slabý vystup z bezdrat. mikrofonu

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
GoM

slabý vystup z bezdrat. mikrofonu

Příspěvek od GoM » ned 13. pro 2009 15:02:43

Ahoj, pořidil sem si na moderovaní levnou ručku (omnitronic vhf-250), po zapojení do pultu kdy jak na ručce tak na prijmači mam gain na maximum, a na mixu pořád strašně slabý signál (beháč- 1204). taham to pře symetriku a nejako malo zvuku pokud mam tahaky na nulách mám až dam gaina na +80db.

Je to normální stav nebomuže být něco špatně? klasice dynamicke ručky mi lezou už při 1/3 na 0, ale u tohohle ani ranu,

Návštěvník

Re: slabý vystup z bezdrat. mikrofonu

Příspěvek od Návštěvník » ned 13. pro 2009 15:03:30

jo, a diky za všechny rekce :-)

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » ned 13. pro 2009 21:54:01

"Tahám to přes symetriku" znamená, že do pultu nejdeš jackem do linky, ale XLRkem do mic? Protože ten Omni má na výstupu obě možnosti.

Pokud dáš Volume na přijímači na max a do mikrofonu "prskneš", mělo by se rozsvítit PEAK, pokud se tak nestane, bude chyba buď někde v rušení, nebo v tom, že je to prostě jen "levná ručka".

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » ned 13. pro 2009 23:21:30

znamená to že jdu xlr-xlr. z vystupu a mam nastavene mic, a na mixu du do mic, na přijmači na maximum hlasitotst na ručce taky, ale peak v nedohlednu nejspíš sem do toho mohl řvat jako sílený a nic.
když mam tahaky(mastr a kanal) na 0 a chci dat gainem k nulovemu zisku tak do nej musim dost nahlas.
:x

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 14. pro 2009 12:06:45

to je divný ..... do XLR na mixu to musí vybudit bez problému do peak ..... předpokládám že Gain na mixu doprava jsi zkoušel .

Jen na zkoušku zkus prásárničku a připoj jack výstup z přijímače do XLR vstupu pultu ( kabel jack - xlr ) . Za správného stavu už by to mělo být přebuzený a peak by měl svítit už při nádechu zpěvačky

GoM

Příspěvek od GoM » pon 14. pro 2009 13:21:20

ahoj, tak sem to vyšešil jednoduše, vyměnil sem ho za jednu činskou kopi shura na doporučení jednohu zvukře a sem spokojen :-)

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 14. pro 2009 14:18:17

Good job =D>

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 14. pro 2009 16:42:51

tak zjistuju ze na to že je to rh sound, tak je to celkem poctivé, uvidime co to bude provadět po par akcich. ale zatim se jevi dost dobře.

deepeyes
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deepeyes » pon 14. pro 2009 18:12:44

Na té kvalitě asi něco bude, nedávno jsem si omni koupil taky a u mého zase i při staženém gainu na ručce skáče peak sotva promluvím. Ale půjde to řešit fuseklí na mikrofon, projde toho trošku míň a na těch pár slov do roka to stačí.

Sice bych nerad rejpal, ale to na přijímači asi nebude gain, ne? Nevím jak to funguje uvnitř, ale je to označený jako squelch, a to je přece šumová brána tj. od jakého signálu se to probudí k činnosti, nebo spíš do jaké míry to signál ignoruje (gain si představuju spíš jako útlum příchozího signálu). Aspoň tak to chodí u vysílaček. Takže je asi možné nesprávným nastavením přijímač naprosto "otupit" a při slabší baterii v ručce to nebude hrát moc nahlas, ne?
Kde není talent, tam decibely nepomůžou.

GoM

Příspěvek od GoM » úte 15. pro 2009 19:20:49

na přijmači je skutečně jak sqelč :-), tak "volume" než gaint teda abch pravdu řek.

Ale moje řešení skončilo pravě u toho -rh pgx4 (uhf) a musím říct že mi přišlo že z toho leze věrnější signál než z ručky naší školní zpěvačky nejaký shur za 8 000 :-D.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » stř 16. pro 2009 14:38:46

To bude tou zpěvačkou...
Dělám, co mě baví.

GoM

Příspěvek od GoM » stř 16. pro 2009 23:15:34

no ona to drží jak prase kost :-D pokud ji to nekdo neda na stojan

Alexis

Příspěvek od Alexis » sob 26. pro 2009 16:03:20

GoM píše:ahoj, tak sem to vyšešil jednoduše, vyměnil sem ho za jednu činskou kopi shura na doporučení jednohu zvukře a sem spokojen :-)
já si koupil rh sound pgx4 a mam to neustale na přijímači přebuzený i kdyš na mixu soundcraft efx 8 je to na 0 tak nevím jestli to je správné nebo na reklamaci.mam simetricky xlr konektor

Alexis

Příspěvek od Alexis » sob 26. pro 2009 16:13:45

Alexis píše:
GoM píše:ahoj, tak sem to vyšešil jednoduše, vyměnil sem ho za jednu činskou kopi shura na doporučení jednohu zvukře a sem spokojen :-)
já si koupil rh sound pgx4 a mam to neustale na přijímači přebuzený i kdyš na mixu soundcraft efx 8 je to na 0 tak nevím jestli to je správné nebo na reklamaci.mam simetricky xlr konektor
Poradí mi někdo zda to je správně a kdo má s ním nějakou zkušernost?

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 28. pro 2009 13:01:18

.....nemám zkušenost s tímto typem, ale všeobecně....
Píšeš, že to máš přebuzené už na přijímači, takže bych do toho nepletl mixpult.
Podívej se, přečti v manuálu, jestli už ta handka (vysílač) nemá možnost nastavit sílu signálu (jedno kde v cestě a myslím NF).
V podstatě si pohrej se všemi knoflíky, event. v programu, gain, volume, a pokud neuspěješ je něco špatně.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“