Tempo audia
-
- Reklama
Tempo audia
Ahoj všichni na foru.Nejsem si v tuto chvíli jist jestli moje otázka zapadne do tohoto fora ale zkusím to.Má někdo zkušenost s tím jak přesně zjistit tempo audia originální skladby která je hraná živou kapelou např Olympic, Elán atd.Já osobně mám nato vicero způsobů ale chtěl bych se zeptat jestli není ještě jiný způsob a přesnější.Popíšu vám jak postupuju.1.V Cubase SX3 naimportuju audio stopu originálu a pomocí funkce warp posouvám jednotlivé takty s midi bicí stopou tak aby to sedělo na amplitudy bicích originálu.Je to individuální někdy tempo sedí jindy zase malounko se rozchází a nemohu přijít nato jak docílit takového výsledku aby tempo bylo 100%.Pak mám ještě jeden způsob a to je ten že v samplitude V10 je funkce remix agent pomocí kterého automaticky zjištuju tempo.Taky to ale není uplně přesně jelikož takový beat detektor přesně nevidí začátky bicích tudíž je to místama tak nějak nepřesné.Děkuji Vám za rady Ahoj Jirka.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Tempo audia
Obavam se, ze pokud to Olympic nenahraval s metronomem v uchu, tak to nikdy 100% presne nenasadis. 
-
Návštěvník
nevim jestli jsem to pochopil dobře, ale zkus virtual dj 6...je tam sync na srovnání tempa a zároveň tak jsou 2 grafický znázornění... 
-
knobtweaker
- Uživatel

V cubase se dá udělat tzv. tempo mapa , která se dá udělat z markerů nebo sliců , v podstatě to probíhá tak , že si buď manuálně nebo automaticky (pokud to jde) označíš první čtvrtou a vygeneruješ si z toho tempomapu. Takto lze celkem jednoduše synchronizovat např i smyčky na materiál již nahraný bez metronomu.
-
Návštěvník
Ahoj děkuji všem za odpověd ta poslední mi připadá zajímavá byl by jsi tak laskav a mohl mi to trochu popsat přesněji Dík Jirka.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych teda taky řekl, že když nahrával Olympic, tak se to dělalo bez kliku. Takže to bude lehce rozjetý.