Ozvučení divadla

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jall
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Ozvučení divadla

Příspěvek od jall »

Do Sokolova pár km přidej :-), i když tu vzdálenost jsem prve plácnul jen tak od oka, jsem od Plzně, takže do Sokolova to mám skoro 100 km, a časově to nestíhám. Zkusil jsem napsat přímo do divadla, tak uvidím, jestli se někdo ozve. 9.10. už asi bude pozdě, do konce týdne bych měl dát dohromady definitivní řešení.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

http://galerie.albumfotek.cz/22020/

10 klopáků AKG (postarší kousky), muzikál...
Dělám, co mě baví.
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

Citam tu rady zvucenia pre divadlo,
tak ze k comu by ste odporucili zavesne mikrofony a nemohol by niekto dat neaku schemicku, skicu, ako spravne nazvucit divadelne javisko (aj s tim priestorom pred oponou)?
Lebo ked chcem u nas od ziakou ZS aby hlasno vypravali tak je to hroza, teda ako pri ktorom a to som sa to musel snazit nazvucit 2mi zavesnymi mik. + neake dalsie ine...
Dakujem.
Tomr

Příspěvek od Tomr »

Dobrý večer, pokud můžu říct vlastní zkušenost s ozvučením divadla, tak pokud nehrajeme doma ale "venku", tak bohatě postačí 2x repro cca100W, zesilovač a přehrávač CD.Pro ozvučení sálu o kapacitě 3OO lidí naprosto dostačující.Já osobně používám bedny a zesilovač Sony, sice trošku už postarší, ale stále dobrý.Pořizovací cena cca 30 tis.Přehrávač Tascam CD-MD za 23tis-doporučuju,spolehlivej a s autopauzou.Mikrofony nepoužívám vůbec,herci nemají problém to umluvit.Takže celková investice max 55tis.Samozřejmě záleží co vše se bude zvučit.Pokud jen divadlo,kde je mluvené slovo a z CD se pouští muzika a zvuky, tak není problém s tím co jsem psal nahoře.
Pokud se hraje doma, tam už je vybavení krapet jiné a také za úplně jinou cenu.Používám sestavu JBL EVO http://www.jblpro.com/pub/install/evo/evoi.sys.pdf
Aktivní bedny, pult je starý dobrý Soundcraft FX16.K tomu FEEDBACK DESTROYER PRO DSP1100P
-Behringer,procesor ULTRACURVE PRO DEQ2496-také Behringer.A ještě několik dalších věcí.Výhodou bylo, že se u nás divadlo před několika lety kompletně modernizovalo, takže byl i větší příděl peněz.Zvučí se tu školní akademie,různé recitály, klasická divadla a hlavně díky dobré akustice není moc potřeba něco přizvučovat.
Každopádně jak jsem už psal, vše je to o penězích.

Tomáš-Chlumec
jall
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od jall »

Chtěl bych tímto poděkovat všem profíkům z AUDIOTEK MUSIC CENTER, co se mnou měli "svatou trpělivost" při konzultacích a objednávce, i všem, kdo mi radili zde na fóru =D> =D> =D>
Po testech a vyzkoušení všeho můžu napsat, že aparát hraje výborně a plně vyhovuje pro potřeby malého amatérského divadla. A pokud by někoho zajímalo, na co hrajem:
repro: 2 x RCF310A
mix: Soundcraft EFX 8
odposlech:Laney CXP112
mikrofony: AKG WMS40PRO PRESENTER SET FLEXX

Takže ještě jednou všem díky :D
CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass »

Jen tak pro inspiraci, jako zajímavost.

Jedná se o pořad Smokey Joe´s Cafe, který běžel před léty na dvojce. Dokonce jsem stihnul asi poslední třetinu nahrát na VHS. Od té doby můj táta sjíždí TV programy a už to neopakovali. Pak jsem to neúspěšně scháněl ke stažení, ale prd, nikdo se nechtěl podělit ;) .Před pár měsíci to někdo nahodil na YT. V dobré kvalitě. Nahrál to ale dost chaoticky, nejde to v playlistu za sebou a něco také asi chybí. Ale k věci. Jedná se o muzikálový program, pro mě po všech stránkách velice působící. Začínaje skvělým obsazením, super muzikou, choreografií, dále techickou úrovní - zvuk, světla, pódium.. až po dobrou kameru a střih..

Na place devět zpěváků s headsety, živá kapela. Neslyšel jsem jediný hvízdnutí, ču vůbec jiný kiks... a to vyjížděcí pódium! :) Odkaz vede na zahájení druhé půlky programu.

Jednu otázku bych měl - na zadní oponě při zasunutí pódia zpátky sjede nápis s názvem akce.. zajímalo by mě esli je to promítaný, nebo je to reflexní barva nasvícená úvéčkem ... v jiný písničce to vypadá podobně a fakt nevím, vypadá to suprově

Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Podle mě je to UV, jsou tam vidět kolem dokola záře z UV světel.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“