Historky
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Historky
--------
pozn. admin: vlákno vzniklo oddělením od jiného tématu, ke kterému se nehodilo, přišlo mi ale škoda tento příspěvek jen smazat. Třeba se najdou pokračovatelé.
--------
Nebo treba na hajzlik... Coz mi pripomnelo jednu silenou historku jednoho orchestru. Vypravela se kdyz jsem za mlada jezdi s dechovym orchestrem na festival Kmochuv Kolin a tam sme hrali skladbu, kde se v jednu chvili hralo asi dva takty na triangl. A k tomu se vaze historka, ze prej jednou byl v Praze nejaky orchestr a tam byl trianglista. A hrala se nejaka skladba, kde rany na triangl byly asi vzdycky po 200 taktech
no a tak to fungovalo asi tak, ze trianglista udelal cink cink a pak pocital. Prvni... druhej... treti... no a v jednu chvili se mu chtelo desne na velkou. No vedel, ze mu zbejva asi 280 taktu, tak porad pocital. Dole v orchestristi prosel dozadu chodbickou na wc a porad slysel tu hudbu a pocital... jenze na wc se to nejak "rozjelo" a zacinal tusit, ze to asi do 280teho taktu nestihne... Porad pocital, ale priroda byla mocnejsi a tak kdyz prisel 280 takt a melo se ozvat obligatni "cink cink", tak mily trianglista vzal za plechove dvere kabinky a udelal jenom "prask prask"...
))) najednou orchestr zahadne zpomalil, neb se spousta muzikantu lekla. Udajne se z toho nejak vylhali a skladbu dohrali, ale asi to byl zazitek
Premyslel jsem, z jak doby ta historka je a jestli se zaklada na pravde. Ale proc ne - za minuleho rezimu se WC delali prave s plechovym prepazenim a ty plechove dvere, vetsinou v modre nebo sedive barve tam skutecne bejvali.
)
Otazka je, jestli je to pravda, nebo jenom takova historka pro pobaveni "mene dulezitych" hracu jako je prave trianglista
Pak jsem slysel jinou vec, ale to je kravina, ze v notove partiture bylo napsano v jednu chvili "OHNE TRIANGL", proste klasicky, "BEZ TRIANGLU"... a trianglista pocital, jedna, dva, tri a pak vzal triangl a krchhhh... proste ho ohnul
Ale to je samozrejme smysleny, takova blbost by napadla jenom pako
)))
pozn. admin: vlákno vzniklo oddělením od jiného tématu, ke kterému se nehodilo, přišlo mi ale škoda tento příspěvek jen smazat. Třeba se najdou pokračovatelé.
--------
Nebo treba na hajzlik... Coz mi pripomnelo jednu silenou historku jednoho orchestru. Vypravela se kdyz jsem za mlada jezdi s dechovym orchestrem na festival Kmochuv Kolin a tam sme hrali skladbu, kde se v jednu chvili hralo asi dva takty na triangl. A k tomu se vaze historka, ze prej jednou byl v Praze nejaky orchestr a tam byl trianglista. A hrala se nejaka skladba, kde rany na triangl byly asi vzdycky po 200 taktech
Otazka je, jestli je to pravda, nebo jenom takova historka pro pobaveni "mene dulezitych" hracu jako je prave trianglista
Pak jsem slysel jinou vec, ale to je kravina, ze v notove partiture bylo napsano v jednu chvili "OHNE TRIANGL", proste klasicky, "BEZ TRIANGLU"... a trianglista pocital, jedna, dva, tri a pak vzal triangl a krchhhh... proste ho ohnul
...není třeba hrát nahlas...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Historky
já zase slyšel jak odešel herec na WC se zaplým bezdrátem, a bylo slyšet splachováni
teda jako při zkoušce a vracel se s bouřlivým potleskem...
Coz je asi ale ovsem chyba zvukare, kterej zapomnel tek kanal zamutovat kdyz herec zasel do zakulisi... 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... no jeeeje, toho se na muzikalech postestiOK2MDK píše:já zase slyšel jak odešel herec na WC se zaplým bezdrátem, a bylo slyšet splachovániteda jako při zkoušce a vracel se s bouřlivým potleskem...
OHNE TRIANGEL je samozrejme vtip ... docela fousatej muzkantskej vtip (tech taky je - viz web Slavka samala http://cybermuff.cz/viewforum.php?id=12 ).
K tomu trianglistovi ... tedy bicistovi orchestru: taky se traduje ze kdosi (slysel jsem to vypravet o ruznejch lidech v ruznejch verzich) v podobne situaci cestou ze zachoda uz tusil ze nestihne nastup na ranu do gongu a protoze tesne pred tim momentem byl uz na hrane jeviste nevahal a hodil pantofli pres pul jeviste do onoho gongu. Legenda rika, ze dopad prisel presne na dobu ... asi to byl mistr.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo a jeste jedna profesni historka mi prisla na mysl. Jedna znama kapela mi vypravela, ze pouzivaji vlastni DIboxy a logicky je potrebujou napajet +48V. Hrali pry kdesi kde jim zvukar na otazku: "Máš tam phantom?" odpověděl lakonicky "Ne, mam tu jen hall a echo".
Asi nejaky kolega (jezis doufam, ze se tu v tom nekdo nepozna ... no asi ne
)
Asi nejaky kolega (jezis doufam, ze se tu v tom nekdo nepozna ... no asi ne
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam historku z minulej sezony u nas v divadle:
Na jednom predstavni na uplny zaver stoja dvaja herci (aniel a diabol) na vyvysenom mieste akoze nad celym svetom. A do konecnej melancholickej hudy striedavo trubia na lesnom rohu. Kedze sa im to v prvych reprizach predstavenia nedarilo podla prredstav, rozhodlo sa, ze sa bude zvuk rohu pustat zo zaznamu a ani sa len budu tvarit ze trubia
. Uz to samo o sebe dalo zabrat pani riaditelke, ktora sa rozhodla ze si bude robit zvuk sama (a vacsinou sa jej nepodarilo trafit presny okamih na pustenie playbacku lesneho rohu).
A tak sa jedneho dna prihodilo takto: Ja som zahajil predstavnie klasickym CD zaznamom "privitanim divakov a upozornenim na telefony" vybral som cd a nachystal tam "rohy") na co priklusala pani riaditelka a pustila si samotne predstavnie. Na koci v hore popisovanej scene sa aniel nadychol a "akoze zatrubyl do rohu" a z rohu sa ozvalo: "Vážení diváci .." Na co to nastastie rychlo stopla.
Myslim, ze nikdy pred tym sa tak presne netrafila. Skoda len ze to bolo ine CD
nemusim pripominat ze vsetci technici teda ja a svetluska sa zvyjali od smiechu zatial co pani riaditelka skoro vyskocial z koze
no a kto za to mohol? Predsa ja, kedze som chystal CD na predstavenie a neupozornil som, ze v druhom prehravaci su uz vymenene "rohy" a nie stale "uvytanie" ktore islo ako prve
Mozno od vtedy sa veri, ze v divadle ma aj zvukar svoje opodstatnene miesto
Na jednom predstavni na uplny zaver stoja dvaja herci (aniel a diabol) na vyvysenom mieste akoze nad celym svetom. A do konecnej melancholickej hudy striedavo trubia na lesnom rohu. Kedze sa im to v prvych reprizach predstavenia nedarilo podla prredstav, rozhodlo sa, ze sa bude zvuk rohu pustat zo zaznamu a ani sa len budu tvarit ze trubia
A tak sa jedneho dna prihodilo takto: Ja som zahajil predstavnie klasickym CD zaznamom "privitanim divakov a upozornenim na telefony" vybral som cd a nachystal tam "rohy") na co priklusala pani riaditelka a pustila si samotne predstavnie. Na koci v hore popisovanej scene sa aniel nadychol a "akoze zatrubyl do rohu" a z rohu sa ozvalo: "Vážení diváci .." Na co to nastastie rychlo stopla.
Myslim, ze nikdy pred tym sa tak presne netrafila. Skoda len ze to bolo ine CD
Mozno od vtedy sa veri, ze v divadle ma aj zvukar svoje opodstatnene miesto
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
NOXUS
Už dlouho jsem se tak nenasmál... Myslím že jsi trumfnul moji :
Ještě kdysi kdysi se u nás v divadle pouštěla muzika z pásů . Profi tvrdé 1/4" , a jednotlivé tracky se oddělovaly bílým nebo červeným blankem. No a vždy při derniérách bylo zvykem udělat nějakou kulišárnu .
První scéna: kdy na začátku sedlák přivede koně s povozem ( nepřiznané , jakoby v zákulisí a na scéně je vidět jem zadní část povozu ) .. a v poslední scéně, kdy vojáci přijíždějí na americkém jeepu ,
jakýsi vtipálek tyhle blanky na pásce prohodil .......
Už dlouho jsem se tak nenasmál... Myslím že jsi trumfnul moji :
Ještě kdysi kdysi se u nás v divadle pouštěla muzika z pásů . Profi tvrdé 1/4" , a jednotlivé tracky se oddělovaly bílým nebo červeným blankem. No a vždy při derniérách bylo zvykem udělat nějakou kulišárnu .
První scéna: kdy na začátku sedlák přivede koně s povozem ( nepřiznané , jakoby v zákulisí a na scéně je vidět jem zadní část povozu ) .. a v poslední scéně, kdy vojáci přijíždějí na americkém jeepu ,
jakýsi vtipálek tyhle blanky na pásce prohodil .......
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak to si taky vzpomínám na (tehdy) téměř tragický omyl:
v 80. letech jsem dělal v domě kultury promítače, osvětlovače, zvukaře, údržbáře atd.
Jednou si nějací pohlaváři předávali nějaké vyznamenání a instrukce zněla, že v určité části pustím píseň práce a v jiné internacionálu.
Pouštěl jsem to ze singlů (ani už nevím proč) a první zazněla internacionála a podruhý snad pochod rudých námořníků či co.
Ve mně hrklo, protože to byl tehdy vážnej přestupek, seběhnul se ředitel DK, šéfka kina a nevím kdo ještě a klepali se jak ratlíci.
Přišel nějakej šéf těch pohlavárů a říkal mi - děkuju Ti soudruhu, takhle to má vypadat !
A věnoval mi jedno z vyznamenání, co zbylo po nějakém umřelém bolševikovi.
No jak já se styděl - protože ani ředitel kulturáku mi soudruhu nikdy neřek...
Takže kolegové mně asi půl roku jinak, než soudruhu, neřekli
Fujtajxl...
v 80. letech jsem dělal v domě kultury promítače, osvětlovače, zvukaře, údržbáře atd.
Jednou si nějací pohlaváři předávali nějaké vyznamenání a instrukce zněla, že v určité části pustím píseň práce a v jiné internacionálu.
Pouštěl jsem to ze singlů (ani už nevím proč) a první zazněla internacionála a podruhý snad pochod rudých námořníků či co.
Ve mně hrklo, protože to byl tehdy vážnej přestupek, seběhnul se ředitel DK, šéfka kina a nevím kdo ještě a klepali se jak ratlíci.
Přišel nějakej šéf těch pohlavárů a říkal mi - děkuju Ti soudruhu, takhle to má vypadat !
A věnoval mi jedno z vyznamenání, co zbylo po nějakém umřelém bolševikovi.
No jak já se styděl - protože ani ředitel kulturáku mi soudruhu nikdy neřek...
Takže kolegové mně asi půl roku jinak, než soudruhu, neřekli
Fujtajxl...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím bezdrátovým portem a WC se to přihodilo i mě. Já to nezamutoval, jen jsem sjel s klikou, takže venku to nebylo. Ale měl jsem zrovna na palici sluchátka a vyslechl jsem si krátkou samomluvu, hodnotící výkon na WC, který prý nestál za řeč. Seběhlo se to tak rychle, že jsem si ty sluchátka ani nestihl diskrétně sundat z uší. 
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
U nás v Táboře se kdysi stala nemilá věc Fešákům - jejich zvukař onemocněl ,tak vzali záskok, zvuk perfektní, vše v pořádku, ale nakonci měli "špek" - proběhl přídavek, děkovačka, odchod ze scény a měl být konec... Táborské divadlo ovšem aplaudovalo tak mohutně, že Fešáci vtrhli zpět na scénu - k naprostému zděšení zvukaře, který právě vytrhal párák z mixu
Pral to zpátky hlava nehlava - půlka mikrofonů samozřejmě nezpívala 
klídek chlapi, to je nulák
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
pisty
Taky mám tendenci po odchodu poslední kapely začít rvát dráty z konektorů. ale přesto, že se mi nic takového nestalo, tak končím až si to nechám potvrdit od pořadatele, že teda fakt konec.
Pro jistotu.
Taky mám tendenci po odchodu poslední kapely začít rvát dráty z konektorů. ale přesto, že se mi nic takového nestalo, tak končím až si to nechám potvrdit od pořadatele, že teda fakt konec.
Pro jistotu.
No ted kdyz nad tim premyslim, prijde mi to spis jako divny. Prvni co z PA vypinam, jsou konce (stejne je jako posledni zapinam). Takze bych nejdriv vse zamutoval, stahnul a pak sel na podium, tam to povypinal a vratil se k FOH. Neumim si predstavit, ze mam vyjety konce na max a vyrvu parak z mixu. To bude rana
Pokud ovsem neni nekde po ceste nejakej procesor rizenej na dalku, kterym vsechno zamutuju, tomu bych pak rozumel.