brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
-
- Reklama
Re: brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
Tak to uzemnění vrať OKAMŽITĚ zpět!!! Na oddělení NTB od mixu použij ZÁSADNĚ DI-box!!! Bezpodmínečně!!!
A navíc navádíš tu k nebezpečným nepravostem i ostatní, nic netušíci lidi...
A navíc navádíš tu k nebezpečným nepravostem i ostatní, nic netušíci lidi...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jen pro zamyšlení - aktuální nápad... resp. nezkoušel jste někdo "ground lift"?
čiže kabel od notebooku - SIGNÁLOVÝ(!!!) s odpojenou zemí v konektoru u mixu? - Mix jede po "své" zemi, signál je stíněn zemí NB... Bude to fungovat?
čiže kabel od notebooku - SIGNÁLOVÝ(!!!) s odpojenou zemí v konektoru u mixu? - Mix jede po "své" zemi, signál je stíněn zemí NB... Bude to fungovat?
klídek chlapi, to je nulák
Pisty, občas to funguje. Tedy pokud máš na mysli propojení do symetrického vstupu mixu, kdy zapojíš stínění na jeden živý pin a signál na druhý živý, přičemž vstupní GND dutinka zůstane nezapojena. Ale není to zde tak funkční, jako v případě potlačení čistých 50/100Hz složek, jelikož díky spínanému zdroji NTB je zde více paskvilu, který do vstupu s pouze zvýšenou vstupní impedancí proti GND (struktura a vlastní připojení OZ a také vstupní vf filtry) snadněji pronikne, narozdíl od poctivého galvanického oddělení transformátorem.
Trafo je trafo. Při náhodné poruše zdroje pro NTB spolehlivě zabrání zničení vstupů na mixu.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Další možnost je pořídit pořádný zdroj. Vyměnil jsem originál zdroj Acer za Liteon a je klid 
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Einsteine, jaký je rozdíl mezi "pořádným" zdrojem a "nepořádným" od Acerů? Myslím tím v zapojení. A myslím to vážně.
A kde, a za kolik jsi ten, co nepřenáší čurbes z NTB pořídil?
Odkaz??
A kde, a za kolik jsi ten, co nepřenáší čurbes z NTB pořídil?
Odkaz??
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně bude jinak vyřešeno uzemnění popř. filtrace toho spínaného zdroje. Většina bordelu co kdy z ntb lezla není zemní smyčka, ale spíše rušení země ze spínaného zdroje (nižší harmonické, zrcadlení ... čert ví??). Popravdě jsem k tomu zdroji přišel jako slepý k houslím. Přišel mi navíc s jedním ntb co jsem kupoval na náhradní díly. Je to Liteon typ PA-1900-05 a kupodivu velké překvapení s mojim Acerem 3100 je ticho.
Poznatek taky je, že většinou mají tendenci rušit ntb Acer, Asus i Compaq. Zatímco Vaio, Apple, Dell, IBM (Lenovo), Toshiba většinou neruší. Myslím, že to bude dost o konstrukci.
Poznatek taky je, že většinou mají tendenci rušit ntb Acer, Asus i Compaq. Zatímco Vaio, Apple, Dell, IBM (Lenovo), Toshiba většinou neruší. Myslím, že to bude dost o konstrukci.
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Můj IBM nerušil... Fujitsu šitmens, co mám teď taky neruší, ale to proto, že zdroj nemá zemnící kolík - z výroby podotýkám...
klídek chlapi, to je nulák
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
JJ IBM s 2 "kolikovou" zasuvkou nerusi to som si vsimol uz davnejsie lebo ho casto nosi jeden pan co mu don nahravam ich konferencie. Ale moj Acer rusi ako hovado (mozno pre to ze ma 3 "kolikovu" zasuvku:( , uvidime co bude robit novy DELL co som objednal.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Měli jste někdy problém s brumem z notebooku při použití "dospělé" externí zvukové karty ?
Jinak vřele doporučuji místo zvukovky malý mixážní pultík ( například Yamaha MG166C-USB , Tascam M-164UF atd. atd. ...... )
Samozřejmě záleží i na tom , kolikIN / Out potřebujete a jestli ten mix na akci vystačí nebo jestli se Vám chce tahat ke svému velkému mixu další "malé štěně" . .
Jinak vřele doporučuji místo zvukovky malý mixážní pultík ( například Yamaha MG166C-USB , Tascam M-164UF atd. atd. ...... )
Samozřejmě záleží i na tom , kolikIN / Out potřebujete a jestli ten mix na akci vystačí nebo jestli se Vám chce tahat ke svému velkému mixu další "malé štěně" . .
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja som skusal kupit PCI Expres zvukovku od Creativu (nebudem sa vyjadrovat k jej kvalite, proste ma zaujimalo ci to pomoze alebo nie) a nepomohlo
To iste, nepriemne pazvuky zo zdroja notebooku pri pripojenej sieti.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Upřímně se omlouvám se , ale Creative nepovažuji za "dospělé" zvukové karty .
TIP : nejlepší "galvanické oddělení" je použít ADAT kartu a světlovodnej kablík ve spojení s digitálním pultem
TIP : nejlepší "galvanické oddělení" je použít ADAT kartu a světlovodnej kablík ve spojení s digitálním pultem
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To glavnaicke oddelenie: je fajn riesenie a pouziva ho u nas SRo ked sa robia zive nahravky. M7CL dole v aute aj s dvoma kompami a hore Cobranet prevodniky. Elektrika zapojena do toho co je najblizsie a nic sa neriesi
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No u nás to mám vyřešené z NB ASUS přes USB zvukovku Lexicon Alpha (má symetrické výstupy) a symetrické kabely s odpojeným stíněním a naprosto v pohodě.
Mimochodem, někde jsem narazil na to, že "dospělé" karty od Creative jsou E-MU.
Mimochodem, někde jsem narazil na to, že "dospělé" karty od Creative jsou E-MU.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo Eninsteine díky za typ. Taky řešení....
Já mám dva NTB Acery a hrčí oba. Jinak s externí nedospělou Creative Extigy, taky hrčí oba.
Já mám dva NTB Acery a hrčí oba. Jinak s externí nedospělou Creative Extigy, taky hrčí oba.