pomoc jak rozeznat co je co :)

...není třeba hrát nahlas...
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchatka pri zvuceni

Příspěvek od xb »

Ja je pouzivam jen pri onom PFL ... jinak je posledni dobou soustavne zapominam doma ;)
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Bez sluchátek bych byl na kšeftu jak bez jedné ruky :)
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Já je zas hodně používám u elektronických kapel, kdy Vám hraje třeba 8 stop harddisk + různý klapky a vy pak chcete něco vytáhnout a lovíte od kud vám to leze. Sluchádka dobrý zvlášť kdyř se vynoří problém a nevíte z čeho to leze :-)
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Přesně tak... já myslím že to téma je skoro zbytečné, neboť si myslím, že sluchátka musí používat každý. Neumím si představit jak jinak by dokázal zvukař zjistit kde je problém, kde mu to píská apod. Leda, žeby měl sebou odposlech, to je pak jiná. Ale i tak.. jo a víte na co se mi v poslední době hodí sluchátka nejvíce? Jako izolace od hluku :) Když hraje kapela zvratky, tak nahodím mušle,pustím si tam tu hudbu potichu,ať mám přehled a je to pro mě lepší než se mordovat v tom kravále v sále. Návštěvníci koncertu tam většinou nesedí na místě, různě se pohybují a já v tom kravále nonstop nevydržím..

Používá to ještě někdo? :)
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Souhlas s předchozími příspěvky.

Mno , a občas, zvlášť nad ránem mají sluchátka fakt nejlepší zvuk s jejich jack konektorem v kapse :lol:
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Presne! Kdyz je na podiu neskutecnej bordel, sluchatka prijdou vhod. Skoda jen ze to ticho nejde vic zesilit :-D :-D :-D

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Jakub píše:Presne! Kdyz je na podiu neskutecnej bordel, sluchatka prijdou vhod. Skoda jen ze to ticho nejde vic zesilit :-D :-D :-D
Omyl ! Jde to . Běžně to používají piloti letadel, nebo vojáci či elitní policisté při zásahu. Sluchátka mají i mikrofon a do mušlí pouští "kravál v protifázi", takže v podstatě utlumí i výbuch granátu v blízkosti. Okoukávali jsme to teď na IDETu v Brně , když jsem tam vojákům zvučil módní přehlídky.

Takže heslo : Elitní sluchátka pro elitní zvukaře" !!! =D>
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

No vida, tak ted to jen sehnat za dobrej peniz :)
Jsou to hodne extremy kdyz je na podiu zvuk takovej, ze ven to musim valit a sluchatka me utlumej :)

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Nechci vam do toho kecat, ale neni nekde neco spatne, kdyz resite jak si co nejvic zacpat usi na koncerte, ktery ozvucujete? Nevim jakou pouzivate techniku, ale i pri vetsi hlastiosti v sebehorsi akustice se me nikdy nestalo, ze bych musel premyslet o "leteckych hluchatkach". Pokud takovy hluk produkuji primo muzikantni, ozvucovani v takovem prostoru je zbytecne, pokud to produkujete z PA, vy - jako zvukar - jste tam zbytecne...
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Tak já třeba po 6ti hodinách vysokého hluku, zvlášť pokud je to hudební styl, který mě neoslovuje, nejsem schopen naslouchat..Neřeknu kdybych zvučil 30m od podia.. ale většinou jsem třeba i 5-15m od podia, protože dělám klubovky. A to se fakt vydržet nedá. A nepotřebuji o sluch přijít... To nemá co dělat s tím, jak mi hraje PA, protože si myslím že mi hraje hezky :)
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Fyla píše:Nechci vam do toho kecat, ale neni nekde neco spatne, kdyz resite jak si co nejvic zacpat usi na koncerte, ktery ozvucujete? Nevim jakou pouzivate techniku, ale i pri vetsi hlastiosti v sebehorsi akustice se me nikdy nestalo, ze bych musel premyslet o "leteckych hluchatkach". Pokud takovy hluk produkuji primo muzikantni, ozvucovani v takovem prostoru je zbytecne, pokud to produkujete z PA, vy - jako zvukar - jste tam zbytecne...
:D Spatne je to, ze muzikanti jsou neukazneni (vetsinou to jsou ti nejvetsi amateri, co mysli, ze kdyz nejedou na plne koule, tak to nehraje), takze zanikaji zpevy a ty je treba "tlacit" ven. A druha alternativa - kdyz je silena akustika, tak vznika jakasi zvukova koule (bez ohledu jestli vubec jde neco ven - ale treba staci aby sly ven jen zpevy a na podiu hraji dva "magurci" s boxy 4x 12" nahulenyma na 3/4) a pak po X hodinach poslouchani tohodle bordelu prijde ticho vhod.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Tak se to od sluchátek hezky posunulo ke hluchátkům :-)

Moc je nepoužívám - tam, kde to hraje dobře je slyšet co se kde děje, tam kde je "bordel" , je to jedno...

Spíš když něco nabírám, tak je potřebuju, abych to trochu porovnal.

A u těch klubových "nářezů" si běžně dávám do uší špunty.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

Od sluchatek pres hluchatka az ke spuntum :)

Jen vsuvka Pavle - nemeni nektere spunty zvuk? Jako ze clovek slysi neceho vice a neceho mene nez ve skutecnosti slysi bez spuntu?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Mění, ale po nazvučení to až tak moc neřeším - vzpoměň si na ten motorest s vydlážděnou podlahou...

Tak v takových prostorech je to téměř nutnost, pokuď nechci, aby mi ještě další den hučelo v uších.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“