Dabing - úprava natočeného hlasu
-
- Reklama
Re: Dabing - úprava natočeného hlasu
IR ? = Infrarotte (ovladačka infračerveným světlem ), nebo infra červený vysílač na sluchátkovej přenos
Já bych spíš tipoval IR reverb - konvoluční reverb
Presne tak, synku
Pomoci konvoluce a dekonvoluce jde "vysamplovat" realny prostor a pouzivat ho v postprodukci....
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
.... já věděl, proč se tady registruji.
A pozor, tady plavu ve vědění. Pouze matně tuším o co se jedná. Budu muset nastudovat. Ta zkratka IR znamená co přesně?
A pozor, tady plavu ve vědění. Pouze matně tuším o co se jedná. Budu muset nastudovat. Ta zkratka IR znamená co přesně?
To I by mělo znamenat Impuls (?? IR- Impuls Reverb ??). Konvoluční reverb funguje na principu, že se v místnosti, jejíž dozvukovou charakteristiku chceme simulovat umístí měřící mikrofony, v určitém místě je vygenerován nějaký impuls (např. výstřel) a měřící mikrofony zaznamenají průběh (dozvuk) tohoto impulsu konkrétní místnosti. Tyto nahrané impulsy se potom vloží do IR reverbu, který dokáže simulovat charakteristiku takto změřené místnosti (haly apod).
Je to asi hodně zjednodušeně, ale alespoň takhle to chápu já. Tímto se nechají simulovat reálné prostory, jejichž impulzy se touto technikou změřily.
Je to asi hodně zjednodušeně, ale alespoň takhle to chápu já. Tímto se nechají simulovat reálné prostory, jejichž impulzy se touto technikou změřily.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
IR = impulse response
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No kurnik, ja som studoval obrazovu a zvukovu techniku, maturoval zo stidiovej techniky 2x za 1 a o tomto som este nepocul
Vdaka Pani za poučenie!
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dej si pár semestrů na elektrotechnice a bude ti to jasnější.
Je okolo toho složitější matematický aparát.
Je okolo toho složitější matematický aparát.
Dělám, co mě baví.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych se v té problematice IR ještě s dovolením trochu porýpal.....
Tyto nahrané impulsy se potom vloží do IR reverbu.... zmiňovaný IR reverb se "prodává" jako pouze železo, nebo i v SW podobě, třeba jako plugin?
Je potom dodatečně možné s parametry nějak hýbat, nebo se prostě využívá tento algoritmus v té podobě, v které se vytvořil. Třeba jako dokonalá simulace prostoru a dost?
Jak to potom "hraje" třeba ve srovnání s pluginy od Waves? Kteréžto jsem zatím vyhodnotil jako nejlepší, co mi mohlo projít rukama a ušima. Připomínám jedním dechem, že nejsem "studiák"(před kterými se hluboce klaním) a SW simulaci prostoru využívám pouze příležitostně při střihu a zvučení videa v nekomerční sféře.
Dík za čas....
Tyto nahrané impulsy se potom vloží do IR reverbu.... zmiňovaný IR reverb se "prodává" jako pouze železo, nebo i v SW podobě, třeba jako plugin?
Je potom dodatečně možné s parametry nějak hýbat, nebo se prostě využívá tento algoritmus v té podobě, v které se vytvořil. Třeba jako dokonalá simulace prostoru a dost?
Jak to potom "hraje" třeba ve srovnání s pluginy od Waves? Kteréžto jsem zatím vyhodnotil jako nejlepší, co mi mohlo projít rukama a ušima. Připomínám jedním dechem, že nejsem "studiák"(před kterými se hluboce klaním) a SW simulaci prostoru využívám pouze příležitostně při střihu a zvučení videa v nekomerční sféře.
Dík za čas....
Osobně vím pouze o SW reverbech. Například od Waves je to zrovna plugin IR-1 nebo IR-L. Od jiných firem vím že existuje třeba Altiverb. Ale tady moje znalosti končí. 
Kamarád se touto problematikou zabívá jako diplomovou práci,takze pokud byste chtěli ,muzu poskytnout potžřebný matematicky aparát nebo popř něco vysvětlit. Zkuste prostudovat knihu od Brandsteina.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
....no prosím.
Nedřepí někde jeho diplomka v "měkké" podobě na nějakém serveru?
Nedřepí někde jeho diplomka v "měkké" podobě na nějakém serveru?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
kratka diplomka sedi na Wiki, ale je tam spousta odkazu
http://en.wikipedia.org/wiki/Convolution_reverb
http://en.wikipedia.org/wiki/Convolution_reverb
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz