Aktivní odposlech

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Attx_lm
Nováček fóra
Nováček fóra

Aktivní odposlech

Příspěvek od Attx_lm »

Zdarec lidi... motřeboval bych poradit co řikáte na tyhle odposlechy: http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/-/a ... 007502-000

Popřípadě nějakou alternativu do tech 10t za dva odposlechy... Dík
Katakomby

Re: Aktivní odposlech

Příspěvek od Katakomby »

Zdarec.
Máme 4xBehringer B212A,který nový stojí 7000kč a hraje to slušně,ale protože kupujeme
Class A,tak budeme určitě dva prodávat za cenu 8000kč.
Pokud máš zájem ozvi se na číslo.
737055638
Attx_lm---

Příspěvek od Attx_lm--- »

Myslim že ty Fame budou hrát líp.. Jsou dřevený na odposlechy přímo dělaný..... Nebo taky mě napadlo jak by hrálo tohle.... To by jsme koupily 4 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fam ... ductRating Na malou zábavovku do sálu mus stačit ne???
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

... čekat, že 70W do 8" bude stačit na zábavovku je naivní - ani náhodou.

Stejně tak ten FAME 12 - udává max SPL 121 dB - je to málo, budete to tavit a výsledkem bude zpětná vazba...

Lidi, zvuk na pódiu je stejně důležitý jako dopředu, na tom se nešetří !
Jak chcete dobře zahrát, když se neuslyšíte ???
Naposledy upravil(a) Pavel Sedlák dne pát 23. říj 2009 12:37:22, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Attx_lm--- píše:Myslim že ty Fame budou hrát líp.. Jsou dřevený na odposlechy přímo dělaný..... Nebo taky mě napadlo jak by hrálo tohle.... To by jsme koupily 4 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fam ... ductRating Na malou zábavovku do sálu mus stačit ne???
A na to jsi přišel kde,že když jsou dřevěné,že budou líp hrát?
Já jsem sice jenom muzikant, takže žádný zvukař nejsem,ale za necelé dva roky co si budeme svoje malá mini p.a. jsme došli na to, že je zbytečné, časově a finančně náročné objevovat objevené.
Na co ti budeš čtyři jakési Fame, když se z nich stejně neuslyšíte!
My jsme vyměnili ty odposlechy B212A za ART500A a je to naprostý masakr, ale samozřejmě je tam taky ohromný cenový zkus.
Jo a ještě jsem si vzpomněl ,jak jsme v létě hráli s jednou kapelou na venkovní akci, kde měli 8xSkytec a musím říct, že jako podložka pod nohu je to velice dobré, ale jinak to nemá s bednama na živé vystupování nic společného!
Radek

P.S.
Omlouvám se všem profi zvukařom za můj příspěvek.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Za co se omlouváš ?

Takhle to je !

Nehledě na to, že ty levné šroty nikdo nikdy nekoupí
Attx_lm---

Ok beru... Nebrat :-)... Tak co by jsme mi doporučili za 2 odposlechy v nejaký přijatelný cenový hranici aby to učel splnilo.. Dík
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Běžně uznávané v celku oblíbené minimum je ART310A, viz: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84146 . Je to ale už 12,8 tis/kus. Doporučím pořídit jeden kus na zkoušku, pokud s ním vystačíte např. na zpěv v přední lajně a pak se rozhodnete co dál. Aspoň si tu aktivku zkuste někde půjčit či poslechnout, v ideálním případě ji porovnat přímo na nějaké vaší akci s něčím levnějším, vámi zamýšleným. Tipnu si, že to ART z toho testu vyjde v poměru cena/kvalita vždy velmi dobře.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Attx_lm---

Tak ty ART bych bral všema deseti, ale za 12 jeden fakt nemužu... Potřebujem minimálně 2ks. S jednym v první lajně by jsme to nedali když jenom vepředu jsou u nás 3 zpěvy.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Škoda... časem totiž stejně k nějakému řešení v relaci "minimálně 10tis/1xmonitor" dopspějete, do té doby to budou jen ztrátové mezikroky...

Pokud v těch dvou monitorech může být pro začátek totéž, přiklonil bych se i k řešení 2x pasivní bedna spojené paraleleně na 1 kanál nějakého zesilovače, druhý kanál pro odposlech dozadu nebo prostě zatím na předek jeden zesilovač na dva monitory nezávisle. Dvě stavebnice EM-121 kit by mohly cenově vyhovět: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82161 .
Návštěvník

Zdarec Franto.
Já vím, že se mu snažíš poradit dobře, ale jestli někdo píše, že víc jak deset tisíc nedá dohromady, tak mu radit RCF ART 310 je trochu zbytečné.....
Proto jsem mu taky navrhl, že si může od nás odkoupit ty Behringery B212A, protože my od včerejška máme konečně ty Kramperovy vrchy Classs A, kdy jeden ten kompakt má 800 W, takže se těším jak to příští týden provětráme!
Nezlobte se,protože jsem se opravdu musel pochválit jak se nám podařilo dobře koupit.
My jsme ty B212A používali dva roky a k těm prvním dvoum jsme přikoupili ještě další dva, ale protože se podařilo do našeho p.a. nasypat další peníze, tak už budeme jako odposlechy používat pouze 2xMackie sr1521z a 2xART 500A.
Z toho důvodu dvě 212A prodáváme a dvě si necháváme na zkušebnu, kde bohatě stačí a myslím si, že jde s něma uhrát i malou hospodu. Pro nás to tenkrát byla nejlevnější a nejrozumnější varianta.
Každopádně si dotyční musí rozmyslet, kolik chcou do muziky vrazit peněz, protože já jsem před dvěma roky měl představu, že taky koupíme celé p.a. za 40000 kč. No, postupem času v tom máme o několik stovek tisíc víc a pořád vidím,že nemáme skoro nic..
Určitě je ale lepší se o zvukařinu zajímat, protože pak spoustu muzikantů nebude vidět
zvukaře jako ty největší nepřítele muziky, ale začnou je spíš obdivovat tak, jak to dělám dneska já!

s pozdravem
Radek z Uherského Hradiště
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Zdar Radku, já vím že vám ty odposlechy celkem dobře posloužily. Šlo mi hlavně o to ukázat směr kudy tudy cesta, čili aspoň si to porovnat, aby se v budoucnu pořád nepohybovali jen v lowendu, že to tak stačí, čili zbytečná rada to není. Sám víš, že výkonu a spolehlivosti PA zvláště v bigbítu a tím víc v "metle" není nikdy nazbyt. Taky nevíme, zda jsou k těm deseti tisícům ty tři další litry schopni došetřit a dostat se takto skokem do jiné kategorie. Samozřejmě si od vás ty přebytečné odposlechy vzít můžou, hrát jim to nějak bude a aspoň to budou mít možnost srovnávat s čímkoliv jiným co se jim ke koupi naskytne. Navíc je máte prověřené v provozu a pokud si pamatuju tak za celou tu dobu porouchané nebyly.
Návštěvník

Zdarec Franto.
Každopádně je pro mě ohromná výhra, že jsi dokázal uznat, že ty B212A budou nějak hrát.
Já jsem taky navrchu předtím psal, že hrajou dobře a tudíž doufám, že mě nyní nezačne někdo chytat za slovo, že RCF je lepší, protože to jak kdybysme porovnávali Vaše pivo Starobrno s Bernardem!

Já posuzuju bedny ušima a né jak někteří značkaři očima, takže u nás v UH v Audioteku jsme si tenkrát zapojili aktivní bedny Omnitronic,Yamaha a RCF. Omnitronic uplný průser, takže se asi nikdo nediví, že tam ta bedna dva roky leží a asi bude ležet navěky.
Yamaha MSR 400, která podle slov našeho basáku měla hrát lépe, už jenom proto, že to je
dvanáctipalec, stála skoro za hovno.
RCF ART 310A, které jsme do té doby jako muzikanti vůbec neznali, uplně převálcovala
tu prodejnu, která má rozměr malého sálu.
Boužel jsme tenkrát byli moc spořiví, takže jsme hledali nějakou jinou alternativu na levný odposlech a náhodou jsme narazili na B212A. Od té doby dva roky šlapou bez poruchy.
Sleduju inzeráty na internetu a během dvou let je nikdo neprodával, kdežto Omnitroniců, Skyteců a RH soundů je všude plná prdel. Jinak abyste mi rozuměli, já nejsem firemní hráč Behringer, ani obchodník z Audiopro!
Každopádně co jsme si objednali dvě poslední B212A u nás v UH, tak je normálně zařadili do sortimentu a kdokoliv si je tam může vyzkoušet. Jo a já je sice potřebuju prodat, protože mě jeden kamarád zvukař pujčil krátkodobě na ty Classy, ale né zas tak moc, abych je tu někomu násilím vnucoval.
Příští týden budu na http://www.hudebnibazar.cz, kde se dá prodat uplně všechno věšet inzerát, takže nemám strach,že nám to bude ležet na zkušebně.

Franto napiš. Jsem zvědavý jak impérium na zvukařině vrátí úder!
Radek

--------
pozn. admin: návštěvníkovi doporučuji přečíst příspěvek viewtopic.php?f=47&t=1304, část o citacích, ať ti je pořád nemusím odmazávat
:-)
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Ještě koukněte na Mackie (dříve Tapco) TH15.
Taky žádnej velkej zázrak, ale celkem hrajou.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

TH15 jsem neuvedl záměrně, protože už se nevyrábí, vyrábět se nebude a sehnatelné to bude už jen na inzerát, použité.

K tomu Ulimu Radku už nemám moc co dodat, na zkušebně u vás jsem ty aktivky slyšel, tam byly celkem použitelné, nešumněly, nechrčely a hlavně nebyly v nějakém pásmu vyloženě uřvané. Taky je tamtéž slyšel Aleš a jak jsi uvedl, byl celkem překvapený, že fungují slušně. Rozhodně věřím tomu, že lehce přehrály libovolný Omnišrot.
Odpovědět

Zpět na „Repro“