Kam v mixu s el. kytarou
-
- Reklama
-
vlkoun
Re: Kam v mixu s el. kytarou
Pánové, jsem si vědom toho, že můj příspěvek přichází hodně po dvanácté, nicméně jakožto amatérský kytarista a současně člověk, kterého zajímá zvuk kapely před PA systémem si nemohu odpustit následující - tranzistor je k ničemu a elektronka hraje JEN A POUZE NAHLAS! HODNĚ NAHLAS. Ale myslím si, že není nezbytně nutné, aby kytarové aparáty hrály z pódia přímo do hlav zúčastněných, tedy i vašich. Vždyť, nemýlím-li se, dvojrozměrný prostor nabízí k využití celých 360 stupňů.....
Né že by to nebylo znát vůbec, ale pootočení extrémně vykuleného komba zas až tak moc situaci nevyřeší. Ten kravál tam jednou je a směrovost reprobedny se zásadním způsobem projevuje až u těch nejvyšších kmitočtů. Dalo by se říci, že by situaci řešilo malinkaté 20W kombo pro studiové hraní s kvalitním, avšak málo účinným reprákem, v kterém lze přibližně stejného stupně "kreslení" dosáhnout při menším kraválu. Jenže to lze aplikovat bohužel jen u některých hudebních žánrů. Jsem zvědav, kam až nakonec boj celotělního prožitku a eufórie prožívajících hudebníků vs. zoufalých zvukařů v budoucnu dojde.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rád bych zde reagoval na vlkounovu poznámku.....
Ano souhlasím s tebou, že "elektronka hraje až velmi nahlas" Ovšem potom se zde nabízí zcela zásadní souvislost, zde ještě nevyřčená. Elektronka, potažmo velmi hlasitá elektronka nemá co pohledávat v klubech, nezatlumených sokolovnách, apod. Je tedy zcela jasné, že pánové Maršál a spol. zcela určitě vyráběli a vyrábí aparáty určené na koncertování pro tisícihlavý dav na ploše několika hektarů.
A přesvědčit kytaristy, aby si otočili svoje kombo jinam, než do lidí....
Ale to jsme už řešili v jiném tématu.
Ano souhlasím s tebou, že "elektronka hraje až velmi nahlas" Ovšem potom se zde nabízí zcela zásadní souvislost, zde ještě nevyřčená. Elektronka, potažmo velmi hlasitá elektronka nemá co pohledávat v klubech, nezatlumených sokolovnách, apod. Je tedy zcela jasné, že pánové Maršál a spol. zcela určitě vyráběli a vyrábí aparáty určené na koncertování pro tisícihlavý dav na ploše několika hektarů.
A přesvědčit kytaristy, aby si otočili svoje kombo jinam, než do lidí....
Ale to jsme už řešili v jiném tématu.
Naposledy upravil(a) Jose1 dne čtv 17. pro 2009 16:48:22, celkem upraveno 1 x.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Od dob, co vynalezli výkonovou brzdu je tento problém celkem vyřešený. Jen ji vlastnit...
Dělám, co mě baví.
Jako investice by se možná vyplatil koupit pod do racku
http://line6.com/podx3pro/
emuluje efekty, zesilovače, bedny, mikrofony i ambient. Odtam už jen jack, DI a do mixu
http://line6.com/podx3pro/
emuluje efekty, zesilovače, bedny, mikrofony i ambient. Odtam už jen jack, DI a do mixu