vylepšení zvuku bezdrát Rh sound pgx4
-
- Reklama
Re: vylepšení zvuku bezdrát Rh sound pgx4
Já to testuju radiovým scanerem s WFM demodulací. Digipřenos je určitě možný a dobrým datovým tokem i kvalitní ale to nebude v cenový relaci pro nás (teda nechci nikoho urážet ale 50 litrů a víc za port to na sebe těžko vydělává)
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Áno Miro tie ceny sú veru na zaplakanie. Je to však daň za digitálny prenos s kódovaním ...
Aleši ten výraz ťa zrejme preto zaskočil, lebo si o ňom asi nepočul... ja som povolaním elektrotechnik takže to bežne používam dennodenne, konkrétne odborník na priemyselnú automatizáciu a informatiku, Logické systémy, PLC, programovanie aplikácii a podobne ... Elektrotechnika a najmä Audiotechnika a programovanie je môj koníček už od útleho veku (7 rokov)
Malé know-how:
Diskrétny signál je nespojitý časový priebeh ktorý je definovaný iba v určitých diskrétnych časový intervaloch. V preklade to znamená v podstate digitálny signál. Môže vzniknúť napríklad kvantovaním alebo vzorkovaním.
To znamená, že aby si previedol analógový signál na digitálny v čase (A/D prevodník), musíš ho v určitých časových okamžikoch vzorkovať a odčítavať hodnoty. Teda čím vyššia je frekvencia vzorkovania, tým je signál kvalitnejší a po prevode späť (D/A prevodník) sa tým viac podobá signálu vstupujúceho do procesu pred prevodom. To je to 96 kHz/24 bit dajme tomu ... 24 bit je rozlíšenie prevodníka, teda maximálna veľkosť čísla ktoré z neho môžem dostať. Bežný master CD má hodnotu 44,1 kHz/16 bit - to je jest maximálne 4096 rôznych jedinečných tónov, keďže prevodník spracováva na jeden tón 16 bitovú informáciu.
To je asi tak v totálne najmenšej skratke vysvetlené pre laika, inak by sme tu boli do rána a málokto by rozumel použitým termínom, navyše je to mierny OT, tak ma prosím ospravedlňte.
Ale vráťme sa k tým mikrofónom.Teraz mám na stole rozobraný Omnitronic VHF450 na servis, a na to čo je to za značku a cenu som dosť prekvapený čo to obsahuje. Je tam použitý PIC procesor, konkrétne rada 16Fxxx ktorý riadi celý prijímač a zobrazuje dáta na display. Vyhotovenie je na dosť slušnej úrovni v porovnaní so zvučným shuríkom napríklad. Takže za tú cenu je to dosť dobrá kúpa i čo sa týka kvality, bohate stačí ľuďom potúžených alkoholom, čo vám ho ogrcajú
Einstein: Tie procesory slúžia iba na riadenie obvodov v tom mikrofóne a prijímači, pokiaľ tam nenájdeš malý modul so zaliatym IO na doske spolu s páskovou anténou, tak sa nejedná o digitálny prenos. Riadiť to bežnými aktívnymi diskrétnymi polovodičmi by bolo zložité a nákladné, preto sa používa mikroprocesor ktorý väčšinou komunikuje s obvodom určeným špeciálne pre vysielače napríklad po zbernici I2C alebo SPI.
Aleši ten výraz ťa zrejme preto zaskočil, lebo si o ňom asi nepočul... ja som povolaním elektrotechnik takže to bežne používam dennodenne, konkrétne odborník na priemyselnú automatizáciu a informatiku, Logické systémy, PLC, programovanie aplikácii a podobne ... Elektrotechnika a najmä Audiotechnika a programovanie je môj koníček už od útleho veku (7 rokov)
Malé know-how:
Diskrétny signál je nespojitý časový priebeh ktorý je definovaný iba v určitých diskrétnych časový intervaloch. V preklade to znamená v podstate digitálny signál. Môže vzniknúť napríklad kvantovaním alebo vzorkovaním.
To znamená, že aby si previedol analógový signál na digitálny v čase (A/D prevodník), musíš ho v určitých časových okamžikoch vzorkovať a odčítavať hodnoty. Teda čím vyššia je frekvencia vzorkovania, tým je signál kvalitnejší a po prevode späť (D/A prevodník) sa tým viac podobá signálu vstupujúceho do procesu pred prevodom. To je to 96 kHz/24 bit dajme tomu ... 24 bit je rozlíšenie prevodníka, teda maximálna veľkosť čísla ktoré z neho môžem dostať. Bežný master CD má hodnotu 44,1 kHz/16 bit - to je jest maximálne 4096 rôznych jedinečných tónov, keďže prevodník spracováva na jeden tón 16 bitovú informáciu.
To je asi tak v totálne najmenšej skratke vysvetlené pre laika, inak by sme tu boli do rána a málokto by rozumel použitým termínom, navyše je to mierny OT, tak ma prosím ospravedlňte.
Ale vráťme sa k tým mikrofónom.Teraz mám na stole rozobraný Omnitronic VHF450 na servis, a na to čo je to za značku a cenu som dosť prekvapený čo to obsahuje. Je tam použitý PIC procesor, konkrétne rada 16Fxxx ktorý riadi celý prijímač a zobrazuje dáta na display. Vyhotovenie je na dosť slušnej úrovni v porovnaní so zvučným shuríkom napríklad. Takže za tú cenu je to dosť dobrá kúpa i čo sa týka kvality, bohate stačí ľuďom potúžených alkoholom, čo vám ho ogrcajú
Einstein: Tie procesory slúžia iba na riadenie obvodov v tom mikrofóne a prijímači, pokiaľ tam nenájdeš malý modul so zaliatym IO na doske spolu s páskovou anténou, tak sa nejedná o digitálny prenos. Riadiť to bežnými aktívnymi diskrétnymi polovodičmi by bolo zložité a nákladné, preto sa používa mikroprocesor ktorý väčšinou komunikuje s obvodom určeným špeciálne pre vysielače napríklad po zbernici I2C alebo SPI.
Jakub, Sound & Light.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
V zásadě tomu po technické stránce rozumíš, ale pletou se ti slova "diskrétní" a "diskreditace", která, ač mají podobně znějící základ, mají zcela odlišné významy. Prostě je to v tomto významu blbost. Když chceš machrovat na fórech, tak se to nejdřív douč. Tím končím, je to tu tvoje
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, to máme veľa spoločného ...
Neviem ako u vás v Česku, ale mňa to na FEI STU učili takto a celý život to tak používam. Diskreditácia u nás neznamená len zníženie autority, podlomenie dôvery a podobne.... Klasické A/D prevodníky musia pri diskreditácii signálu spĺňať Shannonovo kritérium, z čoho plynie, že pred vlastný A/D prevod treba často zaradiť kvalitný filter. Všeobecne platí, že ak sa má pri klasickom prevodníku dosiahnuť vysoká rozlišovacia schopnosť, musia sa používať kvalitné komponenty justované už vo výrobnom procese. A nejde o machrovanie, nemám záujem o niečo také, ja som skôr za to aby za človeka hovorili činy a nie slová, snažil som sa iba vysvetliť ako to pracuje neznalým, to že tomu rozumieme my neznamená, že aj ostatní.
Vráťme sa však k tomu mikrofónu.
Vráťme sa však k tomu mikrofónu.
Jakub, Sound & Light.
-
Katakomby
Hlavně se všichni navážejte do těch,kteří toho nejvíc ví a kteří mají nejvíc praxe.
To sem na tu zvukarinu za chvilku nebude bud nikdo psat,nebo jenom
ti nejvíc otrlí.
Nevšimli jste si,že někteří bud už nepíšou,nebo to velice omezili.
Chlapi já jsem myslel,že se tady o zvukařině něco naučím,ale kolikrát
mě to připadá,že se tady snaží někteří některé jenom urážet,zesměšnovat,zbytečně
poučovat a jsou prostě chytrolíni nejvetší.
Sory,ale už jsem to musel napsat.
s pozdravem z Uh
Radek
To sem na tu zvukarinu za chvilku nebude bud nikdo psat,nebo jenom
ti nejvíc otrlí.
Nevšimli jste si,že někteří bud už nepíšou,nebo to velice omezili.
Chlapi já jsem myslel,že se tady o zvukařině něco naučím,ale kolikrát
mě to připadá,že se tady snaží někteří některé jenom urážet,zesměšnovat,zbytečně
poučovat a jsou prostě chytrolíni nejvetší.
Sory,ale už jsem to musel napsat.
s pozdravem z Uh
Radek
No, když už se to rozmázlo tolik... Chtěl jsem původně jen upozornit na nesprávný termín, nic víc. To, o čem celou dobu mluvíme, se správně jmenuje DISKRETIZACE. Diskreditace má opravdu jen ten význam, který jsem uvedl, a to v češtině i slovenštině (http://www.cudzieslova.sk/hladanie/diskredit%C3%A1cia). Stačí vyhledat v googlu, ve slovníku, kdekoliv. Někdo se u vás na škole uklepl a ono se to šířilo dál, nebo si zahrál na jazykového novátora, ovšem blbě. Hodinky jako holínky, dyť je to skoro totéž... 
Jinak proti tvé osvětě nic nemám, naopak. Na virtuálních fórech se činy těžko hodnotí, takže vždycky zůstane jen u slov, používejme proto raději ta se správným významem.
Howgh.
Jinak proti tvé osvětě nic nemám, naopak. Na virtuálních fórech se činy těžko hodnotí, takže vždycky zůstane jen u slov, používejme proto raději ta se správným významem.
Howgh.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdybyste nemachrovali cizými slovy použili prostě vzorkování a kvantování které ze spojitého signálu vyrobí soubor hodnot, mohli jsme si ten jazykový koutek ušetřit.
I když, aspoň je někdo poučenější
I když, aspoň je někdo poučenější
Dělám, co mě baví.
To se člověl dozví věcí ale "Jak vylepšit zvuk bezdrát RH sound pgx4" ?
-
Alik
Spoustu jsem se dozvěděl ,ale o tom rh sound pgx4 mi to nikdo neporadil.Je normální že přijímač bliká červeně a hlásí přebuzení a přitom uroven na mixu je na 0.Nechrčíto neslyším skreslení jet to blíká teda spíš svítí červeně (-10db přepínač nepoužívám nebot ten zvuk pak je nic moc)ostatně jsem to zlepšil tou krytkou od shure sm58.Jinak se podívejte jak vypadají shure pgx a rh soundpgx4 k nerozeznání.Mám to reklamovat když to svítí červeně jak upravit signal ,když tam není co upravit hlasitost atd. 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sice to tuším bylo v jiném vláknu, ale ano je to na reklamaci, minimálně je blbě nastavenej indikátor přebuzení. To samé platí pro to, že při útlumu -10dB to hraje divně - NESMÍ. Mám tu levnější verzi PG24E a rozsvítit do červena (i bez útlumu) se to podařilo, až teď v pátek při generálce mažoretek, jejich učitelce, když na ně hulákala přes mikrofon, i když byla možná hlasitější než PA
. Jinak na akci jsem měl útlum zapnutej (fandící moderátor to je taky věc, dělaly jsme slavnostvní otevření sportovní haly) a úplně v pohodě, i když s bezdrátovou D5kou se ten zvuk taky nedá srovnat.
Takže ještě jednou - reklamovat. A nezapoomeň jim to poslat s tou správnou mřížkou
. Mimochodem jak hraje drátová SM58 s mřížkou z RH SOUND
.
Takže ještě jednou - reklamovat. A nezapoomeň jim to poslat s tou správnou mřížkou
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Alik
To musím vyskoušet namontovat na sm58 mřížku rh sound.No já mám ještě bezdrat akg single vocal sr40 a ten má celkem kvalitní zvuk.A na jednu tužkovku.Ok vemu ho zítra na reklamaci.
Zvuk bezdrátu rh sound pgx4 vylepšíte nejlíp jeho zahozením do kontejneru na elektroodpad a koupí pořádné bezdrátové sady Sennheiser, AKG apod. To co tady popisuješ nejsou závady, ale vlastnosti dané cenou a původem. Co na tom chceš reklamovat? - na to aby nic neblikalo červeně i při vyšším ak. tlaku na mikrofon je tam právě ten přepínač -10dB, který nepoužíváš. Že to blbě opráskli od Shuru a funguje to s ním ještě mizerněji než bez něj je právě ten konkrétní důsledek toho, jak výhodně jsi "ušetřil" peníze oproti koupi nějaké slušné sady. Kolega PM sice namítne, že se to dá upravit a vylepšit, což je sice v zásadě možné - ale k čemu potom ksakru platím firmě rh sound za věc, kterou musím ještě doma předělat, aby aspoň trochu použitelně dělala to, co má? "Vylepšování" zvuku výměnou mřížky je asi tak účinné jako zázračný PS23 z teleshopingu. Zlepší to i směrovost, odolnost proti vazbě, apod.?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aby nebyl škodnej, ať reklamuje, takhle to fungovat nemá a po třech reklamacích má nárok na vrácení peněz. V horším případě má alespoň určitou šanci, že třeba získá "povedenější" kus.
Trochu OT: Ona ta "česká lidová tvořivost" je stále v nás, na doďiky jsme zvyklý. Ale má to určité byť flexibilní hranice, zatím co na vesnickou ligu mu to třeba stačí, já bych si toto třeba do divadla dovolit nemoh. To už mám odzkoušený z Dexonů, kterejch jsem se úspěšně zbavil
.
Trochu OT: Ona ta "česká lidová tvořivost" je stále v nás, na doďiky jsme zvyklý. Ale má to určité byť flexibilní hranice, zatím co na vesnickou ligu mu to třeba stačí, já bych si toto třeba do divadla dovolit nemoh. To už mám odzkoušený z Dexonů, kterejch jsem se úspěšně zbavil
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aleši máš ty pravdu, pozeral som to v literatúre a raz som to našiel ako diskreditáciu a raz ako diskretizáciu. Smutné slovenské preklady.... čo nás to preboha kedysi učili
K tomu prerobeniu, za tie peniaze je samozrejmé že to zázrak nebude. Konkrétne tento bezdrát by som nechal ležať keď čítam čo to robí, ale napríklad s tým OM 450 by som to skúsil, ten za celý čas prevádzky (2roky tuším ho majú) nemal žiadnu chybu ani anomáliu, len má proste tehlový zvuk. Tam by som jednu SM vložku kúpil a vymenil, čo to spraví... len tak pre zaujímavosť.
K tomu prerobeniu, za tie peniaze je samozrejmé že to zázrak nebude. Konkrétne tento bezdrát by som nechal ležať keď čítam čo to robí, ale napríklad s tým OM 450 by som to skúsil, ten za celý čas prevádzky (2roky tuším ho majú) nemal žiadnu chybu ani anomáliu, len má proste tehlový zvuk. Tam by som jednu SM vložku kúpil a vymenil, čo to spraví... len tak pre zaujímavosť.
Jakub, Sound & Light.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

SM58 má jinou vložku, ale taky trafo - spolu to pak dělá právě charakter, který ten zatracovaný i vyzdvihovaný SM58 má.
Není jednodušší, spolehlivější a nakonec i levnější, použít právě SM58 ?
Není jednodušší, spolehlivější a nakonec i levnější, použít právě SM58 ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva