snimani zpevu 2 mikrofony

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: snimani zpevu 2 mikrofony

Příspěvek od OK2MDK »

nechcu nikoho urazit ale ja ty co umi "humanitni vedy" moc nemusim, on je 1 od vrchu dolu, ale když po něm chces cokolikv rukama je problem, no budu ho drtit porad, dokud si to nezažije tak dik, snad se jednou dočkám [-o<
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Stáhnout odposlechy, stáhnouz trochu z PA, jít na cigárko...

Věčný boj tihle 15letí (16,17,20,25,30,40,70) kytaristi zpěváci drňáci a pankáči.
Dělám, co mě baví.
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Jo a pokud si chce koukat na ruce tak jde to i při zpívání, jen to chce trochu cviku, viz. příloha. A to basa má delší krk než kytara.
Přílohy
P1010049.JPG
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin »

Debatu k vhodnosti či nevhodnosti použití náhlavního mikrofonu jsem přesunul sem: viewtopic.php?f=14&t=860
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

témeř po roce, sem si na můj dotaz vzpoměl,měl sem tu čest na místním jarmarku to takhle udělat, proste zpěvák chtěl drát + handku samozrejme musel valit až na vazbu ze vsech 5 odposlechových beden,mikrofony menil naprosto nevyspitatelne podle nahody nalady nevím. byl to děs,když se mutl jeden hned si stezoval z podia valilo v jeho mikrofonech 2/3 zbytku a pak se tlačil on!
no byla to jina situace nez jakou sem mel na mylsi já, ale uz nikdy více pokud možno...
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Koukám mrtvé téma zase ožilo. Prostě věčné téma. Celé mě to tady uniklo, tak jsem to sjel od první stránky a nestačím se divit.
Takže s křížkem po funusu.....
Opravdu bych to individum asi donutil si sednout ke kompu a celé si to tady přečíst. A potom už jen komu není rady, tomu není pomoci a tak se z lesa ozývá.
Každej kytarista ví, že když do kytary nedrnká, tak nic nehraje.
Že když klávesista má klapky v šatně, tak na ně asi na pódiu nemůže hrát.
Ale nechápu kdo to některým zpěvákům nakukal, že když do toho mikrofonu nebude zpívat, že to prostě bude fungovat taky, to fakt nevím.
Ano pane není vás slyšet, jelikož do toho kulatýho se musí mluvit, ne mlčet.
Ech škoda mluvit....

Ještě by mě zajímalo, jestli ten zpěvák žije a jak to vůbec tehdy dopadlo?
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

omlovám se martinovi předem: "ten mladej kok.t,ani nevi co mluvi idi.t" asik tahle sem dopad :-D ochotnik co půjčoval svoje pokojikové bedny na zvěv, staré tesly ze školy, oživoval teslácké povermixy a postupně pumpoval prachy do aparátu.Domluvil zkušebnu, pár kšeftů.
Jinak, ano žije,nedopadlo to nijak, prej to bylo schválně.
Od té doby sem nikde kde hráli nebyl, takže opravdu nevím jak do jede dál,kapela zvedla nos,než mě nebo Petra zvednou ze židle, abych něco dělal,by se museli hodně snažit, tihle prostě mají u me zaděláno...

PS: vytrestali se! koupili si bedny a zapojili tesla powermix do 2ohm zátěže, kupodivu a velikému topení to zesák prežil. Ovšem bedny meli každá 100W, zesák 130W do 8ohm,takže velice rychle se stoho ozvalo jenom chrr a ticho:D prostě "my nato máme, my to dáme i bez blbce.." jo přišli o 3 tisíce a spokojení...

Rada pro dalsí ochotníky,hlídejte si tyhle kapely jak začnou moc zvedat nos nebo nekdě řeknou, že ste vůl,tak od toho pryč nadřete se víc jak někde s vetším aparátem jako bedňák,a ještě budete pomluveni..

sory martine za OT

ještě dodám,jezdím s aparátem jako helfer,sem tam trošku za mixem takový ten dozor kdyžby něco,a jak říká Petr, bejt na ně tvrdý! odposlechy nahoru, nahoru dobré! a pak alou o kusek zpět :mrgreen:
Naposledy upravil(a) OK2MDK dne pon 08. úno 2010 13:15:06, celkem upraveno 3 x.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Ale ta čeština, překlepy, hrubky, chybějící čárky, věty u kterých se musím zamyslet, abych je pochopil...

Prosímtě, OK2... zapracuj na tom, fakt moc prosím.
Dělám, co mě baví.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

Sorry za OT, ale ty nesrozumitelné texty mě také se.ou. Kluci, uvědomte si, že image povahy člověka, kterej není solidní, má kromě své aktuální záliby jinak vše na háku a myslí si, že je IN, když vypadá jak lempl, rozhodně moc ozvučovačkových kšeftů nepřinese. Tedy přinejmenším. Výmluvy na sms a chat jsou úplně na h..o, tady se zas tolik nechvátá a s..aní na gramatiku a nemačkání správných kláves vypovídá jen o lemplovitosti. Zvukařinu chcete dělat poctivě, honíte každej detail, aby jste byli co největší profíci a přitom takováhle zbytečná ignorace. To mi hlava nebere. :?
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

omlouvám se, stydím se,snažil sem se to opravit, budu na tom pracovat :oops:
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

OK2MDK: No, moc jsi to nespravil. Carky ve vetach jsou dost mimo misu.
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

ukamenujte mě,víc už tam asik nevymyslím :(
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Vykašlat se na kompresory, více mikrofonů... Musí se prostě naučit zpívat. Můžeš to sice komprimovat, ale ve chvíli, kdy nebude zpívat na mikrofon přímo, změní se frek. charakteristika. Bude to mít jinou barvu. 2 mikrofony vedle sebe byly populární v 60-70 letech, kdy byly slabý aparáty a zpětná vazba nešla řešit jinak, než použitím právě dvou mikr. ( druhý mohl být naprostá shitka) a u jenoho otočit fázi.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“