mix, zvukova karta, mikrofon, pc ako zapojit ?
-
- Reklama
-
Beloch
mix, zvukova karta, mikrofon, pc ako zapojit ?
Zdravím potreboval by som sa spýtať na zapojenie mixu zvukovej karty, mikrofonu a pc. Doteraz so pouzival zapojenie USB karta do nej mikrofon a vystup z karty do pc, lenže mi pribudol mix pult. Ja by som ho zapojil takto
1. mikrofon pichnem do mixu
2. USB mix pripojim na USB kartu
3. a na koniec karty pripojim k PC
neviem či to je správne zapojenie alebo mám mikrofon pichnut rovno do karty a neprehanat signal cez mix.
Diky za kazdu radu.
zostava:
karta: M-Audio FastTrack PRO
mix: Behringer XENYX1204
mic: Soundking (kondenzator)
1. mikrofon pichnem do mixu
2. USB mix pripojim na USB kartu
3. a na koniec karty pripojim k PC
neviem či to je správne zapojenie alebo mám mikrofon pichnut rovno do karty a neprehanat signal cez mix.
Diky za kazdu radu.
zostava:
karta: M-Audio FastTrack PRO
mix: Behringer XENYX1204
mic: Soundking (kondenzator)
- joshua
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: mix, zvukova krata, mikrofon, pc ako zapojit ?
Podla mna je zbytocne to prehnat cez ten mix, pokial nepotrebudes nahravat viac ako 2 kanaly naraz. Zvuk tym utrpi zbytocne straty.
Nebál bych se to tím mixákem prohnat, pokud vysloveně nešumí (Behringery k tomu někdy inklinujou). Oproti přímému zapojení získáš u mixáků mnoho benefitů:
- možnost regulace vstupní úrovně mikrofonu během záznamu klikou
- možnost regulace odposlechu - poměrů mic/podkres atd. do sluchátek speakera/zpěváka
- nezávislou regulaci hlasitostí v režii během záznamu
- phantom, PRE/POST, EQ, groups, symetrické zapojení atd.
- možnost regulace vstupní úrovně mikrofonu během záznamu klikou
- možnost regulace odposlechu - poměrů mic/podkres atd. do sluchátek speakera/zpěváka
- nezávislou regulaci hlasitostí v režii během záznamu
- phantom, PRE/POST, EQ, groups, symetrické zapojení atd.
-
Beloch
ten mix nešumí aspon zatial som nepostrehol žiadnu vyššiu úroveň šumu. ja by som bol tiež za to aby som mic pichol do mixu pre mna je vyhodou, že si EQ možem nastaviť už pri zázname a potom po nahratí ešte upraviť.
-
Návštěvník
Re: mix, zvukova karta, mikrofon, pc ako zapojit ?
Priklanim se k nazoru ze pripojeni do mixu je zbytecne... Mikrofonni predzesilovac ve zvukovce bube jiste kvalitnejsi nez u toho behringra a uprava EQ na mixu? K cemu, kdyz s tim pak pracujes v komplu...
-
dovicin
- Uživatel

no...já tady hledám téma Recording, o kterém se zmínil někde blaha, ale nenašel...taky řeším zapojení, nebo spíš možnost nahrávání kapely na PC, protože nemáme klasický mgf. není mi úplně jasné, co všechno potřebuji...kapelu mám v mixu, hotovej zvuk, který mohu vytáhnout do...čeho? Převodníku A/D? Nebo zvukovky? Když koupím levný převodník (nahrávky budou pouze orientační pro interní potřebu kapely), pořebuji asi ještě zvukovku, co? nebo mohu digitální signál hodit na integrovanou zvukovku PC? Přes USB PC...ano?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mmno pokud ti to staci jen jako kontrolni (v kapele jsme rikali "trestny") poslech tak to klidne muzes poslat do integrovane zvukovky v notebooku. Pokud bys to chtel do stop po jednotlivych nastrojich tak se priprav na to ze to bude neco stat (abys mel predstavu tak rekneme kolem 20ti tisic +/-).
Mimochodem, prevodnikama se pro svuj ucel nezatezuj, takovy kteri ti bohate stacej ma uz kazda vhodna zvukovka v sobe.
Mimochodem, prevodnikama se pro svuj ucel nezatezuj, takovy kteri ti bohate stacej ma uz kazda vhodna zvukovka v sobe.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,