co dát mezi mix a bedny: 2x eq nebo crossover?
-
- Reklama
-
Hoťas
co dát mezi mix a bedny: 2x eq nebo crossover?
mám ještě jeden dotaz ohledně zvučení, respektive zapojení. za mixem jsou zapojeny dva equalizéry - pro mě zvláštním způsobem: výstup L z mixu jde do L vstupu EQ1 a z L výstupu pokračuje do L vstupu EQ2. výstup z mixu R jde nejdříve do R vstupu EQ2 a následně do R vstupu EQ1. z výstupů L a R odchází signál do středo-výškových roproduktorů a k výstupům SUB OUT jsou připojeny basové reproduktory. je takové zapojení korektní? není dělící kmitočet pro SUB moc nízko? nebylo by vhodnější použít výhybku (croosover)?
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: co dát mezi mix a bedny: 2x eq nebo crossover?
Snažím se si to představit a máš tam mezeru v informaci konkrétně zde
z výstupů L a R odchází signál do středo-výškových roproduktorů z jakých výstupů?
Ale to nevadí, v podstatě je to stejně prapodivně zapojený. Asi nějaké náhradní řešení a ještě přeházené. Kde jsi to takto viděl?
Nicméně odpověď na tvoji otázku.....
Ano,je lepší použít za tímto účelem (pokud to dobře chápu) crossover.
Ovšem k této otázce chybí rovněž doplňující informace... není dělící kmitočet pro SUB moc nízko?
z výstupů L a R odchází signál do středo-výškových roproduktorů z jakých výstupů?
Ale to nevadí, v podstatě je to stejně prapodivně zapojený. Asi nějaké náhradní řešení a ještě přeházené. Kde jsi to takto viděl?
Nicméně odpověď na tvoji otázku.....
Ano,je lepší použít za tímto účelem (pokud to dobře chápu) crossover.
Ovšem k této otázce chybí rovněž doplňující informace... není dělící kmitočet pro SUB moc nízko?
-
Hoťas
pokusím se popis doplnit: jak jsem napsal - výstup L z mixu jde do L vstupu EQ1 a z L výstupu EQ1 pokračuje do L vstupu EQ2. z L výstupu EQ2 jde do bedny L
výstup z mixu R jde nejdříve do R vstupu EQ2 a následně z R výstupu EQ2 do R vstupu EQ1. z R výstupu EQ1 odchází do R bedny. a basáky jsou krmený SUB OUT z EQ1 a EQ2.
snad se to dá z popisu pochopit - když tak můžu poslat plánek (schema) zapojení. že je to asi zbastlený, to si právě myslím, ale já nejsem zvukař...
k druhé otázce - na dělící kmitočet: nejdou některý basový kmitočty pořád do středovýškových beden zatímco do basových jde jenom část toho, co by mohly hrát? tohle zapojení slouží v podstatě jako výhybka a mě zajímá, jestli ta hranice pro basy není moc nízko - vzhledem k tomu že ty výstupy jsou subwoofer. woofer je basovej reprák a sub (jak z názvu vyplývá) bude rozsahem ještě níž. nebo se pletu?
výstup z mixu R jde nejdříve do R vstupu EQ2 a následně z R výstupu EQ2 do R vstupu EQ1. z R výstupu EQ1 odchází do R bedny. a basáky jsou krmený SUB OUT z EQ1 a EQ2.
snad se to dá z popisu pochopit - když tak můžu poslat plánek (schema) zapojení. že je to asi zbastlený, to si právě myslím, ale já nejsem zvukař...
k druhé otázce - na dělící kmitočet: nejdou některý basový kmitočty pořád do středovýškových beden zatímco do basových jde jenom část toho, co by mohly hrát? tohle zapojení slouží v podstatě jako výhybka a mě zajímá, jestli ta hranice pro basy není moc nízko - vzhledem k tomu že ty výstupy jsou subwoofer. woofer je basovej reprák a sub (jak z názvu vyplývá) bude rozsahem ještě níž. nebo se pletu?
Ja asi chapu jak to myslis, mas EQ kde je i vystup na SUB (Behringry EQ to tak tusim maji)?? To samozrejme pouzit jde , delici frekvenci si aspon na tom behringru muzes nastavit vzadu takovym potenciometrem podle potreby.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
ale pokud by jsi chtěl špičkovej cross za dobrý peníz,tak ti mohu nabídnout cross EV.
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY