Aktivní monitor k bicím

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
vlčák

Aktivní monitor k bicím

Příspěvek od vlčák »

Zdravíčko,

hraju v zábavové kapela na bicí a chtěl bych koupit k akustické bicí sadě nějaký aktivní monitor. Důvodem je, že budu mít vlastní cestu, což jsem do teďka neměl, a vždycky jsme museli ještě s nějakým muzikantem hledat kompromisy v nastavení monitoru. Vyhlédnul jsem si následující http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91587 , která odpovídá i cenou.

Předem díky za pomoc a radu!
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivní monitor k bicím

Příspěvek od Jose1 »

.... a nebudeš si tam nechat posílat celý bicí, že? :D
vlčák

Příspěvek od vlčák »

Určitě ne, budu tam chtít všechno ostatní kromě bicích.
jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

Znám jednoho bicistu, který používá špuntový sluchátka a má u mě zvláštní odposlechovou cestu. Sluchátka mu slouží zároveň jako špunty do uší a jako odposlech... :)
vlčák

Příspěvek od vlčák »

Špunty jsem zkoušel na jedný akci, kde jsem byl jako host a můžu říct, že bych si musel hodně zvykat. Zvuk z toho byl suprovej, to jako nic (myslím, že to byl systém od Sennheiser), ale prostě jsem to po zvukovce sundal a nechal si zapojit normální podiovej monitor.... Navíc si myslím, že nejsem zase takovej řezník, abych se potřeboval chránit před svým vlastním hlukem...... :)
jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

Tak každýmu sedí něco jinýho...a taky záleží kde a co hraješ...když jsem zvučil naposled bigbít pro 1200 lidí v kulturáku na 9kW tak už jsou ty špunty potřeba...
vlčák

Příspěvek od vlčák »

Tak to je jasný! Hraju v zábavový kapele (repertoár od lidovek po bigbeatek), takže převážně sály všech možných rozměrů a kapacit a v létě nějaký venkovní akcičky.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Stejně bych asi zauvažoval o něčem s 15" reproduktorem, krom využitelnosti i jinde, si tam spousta bubeníků nechává posílat i kopák.
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 02. úno 2010 21:27:24, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
vlčák

Příspěvek od vlčák »

No, nevím. O kopáku v monitoru jsem nikdy neuvažoval. Vyhlídnul jsem si ten Mackie a nebo ještě přemýšlím RCF ART 310A, ale nemám žádné zkušenosti, tak bych potřeboval poradit, co bych si měl koupit.
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Já jsem o kopáku do monitoru taky nikdy neuvažoval, ale když mě ho tam jednou zvukař poslal, nechtěl jsem pak už jinak. To ten nástroj hned zní líp. A dokonce jsem zjistil, že najednou ty skladby vnímám úplně odlišně a nutilo mě to i v některých případech to i přehodnotit a předělat. Myslím, že to bylo tím, že jsem to začal slyšet trochu víc, jak to slyší ve výsledku posluchač.
Takže k tématu monitor ano, kopák a nic víc (z bicích), a pořádnej basák. Ale konkrétní typ ze mě nevypadne.
Katakomby

Příspěvek od Katakomby »

Odposlech k bubeníkovi RCF ART 315A.Pak si tam klidně můžeš nechat pustit cokoliv.
Možná by tam hrála 310,ale basu a šlapák by asi neuhrála.
Pro nás se výborně osvědčili sr1521z a ART 500A.
Zkoušeli jsme dokonce kdysi i B212A,ale k bicím to bylo slabé a kromě zpěvu,který to zahraje dobře.
s pozdravem z UH

Radek
jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

já osobně bych v tomhle případě volil s 15"...
http://www.club-music.cz/dj/repro-aktiv ... h-15a.html
na velký akce na levou i pravou stranu jeden...

RCF ART hrajou výborně, ale verze s 15" je dost drahá...to mackie využiješ líp, když budeš mít 2...
Tono J.

Příspěvek od Tono J. »

Jednoznačne s 15" basákom ,s 12 " je bez gulatých basov /ak tam je basák/.
Ja dávam na monitory aktívne DAN plastové boxy/zos.250W, 15"Eminence a 1",Selénium /.
Odpovědět

Zpět na „Repro“