Jak začít s nahráváním

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
reve1

Jak začít s nahráváním

Příspěvek od reve1 »

Zdravím přátelé.Mám dotaz,zpočátku všeobecný.Chci nahrát v našem hrajícím seskupení zvukovou stopu na výstupu z analogového mixu.Jako všeobecný to považuji ,proto,že teď z hlavy nevím ani typ mixu.Jde mi jen o nahrávku pracovní,stáhnutou během nějakého vystoupení,ale opravdu jen pro nás..Neoplývám znalostmi ohledně zvukařiny,takže je to můj křest.Prosím poradí někdo:,,jak na to"?samozřejmě hledám co nejlevnější variantu,prostě něco obyč....a chci vědět,co mě čeká..ale žádám-po lopatě,sic jsem elektrikář,ale neznajíc angličtiny,takže cizá slova ignoruji i v návodech na používání:):)Díky za pomoc
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak začít s nahráváním

Příspěvek od blaha »

Pokud se jedná pouze o pracovní nahrávku a nezáleží nějak exta na poměrech nástrojů (z mixu totiž leze něco jiného než je celkový zvuk, sčítá se zvuk nástrojů, komb, odposlechů a PA, specielně na menších sálech je to znát, venku je to o něco lepší), tak to je docela jednoduchý. Drtivá většina mixů má na sobě CINCH konektory OUT, kam se přenáší výstupní signál identický s Master L a R. U některých mixů má tento výstup navíc vlastní regulaci poťákem a někdy je ještě možné na tm výstupu aktivovat limiter. K těmto výstupům pak připojíš nějaký nahrávadlo a je to. Jako další možnosti jsou pak u dospělejších mixů použít třeba Matrix výstupy, taky by to šlo třeba namíchat na volnejch AUXech nejlépe POST, ale tam už se to trochu rozchází s pracovní nahrávkou a je potřeba udělat na začátku dvojí mixáž, jednu do PA a druhou do nahrávky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak začít s nahráváním

Příspěvek od Jose1 »

.....hodně taky bude záležet, jaké dispozice bude mít na mixpultu zvukař a jak moc bude ochotný se tím zabývat. Někdy mívá dost hoňku a když za ním přijdeš za pět minut začátek, tak fakt není moc času na laborování. Vyčíhni si okamžik, kdy vypadá, že nemá co na práci.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“