zvuk školní video studio - jak?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
rermix

zvuk školní video studio - jak?

Příspěvek od rermix »

Ahoj, mám dotaz ohledně řešení náhrávání zvuku ve školním "video studiu". Potřebuji nahrávat zvuk z dvou vstupů při natáčení TV zpráv, při natáčení školních akcí by těch vstupů mělo být víc. Prosím někoho o konkrétní návrh řešení, rozpočet je cca 10 000 -15 000.

V současnosti již máme pro ozvučení jiných akcí tento set
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... m-2264.php

potřebuji ještě jeden body pack vysílač, druhý je v této sadě. Dva klopové mikrofony pro náhrávání právě zpráv a pořadů.

Moje představa byla taková, že by to celé mělo být řízeno přes mixážní pult, třeba tento :
http://www.logicky.cz/mixazni-pult-mix- ... -p1015620/

a nahráváno do pc, nebo přímo do kamery.

Takže můj seznam nákupu by vypadal nějak takto :

mix pult
2 x klopový mikrofon
1 x bodypack vysílač
několik mikrofonů pro nahrávání akcí nebo nahrávání v terenu

Závěr :

Vím že rozpočet není velký a nepředpokládám ani super profesionální řešení. Potřebuji alespon trochu slušný záznám zvuku. Takže prosím rejpaly, kteří na fora píší -"to ani náhodou, zbláznil si se? tak málo peněz" atd... aby si tyto připomínky nechaly pro sebe. Potřebují poradit s konkrétním řešením
KamilV

Re: školní video studio

Příspěvek od KamilV »

Pokud ten malý mix nevyužijete i jinak, tak bych jej možná ani nekupoval a vzal místo něj nějakou externí zvukovku s více mic předzesilovači. Rozpočet to, jak se dívám, dovolí.
A bude to asi i jednodušší, pokud by to měla ovládat třeba "uklízečka nebo školník".
Notebook - zvukovka - zapíchat mikrofony a stisknout REC.
Návštěvník

Re: školní video studio

Příspěvek od Návštěvník »

potřebuju nahrávat zprávy ve studiu, reportáže v terénu, školní akce kde je mluveno slovo ale i zpěv (alespon trochu slušně)

ovládat to budu já a časem snad i děcka
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“