ADAT ?!
-
- Reklama
-
Disjokey
- Nováček fóra

- Kontaktovat uživatele:
ADAT ?!
Chcem sa spytat nejakeho odbornika, ci sa da pouzit 30m adatový kábel namiesto multikabla pri pevne postavenej scene? Mam mix Yamaha 01V96 v2, ked do toho kupim karu s dvomi adat I/O, ci dokazem tahat vsetky signaly z podia 30 m kablo, ked na podiu budu umistnene AD/DA prevodniky? Myslite ze by to slo? Vdaka JANO 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... zrovna vcera jsem tohle resil s jednim klukem z HAMU a dosli jsme k tomu, ze maximalni delka ADAT optiky (klasicka plastova na TOSLINK konektoru) muze bejt 10m. Teoreticky to muze jit i dal, ale riskujes ... lepsi je pouzit MADI.
Treba MIDAS XL8 pouziva volnej standard AES50 (Sony SuperMAC) a licencovanej Sony HyperMac. Pokud zvladnes architekturu asi by se dal pouzit i CobraNET nebo Ethersound ... ale obavam se, ze to jsou vsechno o rad drazsi reseni.
Treba MIDAS XL8 pouziva volnej standard AES50 (Sony SuperMAC) a licencovanej Sony HyperMac. Pokud zvladnes architekturu asi by se dal pouzit i CobraNET nebo Ethersound ... ale obavam se, ze to jsou vsechno o rad drazsi reseni.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zajimavy, vyjde to na 1000 USD bez dane. Otazka je esli uz neni lepsi sahnout po hotovym reseni treba co dela RSS od Rolandu ten jejich AudioSNake nebo jak se to jmenuje, Tam je vyhoda ze mas od pultu riditelny gainy ...
Jinak jakou to ma pres ten Audiorail CAT5 latenci ?
EDIT: na webu pisou 5 mikrosekund coz je pekne ....
Jinak jakou to ma pres ten Audiorail CAT5 latenci ?
EDIT: na webu pisou 5 mikrosekund coz je pekne ....
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Dlouho jsem tu nebyl, tak snad to bude ještě aktuální.
Nevím jestli s tím Rolandem RSS jde o srovnatelné produkty, ale k Audiorail potřebuješ ještě převodníky na ADAT, takže kvalita je pak dána jimi a tím samozřejmě i koncová cena kompletu. Roland je s cenou mnohonásobně vyše než je moje zařízení, ale nesrovnávám už právě kvůli převodníkům.
Můj komplet umožňuje 32 vstupů a 32 výstupů přes jed UTP kabel. Provozuji to již několik let a v naprosté spokojenosti už jen radostně vzpomínám na "hezké" chvilky s těžkým klasickým párákem. UTP kabel mám společně na bubnu s prodlužovačkou na 220V, délku můžu mít víc než 100m
Co se týká latence, tak ta je zcela nepodstatná protože je v řádu mikrosekund a ne milisekund, takže není o čem mluvit.
Nevýhoda, že nelze upravit gain jinak než na podiu (tam jsou převodníky s preampy) tu je, ale je to vcelku řešitelný. Na začátku produkce chci vždy po muzikantech, aby zahráli nejhlasitěji jak budou hrát a dle toho nastavím gainy a pokud ti muzikanti nejsou úplný paka, tak to funguje, ale nevýhoda to opravdu je. Když se jezdí s někým stabilně, tak problém není vůbec, ale pokud se to na podiu začne střídat, tak to aby u těch gainů raděj někdo stál.
Nevím jestli s tím Rolandem RSS jde o srovnatelné produkty, ale k Audiorail potřebuješ ještě převodníky na ADAT, takže kvalita je pak dána jimi a tím samozřejmě i koncová cena kompletu. Roland je s cenou mnohonásobně vyše než je moje zařízení, ale nesrovnávám už právě kvůli převodníkům.
Můj komplet umožňuje 32 vstupů a 32 výstupů přes jed UTP kabel. Provozuji to již několik let a v naprosté spokojenosti už jen radostně vzpomínám na "hezké" chvilky s těžkým klasickým párákem. UTP kabel mám společně na bubnu s prodlužovačkou na 220V, délku můžu mít víc než 100m
Co se týká latence, tak ta je zcela nepodstatná protože je v řádu mikrosekund a ne milisekund, takže není o čem mluvit.
Nevýhoda, že nelze upravit gain jinak než na podiu (tam jsou převodníky s preampy) tu je, ale je to vcelku řešitelný. Na začátku produkce chci vždy po muzikantech, aby zahráli nejhlasitěji jak budou hrát a dle toho nastavím gainy a pokud ti muzikanti nejsou úplný paka, tak to funguje, ale nevýhoda to opravdu je. Když se jezdí s někým stabilně, tak problém není vůbec, ale pokud se to na podiu začne střídat, tak to aby u těch gainů raděj někdo stál.
2 radek.p: můžu se zeptat jaký používáš propojovací ethernetový kabel, a na jakou délku. Já mám pro protokol Ethersound pur kabel CAT5 od Sommercable a spolehlivé maximum je tak 80m na větší vzdálenosti už pouze optikou. Umí protokol Audiorail sdílet kabel s dalším zařízení? Běží na protokolu ethernet a nebo používá něco svého? Přiznám se, že jsem o tomto zařízení taky uvažoval v době kdy mými hlavními pulty byly Yamahy.