AC Akustika - Cimbala

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: AC Akustika - Cimbala

Příspěvek od maly_medved »

Patso: mno, teď jsi to "renomovanejm" zvukařům s jejich mozkama v místě čů..ka pěkně nandal, chlapáku :D

Netuším, k čemu jsi doposud svůj 8x týdně hrající aparát stihl postavit a srovnávat, ale přeju ti, aby ti ty nejvytíženější zvukaři na jižní moravě tvůj optimismus vydržel.

Good Luck, Spark!
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Tak se s tou AC akustikou zadus a nevnucuj to všem, co teprve začínají!!!

Jestli jsi to srovnával jenom s tím, co sis sám postavil, tak to se nedivím, dnes se samomakem od oka už nedělá jako za bolševika, dnes už je k dispozici vše potřebné: materiál, měniče, zvukovody informace a hlavně měřicí technika. A v neposlení řadě lidi kteří s tím umějí dělat, namátkou: Hubert Maším, Petr Vinš, Jirka Kliment...

Já jsem po příchodu do nové kapely vykopal z jejich FOHu Cimbalovic třípásma i s věčně pokakaným zesilovačem MAD1300 od Maděry a pult od Uliho. To, co měli na odposlech, to byl vrchol: Cimbalovo hučící dvoupásmo s uječeným výškáčem, krmené poddimenzovaným, poruchovým Audinem. Totálně dolámaná kabeláž s čínskými štekry šla samozřejmě se svými soudruhy taktéž na smetiště dějin.

Dnes je FOH totálně jednoduchý. Skládá se z AH GL2200-424, jednoho QSC RMX2450 a jednoho páru tuzemských NDM152 od Lukáše Sekery. Na odposlechu skončily dvě repasované Yamahy S115-V, krmené opět RMX2450. Původní zvukař s nimi posiloval FOH a půjčoval si k nim další zesilovač, prý kvůli lepšímu pokrytí prostoru a dostatečnému výkonu jsou čtyři bedny nutné... Houbelec, rozprsk dvou NDM152 se ukázal jako naprosto dostačující a výkon by se dal lehce zvýšit krmením z RMX4050HD nebo RMX5050, protože jejich RMS zatížitelnost je 700W.

Dnes je to na poslech úplně jiná kapela, je slyšet každý detail a tím pádem i každá chybička.
Podotýkám, že mikrofony zůstaly původní, zdroje signálu se tudíž nezměnily a posílají do FOHu totéž co dřív.

Zatím jsem s PAčkem převálcoval kohokoliv s kým jsme společně koncertovali a propadák měla i profi kapela, která na společném koncertě jela přes naše PA, připojíc do něj výstup ze svého Behringera.

A co se počtu kšeftů týče, to může vypovídat jen o jednookém mezi slepými. Snad se vyjádří třeba Aleš Blahůšek, kolik má kšeftů a kolik by mohl mít, kdyby měl zvučení jako hlavní zaměstnání. On už z je z AC akustiky vyléčený, naštěstí mu shořela spolu s kulturákem a když začínal znovu, už byl k dispozici Megaton a zesilovače QSC. Není to samozřejmě jediné možné řešení, ať mě zas druzí nekamenují, ale je spolehlivé, kvalitní a levné. Nikomu neupírám oblibu jiných značek, třeba Soundcraft, Crest, JBL apod., ale musí být ve srovnatelné kvalitativní kategorii. LA systémy opravdu vynechme, to si kdekdo dovolit nemůže a musí se s tím umět dělat.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

toš cimbalovy bedny sem slyšel na místni diskotéce, joóóó to byla panečku paráda! jedna měla 18 ohm a druhá 4 ohm podotýkám podle majitel stejné bedny, nevim jak mohli hrát techno! mám tu teď vršky (3 pásma na středu tesly,bass 15" německej něco, a vejšky momentálne upálený fane, hold dj umí [-o< ) a pod tim kopie mt18sub s EV a teprv to začíná znít, s cimbalou se dá bavit jenom sistémem dobrý den dám vám tolik a tolik budete ochoten? a je to na hraně. jenom dotaz? = otrava co nemá prachy a tudiž právo na zájem!

sestava 2x mt18sub po 400W repra mi nedostačuje, jen nemám prachy na pořádné zesilovače. a prosím ne opravdu si nekoupim american audio a podobně , protože ho tu mám, od známého, stejné parametry jako druhého známeho elmuz, ale uslyšíte duc duc a najedou je polovina výkonu v trapu. prostě radsi budu hrát rok na pujčene mrše než mít svoji.
fuj nikdy víc! to co predvedl na naší základce no bleee, china china zlate polsko, prijde mi že prodává přímotopy a ne měniče.

Pardon musel sem si po posledni zkušenosti ulevit.
Neznámý

Příspěvek od Neznámý »

Já osobně jsem s AC akustikou spokojený neboť jeho služby jsou pro mě cenově dostupné a mám to skoro za humny, takže i doprava není tak drahá, vždycky když se mi něco spálilo jsem mu zavolal domluvil schůzku v době schůzky předal repro a domluvil kdy mi zavolá a sraz po zavolání , nebyl nikdy problém ale u takových profi prodejců jsem už musel řešit kdy a jak a kdy , otrava. Příklad American audio ulomený poťák hlasitosti sluchátek, přes rok se to vleklo. Když mi poradil v některých, tak jsem udělal a ušetřilo mi to spousty peněz a času především. Mám od něho Beymy 18´ G 400 a běhají mi už 6 let bez problému a to už zažily. Ale každý má zkušenost s jinou značkou. To nikomu neberu.
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Franto, nebyly to přímo AC, ale paskvily od jiných motačů (Jünger, Husák) a ty jedovaté ječáky GDWT12-19 od Tonsilu. V kulturáku tehdy naštěstí zůstalo jen toto nepotřebné smetí, aparát už byl z Megatonů a vynosili ho hasiči, takže znovu jsme začínat nemuseli. AC aparáty jsem měl během času možnost mnohokrát slyšet v různých diskotékách a klubech, docela je to tady v regionu rozšířené v pevných instalacích. Výsledný zvukový dojem vesměs vždy prdelní, neměl jsem nikdy důvod se o ně vážněji zajímat. V těch zvukařských kruzích, které považuju za vzor pro svou práci, se na Cimbaly rozhodně nehraje. Někdo ale může mít jiný názor, zkušenost nebo priority.
Co se počtu kšeftů a vytíženosti týče, přiznám se že toto nesleduju ani u svého nejbližšího kolegy "konkurenta", se kterým si někdy dohazujem kšefty, natož u kohokoliv jiného a je mi to i celkem jedno. Ať každý dělá jak nejlíp dovede. Sami jezdíme skoro každý víkend, zájem o služby je slušný, limitující je hlavně naše únava.
Prohlášení kolegy o "nejvytíženějším zvukaři na jižní Moravě" mi přijde poněkud velkohubé a svědčící spíš o vegetování v nějaké vlastní bublině a poslabším kontaktu s obecnou realitou v našem oboru. Je tu přece tolik jiných zvukařů na nejrůznějších úrovních...
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Neznámý, už to, že k němu musíš jezdit na opravy se spálenými měniči napovídá, že něco není v pořádku. To se přece může stát u dobrého PA jen naprosto výjimečně! Zkus si schválně spočítat kolik už tě to s opravama stálo celkem (výsledek je ten, že to určitě není levné) a kolik by stálo PA sestavené z RCF, BaC apod., které by se nekazilo vůbec a hrálo by určitě lépe a bylo i výkonější. Jestli máž možnost, zajeď si někdy na kšeft, kde zvučí Aleš, pokecejte, poslechni si jeho PA, po domluvě s ním si na to "zazvuč" třeba nějakou kapelu, pokud to bude přehlídka, kde to takto půjde udělat. Ucítíš co to je když jde aparát tzv. "za klikou" a jaká je pohoda a radost na tom dělat.
Nekdy si taky zkontroluj, zda nemáš v zesilovačích od Cimbalovo beden odpálené Boucherotovy články na výstupech, bývá to obvyklá známka připojení nevyladěných beden s piezama. Zesilovače a bedny si takto vzájemně škodí a pořád je co opravovat, kšefty se jen hrnou. Jednou to odnese měnič, jednou zesilovač a furt se de... Mě by to teda nebavilo, furt dokola něco takhle opravovat a flikovat...
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Nostalgicky vzpomínám na časy , kdy jsme vozili na koncerty pájku a druhý den po akci repra na převinutí .

Díky ti, neznámý , nostalgicky jsi mně vrátil cca o deset let zpět , nostalgická vzpomínka ...... :wink:

Co se profi prodejců týče : naposledy jsme řešili nehrající výškáč u kompaktu Zeck Focus40 . Po deseti letech přestal hrát ..... po rozdělání jsme našli upadlý drátek kmitky výškáče, naletování trvalo s pinzetou cca 10 minut.

U kompaktu JBL SRX 725 jsme řešili to samé. V záruce . V servisu se divili, po cca 5 letech prodeje je to první nehrající výškáč .... výměna trvala 20 minut. Tímto děkuji dovozci ( prodejci ) a servisu v Lounech .
Patso

Příspěvek od Patso »

Takže pánové, konečně se to tady začíná hejbat.

Nikomu nic nevnucuju, na nikoho se křivě nedívám a nostalgicky nevzpomínám na včerejší den. Jen k osobním názorům ( jen ne AC, proboha ), přidávám svůj osobní ( klidně, proč ne )

Dělám práci, kterou kde kdo z Vás dělat nechce, a díky bohu většinou ani neumí.... Takže jsem klidný. Reagujte si jak chcete, není mi dávno 25, nejsem naivní teenager.

Nemám osobně nic proti "renomovaným značkám" pokud je nemusím jezdit opravovat za hrající kusy právě k AC.
Osobně taky nemám nic proti QSC RMX 4050 HD a podobným... Proč ne, používá to každej, funguje to, tak co. Mám RAM audio BUX 3,4 na bassy. Srovnejte si parametry ( třeba damping !!! ), a pak mě suďte. Zjistíte že srovnáváte nesrovnatelné. A funguje bez problémů !!!!.

Ke srovnání... Díky a znovu díky. Jezdím festivaly, spolupracuju s lidmi, poslouchám nářky nešťastných muzikantů.
Vy máte rozhodně lepší bedny, zesáky, šnůry, konektory, sluchátka............. klidně, není problém. Mě práce pořád přibývá i s mým pokakaným aparátem, takže jak jsem psal výše, klidně do mě.

Jistý pankáčský přístup Renému neupírám a jsem za něj rád. Je potřeba si hlídat, a votravovat a pak se dostanete tam, kam chcete.
Já nezvučím helenu ani jirku, nebo snad karla. Dělám hrubé a undergroundové věci. Tam kde jiní vytahují hlukometry a krouti hlavou, že to nejde, tam mě začíná blikat čtvtá dioda.
Neodsuzuju dobrou práci, nikoho nepovažuju za konkurenci. Pokud kdekdo z Vás, kolegové, odvádí dobrou práci, tak si ji velmi rád poslechnu, a ocením. Pokud máte na konci LA a koncaky CAMCO VORTEX 6 nebo Behringera od A do Z, a má to zvuk, jaký to má mít, tak si tady sice můžeme říkat co chceme, ale je tady dalších 10 000 lidí, kterým je jedno, co hraje. Hlavně když to bude hrát dobře.
A co se týče oprav? Jakých proboha? Zatím jsem opravoval všechno možné, jen ne to svoje.

Nazdar, jsem rád že se to tady hejbe.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

maly_medved píše:Patso: mno, teď jsi to "renomovanejm" zvukařům s jejich mozkama v místě čů..ka pěkně nandal, chlapáku :D

Netuším, k čemu jsi doposud svůj 8x týdně hrající aparát stihl postavit a srovnávat, ale přeju ti, aby ti ty nejvytíženější zvukaři na jižní moravě tvůj optimismus vydržel.

Good Luck, Spark!
V pohodě Medvěde, po těch letech už se nedá mluvit o optimizmu, ale o realitě. Samozřejmě, že je spousta líp hrajících bedýnek, to nezapírám. Ono to bohužel většinou není v bednách, ale v rukách. Pak už si na ty bedny můžu nalepit co chcu. :-)
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

To jo, většina chce, aby to hrálo dobře - svatá pravda.

A co jako chtěl autor říct ?

Omlouvám se, ale nějak nechápu...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Autor se nám zřejmě snaží sdělit zásadní a objevnou informaci, že zvučí a má toho hodně. Jako by ostatní uživatelé fóra celé týdny jen doma šoupali nohama a mixpult viděli jednou ročně z rychlíku... :-)
Že všichni chtějí aby to hrálo dobře je bezesporu svatá pravda. Měřítko toho "dobře" je ale hodně individuální a zcela odvislé od typu akcí, žánru atd. Co se jeví skvěle na undergroundové akci, může znamenat velký průser jinde, a naopak...
Patso

Příspěvek od Patso »

Hoj chlapi,
když už mám volněji, proč si tady trochu nepovídat.

Téma je od začátku dané a má nadpis AC Akustika - Cimbala. Pokud se někdo ztrácí o čem je řeč :shock:

Nejsem žádný uchyl, kterej by pro něj prolil krev. Jsem dělal i na jiných systémech, které opravdu dobře hrály. Jenže jsem byl postaven i před aparáty, které nehrály vůbec a stejně se majitelé bili v prsa jak dobře koupili, a že takhle to má přesně být. A to nemluvím opravdu o značkách od Beh..., nebo Omn...., nebo Nu... a podobně.

V naprosté většině ovšem u lidí, kteří na ně měli love, a většinou dost.
Nepopírám, že spousta z Vás má představu o tom, co je dobré, a doporučované. A že to i požíváte. Každý typ "hrací skříňky" se hodí na něco, to ví každý. Zajisté máme taky všichni nastudováno, jaké zesilovače jsou supr a recenze jsme četli každou třikrát. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, QSC ( mám dvě 2450ky na monitory ), RCF, CREST, JBL všechno to ve vyšších řadách je prostě dobré, nebo výborné. ALE...

Každý si tady bez ostychu plivne na Cimbalu a ve chvíli, kdy jde někdo proti proudu, tak na něj ( do mě ). Nepopírám že ho znám dlouho. Nepopírám, že se s nim znám dobře. Znám jeho slabiny, a hlídám si je, stejně jako vy znáte slabiny produktů, které kupujete kdekoli v prostoru, ve kterém se pohybujete.
Budu si stát za tím, že umí udělat dobroü práci a prostě nenechám jen tak jednostranně zaměřené fórum, že neumí. Jestli dělám 4 nebo 15 kapel týdně ( kapel ne koncertů!!!, aby se to líp počítalo :-D ), je úplně jedno. Hraje mu to. Mám jeho systémy v různých konfiguracích 10 let a hraje to. Prosím Vás, různé konfigurace proto, že postupně přikupuju, ne že by se mi to kazilo, aby mně zase někdo netahal za slovo. A taky i vývoj dost poskočil.

Byla tady řeč o pár lidech blízkých PRODANCE. Samozřejmě znám tuto firmu, samozřejmě znám i lidi, kteří se kolem ní pohybují. U pár jmenovaných jsem práci slyšel, a nemám větší výtky. Opravdu to umí, takže i budou vědět o čem mluví.
Tak pro Vás i pro ně. Zkuste nechat minulost minulostí, a mrkněte se na to, co se děje teď, a jak to hraje teď. A ne nějaké staré, od kdoví koho repasované kusy.

P.S. zrovna včera jsme v jedné opravdu velké prodejně hudebnin v brně řešili uplně umrtvený pár aktivních 18´´ jedné velmi protěžované firmy ( její název tady zní z každého druhého příspěvku ). Byl jsem i na akci, na které to kikslo, a nebyl jsem zrovna v tranzu. Protože to nehrálo, tak se to honilo, a protože se to honilo tak se to upeklo. A to výrobce věnuje v manulálu dvě strany popisu, jak všeliak se to umí hlídat a chránit a komprese a počítač a SPL procesy a všechno k ničemu. Nastavování trvalo hodinu, požitý byl DBX procesor s mikrofonem, růžovej šum..... teorie praxe kecy, však to znáte, to vám nemusím říkat. Nehrálo.
Jsou staré 4 měsíce. A mají hrát zase v pátek. Nebudou, tak k čemu jsou.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Téma je samozřejmě nadepsáno AC Akustika a z naší strany zaznělo: "Dnes už ne, děkujeme". Stejně by se objevil vzápětí dotaz: "Proč?", takže jsme mnozí zrovna napsali proč a co jiného lze zvolit, co používáme a proč to používáme a ani nás nenapadne sledovat, zda se starý pes naučil novým kouskům.

Při nákupu techniky jsem nešel od recenzí, ale z druhé strany - od praxe: schémata, postřehy od servisáků a zvukařů. Recenze a datašit je jen vodítko a šustí papírem...

Jestli byl v Brně někde průser s aktivkama u "nejmenované" firmy, klidně bych na Tvém místě název uvedl ať víme i my ostatní do budoucna, co a jak. Stát se může cokoliv kdekoliv a může to být v Prodance, v Audioteku, v MusicData či jinde, hlavní je, jak se to řeší. Já se v Brně pohybuju, takže mě to celkem zajímá, dík předem za informace.

...teď to čtu znovu, asi Ti šlo spíš o značku beden než o prodejce ale i tak, lze uvést obojí, ať víme, co kde kupujeme a jak se k tomu prodejce staví, když je problém.
Patso

Příspěvek od Patso »

Pokud se nemýlím, tak šlo o RCF 4PRO 8003.
Pro jistotu si taky radši píšu odpovědi rovnou. Je to kratší :-).
Provozovatel je zároveň prodejcem, takže si to v pohodě řešil sám. Tam problém nebyl, šlo jen o provoz.

Hulvátskému zacházení se u akcí s DJ´s člověk nevyhne. Pardoxně všichni víme, že nejnáročnější nejsou koncerty živých kapel ale pouštěči. A tak to bylo i tady. No a konkrétně DubStep a DrumTek prostě prověří důkladný odvětrání "motorů" repráků a damping faktor zesilovačů. Boucher neboucher, pokud zesilovač netlačí, tak to bedna neuvětrá, a to byl přesně případ této akce. Si myslím.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

AC-Cimbala je super,protože,když se nám podařilo odpálit dva výškáče,tak si řekli za přemotání 1800kč, tak jsme radši nakoupili za 2000kč nové Selenia a vykašlali se na nějaké opravování!
Odpovědět

Zpět na „Repro“