Elmet D 2000

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Paja

Elmet D 2000

Příspěvek od Paja » stř 11. lis 2009 18:47:38

Ahoj všichni, nemá někdo zkušenosti s tímto mos-fet zesilovačem? Jaká je kvalita. A co říkáte na reproduktory od Martin Audio. Díky za odpovědi.

banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Elmet D 2000

Příspěvek od banach » čtv 12. lis 2009 14:18:43

Jezdil jsem s jedním kusem dva roky, používal jsem ho na basy i na středovrchy, má rád tvrdou síť - pak valí. Pří měkké síti valí míň a někde kolem 170 V odepne relé zátěž. Pokud ti nevadí hmotnost, odvede dobrou práci. Další problém je s nízkou zátěží, pokud navěsíš čtyři 8 ohmové bedny na kanál a budeš ho budit až do limitace, po čase odepne teplená ochrana, která je nastavena spíše na nižší teplotu, tepelná výměna probíhá v takových podmínkách dobře asi do 15°stupňů okolní teploty. Přibližně. Zesilovači jsem říkal průtokový ohřívač vzduchu. Zdroj je dimenzován velmi poctivě.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Elmet D 2000

Příspěvek od OK2MDK » pát 13. kvě 2011 9:27:41

máme 4 kousky na basy hrajou dobře.
Mám jeden pro sebe na basy, ta váha je pekelná, ale za tu cenu....

Jenom banah prosím tě, takže můstek do 4 ohm v létě nehrozí při plném provozu (ne limitace)?
Bylo by možné tomu chlazení pomoci? Kamarád ho plánuje na buzení MT18sub právě v můstku do 4 ohm.

Návštěvník

Elmet D 2000

Příspěvek od Návštěvník » ned 15. kvě 2011 14:13:38

Asi ne, starší kusy nevypadávaly (tolik), zřejmě měli tepelnou ochranu nastavenou výše. Můžeš vyhodit prachové filtry (jsou-li tam), vyčistit přední mřížku a vůbec celý zesilovač od prachu, osadit výkonnější ventilátory, ale to je asi tak vše. Zkus při 25°C dát tolik basovek na jeden kanál, aby to dělalo 2 ohmy, budit hudebním signálem až k limitaci a uvidíš, za jak dlouho půjde (třeba ne, říkám, starší kusy na tom byly lépe).
Taky záleží, jestli s tím pojede nonstop techno nebo zábavovku (pauzy mezi skladbami, na skutečné impedanci zátěže atd...

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Elmet D 2000

Příspěvek od OK2MDK » ned 15. kvě 2011 15:45:18

jasně, nekdy zkusíme, tot vpadá na výrobně novější kus.
Já to nepotřebuju, jinak techno nemusím takže leda diskotéky popovek :-)

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“