AC Akustika - Cimbala
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: AC Akustika - Cimbala
Ale jo, vývoj jde dál, sám jsem se přesvědčil u auta - v práci jsem vyfasoval nového Hyundai Matrix a moc se mi do toho sednout nechtělo.
Vždyť přeci pořádné auto je z německa, nebo z MB...
Nicméně s ním jezdím něco přes rok, najeto je cca 60 tisíc a žádné výhrady nemám.
když si vzpomenu na jejich auta před 15 lety a dnes, tak už mezi nimi a našimi (evropskými) není vlastně rozdíl.
Některý Matrixe máme v práci i s více než 300 000 najetými km a nijak extrémně zhuntované nejsou a to pár kolegů zkoušelo i různé crash testy.
Když se vrátím zpět k tématu AC Akustika, tak věřím, že jistý vývoj tahle firma taky absolvovala.
Nicméně, zrovna nedávno jsem na jejich produkt narazil a opět se mi potvrdilo, že nevím, co můžu čekat.
Každá sestava hraje naprosto originálně a tak o překvapení není nouze a dostat z jejich konfigurací zvuk, jaký si kapela přeje, je někdy nemožné.
Což je pro mně jako kapelního zvukaře průšvih - například kapela tahá hammondy i s leslie bednou a mají naprosto přesné požadavky na to, jak má jejich zvuk vypadat.
No a zrovna na AC se mi už po několikáté přihodilo, že basová složka leze ven úplně jinak, než na drtivé většině dnes používaných aparátů.
A to je pro mně rozhodující - já si nemůžu dovolit dělat jenom hluk, ale potřebuju konkrétní zvuk...
Nevím, jak jsou na tom se spolehlivostí, to nám asi řeknou jejich majitelé a je to spíš provozní starost a otázka firemní filozofie - mně je to celkem jedno, když to platit nemusím.
Vždyť přeci pořádné auto je z německa, nebo z MB...
Nicméně s ním jezdím něco přes rok, najeto je cca 60 tisíc a žádné výhrady nemám.
když si vzpomenu na jejich auta před 15 lety a dnes, tak už mezi nimi a našimi (evropskými) není vlastně rozdíl.
Některý Matrixe máme v práci i s více než 300 000 najetými km a nijak extrémně zhuntované nejsou a to pár kolegů zkoušelo i různé crash testy.
Když se vrátím zpět k tématu AC Akustika, tak věřím, že jistý vývoj tahle firma taky absolvovala.
Nicméně, zrovna nedávno jsem na jejich produkt narazil a opět se mi potvrdilo, že nevím, co můžu čekat.
Každá sestava hraje naprosto originálně a tak o překvapení není nouze a dostat z jejich konfigurací zvuk, jaký si kapela přeje, je někdy nemožné.
Což je pro mně jako kapelního zvukaře průšvih - například kapela tahá hammondy i s leslie bednou a mají naprosto přesné požadavky na to, jak má jejich zvuk vypadat.
No a zrovna na AC se mi už po několikáté přihodilo, že basová složka leze ven úplně jinak, než na drtivé většině dnes používaných aparátů.
A to je pro mně rozhodující - já si nemůžu dovolit dělat jenom hluk, ale potřebuju konkrétní zvuk...
Nevím, jak jsou na tom se spolehlivostí, to nám asi řeknou jejich majitelé a je to spíš provozní starost a otázka firemní filozofie - mně je to celkem jedno, když to platit nemusím.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Patso
Nepíšeš jaké výškáče a od koho..... a Vůbec....Odpálit výškáče? Ach můj bože jak? Já zvučím extrémně exponované koncerty na hlasitost ( hardcore ) a drivery mám po roce a cca 100 koncertech všechny v pořádku a v nejlepší kondici. Jedou od 1,1kHz, jsou 2,5´´. Jediné, co se mi stalo vůbec na všech reprácích od AC, tak že se mi na jednom 15´´ středobasu povolil neodym. Vystředilo se, utáhlo se a jede se dál.Návštěvník píše:AC-Cimbala je super,protože,když se nám podařilo odpálit dva výškáče,tak si řekli za přemotání 1800kč, tak jsme radši nakoupili za 2000kč nové Selenia a vykašlali se na nějaké opravování!
A pak že kolega utrápil jeden 12´´ koaxial ( zase ale bass, ne driver) na muzice, kterou to prostě nemohlo uhrát už z koncepce bedny. To je všechno. Oprava 500,-kč
Jak jsem už ale nastínil někde v předchozím příspěvku, nepoužívám podřadné zesilovače. Basy - Ram Audio bux 3,4, a teď si chci udělat radost a koupit si na vrchy ( ať maj radost prodencáci
-
Patso
To Pavel2...
Jsem rád že se uzná aspoň něco
Čéče, s těma basama je to zvláštní. Taky jsem se s tím setkal, ale obdobně rozdílně hrají úplně všichni výrobci, tam bych to úplně nesvaloval na AC.
RCF hrajou dobře akorát mi připadně že hrozně kulatě. JBL neumí hluboký spodky ( jsem se setkal víckrát, jinak bych to neříkal ). A tak dál a podobně.
Taky jde přece taky o koncepci bedny, na co je určená, prostor.... ne???.....
Měl jsem od Reného půjčené dvojreverzy, v podstatě kopie NEXO ALPHA S2 k nějakýmu LineArray systému. No ty bláho, všechno od 70Hz nahoru mrtvola, ale co to dělalo směrem dolů, nechutný tajfun
. S trochou nadsázky se nebojím říct že v tom klubu byl vítr. Ale samozřejmě se to nehodilo na použití "dovnitř". Za tu srandu to ale stálo.
Jsem rád že se uzná aspoň něco
Čéče, s těma basama je to zvláštní. Taky jsem se s tím setkal, ale obdobně rozdílně hrají úplně všichni výrobci, tam bych to úplně nesvaloval na AC.
RCF hrajou dobře akorát mi připadně že hrozně kulatě. JBL neumí hluboký spodky ( jsem se setkal víckrát, jinak bych to neříkal ). A tak dál a podobně.
Taky jde přece taky o koncepci bedny, na co je určená, prostor.... ne???.....
Měl jsem od Reného půjčené dvojreverzy, v podstatě kopie NEXO ALPHA S2 k nějakýmu LineArray systému. No ty bláho, všechno od 70Hz nahoru mrtvola, ale co to dělalo směrem dolů, nechutný tajfun
-
pavel.vojta
- Uživatel

Nexo S2 je subbas určený ke staršímu, klasickému systému Alpha nebo AlphaE. NX242 umožní kombinovat je ale s čímkoliv od Nexa. S2 je laděné opravdu velmi nízko, existují dva presety a to jeden s děličkou 63Hz a druhý 80Hz. Není se čemu divit že to výš nehraje. Viz data sheet:http://nexo-sa.com/user/data/Nexo-ALPHA%20S2%20DATA.pdf.
Kopii jsem slyšel několik, nikdy to nehrálo jak originál, S2 není žádný "dvojreverz", je to bandpass se společnou komorou pro oba 18´´.
Kopii jsem slyšel několik, nikdy to nehrálo jak originál, S2 není žádný "dvojreverz", je to bandpass se společnou komorou pro oba 18´´.
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Patso
Jo sorry, napsal jsem kokotinu s tím reverzem. To máš samozřejmě pravdu. Jsem si to nějak spojil z něčím jiným.
Jinak jsem to myslel spíše tak, že opravdu je taky někdy potřeba brát v úvahu co se kam bere, a nebývá úplně jednoduché jezdit jen s jedním aparátem a říkat, že všude hraje výborně, to ví asi každý.
Ony ty basy hrály fakt pekelně dobře, jen byl šílenej nepoměr mezi tlakem satelitu a toho hlubokýho basu. A vyladit to nešlo, prostě bedny pouze na venek nebo velké prostory.
Ovšem když tam amerikán - kapelník vysamploval cosi jako prujezd vlaku, tak jsme si drželi hercny a báli se o zdraví.
Jinak jsem to myslel spíše tak, že opravdu je taky někdy potřeba brát v úvahu co se kam bere, a nebývá úplně jednoduché jezdit jen s jedním aparátem a říkat, že všude hraje výborně, to ví asi každý.
Ony ty basy hrály fakt pekelně dobře, jen byl šílenej nepoměr mezi tlakem satelitu a toho hlubokýho basu. A vyladit to nešlo, prostě bedny pouze na venek nebo velké prostory.
Ovšem když tam amerikán - kapelník vysamploval cosi jako prujezd vlaku, tak jsme si drželi hercny a báli se o zdraví.
-
Náhodný čtenář
Na téma AC jsem narazil docela náhodou a musím říct, že se nepamatuju, kdy jsem si přečetl na nějaké diskuzi celé vlákno :-)
Abych si taky trochu rýpnul - nejvíc mě dostávají reproduktory p.audio, které prezentují jako svoje. Moc by mě zajímalo, jakéže to úpravy se s něma dějí? Snad to, že etiketu p.audio přelepí svým logem... fakt nevím.
Viděl jsem taky několik jejich výrobků zevnitř a to, z čeho všeho to Cimbala dělá, nad tím zůstává rozum stát... Není divu, že jeho bedny jsou vidět hlavně u "kolotočářů". Těm jde jenom o to, aby mně to ječelo víc, než kolegovi vedle.
Jsem moc rád, že jsem se této "technice" obloukem vyhnul...
Abych si taky trochu rýpnul - nejvíc mě dostávají reproduktory p.audio, které prezentují jako svoje. Moc by mě zajímalo, jakéže to úpravy se s něma dějí? Snad to, že etiketu p.audio přelepí svým logem... fakt nevím.
Viděl jsem taky několik jejich výrobků zevnitř a to, z čeho všeho to Cimbala dělá, nad tím zůstává rozum stát... Není divu, že jeho bedny jsou vidět hlavně u "kolotočářů". Těm jde jenom o to, aby mně to ječelo víc, než kolegovi vedle.
Jsem moc rád, že jsem se této "technice" obloukem vyhnul...
-
Návštěvník
Já jsem rád že ji mámNáhodný čtenář píše:Jsem moc rád, že jsem se této "technice" obloukem vyhnul...
-
Patso
Jahaaa,....
Koukám že Cimbala a Behringer jsou firmy v této republice naprosto zbytečné
.
Nevím co považujete za dobrou techniku... Moje bedny od Cimbaly jsou osazeny reproduktory FANE, pouze je kupuje u stejného číňana jako FANE a dáva si na ně svoje logo.
Taky nestály 15 000, ale prostě víc
Na tom není nic tajného, stejně jako že P.audio, RH sound, Citronic atd nakupuje krámy u stejného Wonga jako Cimboš. Kdo to koupí je jeho problém, tady jde pouze o kšeft, já bych si to nikdy nekoupil a ani oni to nějak dopředu netlačí. Jde pouze o love a kdo jich kolik má, a za co je chce utratit.
A poslouchejte vy šťáralové
.... ( s rezervou kluci )
Vyhýbky v aktuálním nastavení má poslední 4 měsíce, tak asi není od věci trochu pokontrolovat, co je nového. I když tady už samozřejmě padlo že toto už nikdy a že jedna zkušenost stačí a bla bla bla, však každý má svoje, já taky nereju do Megatonů
Koukal jsem se na Prodance do sekce měření mockrát, a nejen že jsem po všech pliváních na cimbalu tam nenašel jediný kus od něj jako shit, ale i to co se prezentuje jako super, mi připadne jako ukolébavka.
Jasný, hraje to krásně rovně už podle křivky, okej... Samozřejmě znám Eminence, Beymy, potažmo teda Megatony a vlastní portfolio výrobků od firmy spřátelené s tímto serverem. Ale citlivosti jsou dost, no ... nízko.
Proto nechcete zvučit hardcore? Proto Vám to nejde překřičet, když si japonci osolí kytary? ( a to je k...a nahlas) Proto vám hoří bedny na dubstepu a tekku? Protože to nehraje, kluci, víte... V tom to bude. Díky bohu tyhle problémy nemám.
Ale v pohodě, úchyl na valmezáky nejsem, u prodance nakupuju taky a vážím si práce mistrů zvuku u této firmy.
Úsměv kluci, sezóna začíná...
Koukám že Cimbala a Behringer jsou firmy v této republice naprosto zbytečné
Nevím co považujete za dobrou techniku... Moje bedny od Cimbaly jsou osazeny reproduktory FANE, pouze je kupuje u stejného číňana jako FANE a dáva si na ně svoje logo.
Taky nestály 15 000, ale prostě víc
Na tom není nic tajného, stejně jako že P.audio, RH sound, Citronic atd nakupuje krámy u stejného Wonga jako Cimboš. Kdo to koupí je jeho problém, tady jde pouze o kšeft, já bych si to nikdy nekoupil a ani oni to nějak dopředu netlačí. Jde pouze o love a kdo jich kolik má, a za co je chce utratit.
A poslouchejte vy šťáralové
Vyhýbky v aktuálním nastavení má poslední 4 měsíce, tak asi není od věci trochu pokontrolovat, co je nového. I když tady už samozřejmě padlo že toto už nikdy a že jedna zkušenost stačí a bla bla bla, však každý má svoje, já taky nereju do Megatonů
Koukal jsem se na Prodance do sekce měření mockrát, a nejen že jsem po všech pliváních na cimbalu tam nenašel jediný kus od něj jako shit, ale i to co se prezentuje jako super, mi připadne jako ukolébavka.
Jasný, hraje to krásně rovně už podle křivky, okej... Samozřejmě znám Eminence, Beymy, potažmo teda Megatony a vlastní portfolio výrobků od firmy spřátelené s tímto serverem. Ale citlivosti jsou dost, no ... nízko.
Proto nechcete zvučit hardcore? Proto Vám to nejde překřičet, když si japonci osolí kytary? ( a to je k...a nahlas) Proto vám hoří bedny na dubstepu a tekku? Protože to nehraje, kluci, víte... V tom to bude. Díky bohu tyhle problémy nemám.
Ale v pohodě, úchyl na valmezáky nejsem, u prodance nakupuju taky a vážím si práce mistrů zvuku u této firmy.
Úsměv kluci, sezóna začíná...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

No jo no, hoří má panenko...
Jetli je někdo schopnej odpálit megatony, tak má už hodně overkill zesilovače a navíc je neschopnej a nebo je pouze všehoschopnej.
Odpálit se dá cokoliv, proč by zrovna Megatony měly být vyjímkou ?
Jestli v Megatonu nějak víc hořej Beymy, tak to asi nebude Megatonem...
Jistě, je spousta dalších dodavatelů solidní techniky, ale bohužel servis a technická podpora (v ČR) je prakticky použitelná jen u málo z nich.
Jetli je někdo schopnej odpálit megatony, tak má už hodně overkill zesilovače a navíc je neschopnej a nebo je pouze všehoschopnej.
Jistě, je spousta dalších dodavatelů solidní techniky, ale bohužel servis a technická podpora (v ČR) je prakticky použitelná jen u málo z nich.
Kde by se v "pravém" Megatonu vzala Beyma? Leda bi si ji tam někdo namontoval...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
Patso
Jasně, dal jsem Megaton jako příklad, když už plavu ve vodách Prodancepavel2 píše:No jo no, hoří má panenko...
Jasně že spálit jde všechno, obzvlášť když požadovaný výkon není i u bedny, která se tváří jako výkonná. A pak je smutný, pro příklad, když aktiv basák za 55 000,- se neumí ochránit sám, když výrobce ho deklaruje jako 2000W a přitom má pojistku 2,8A, to už je vyložený podvod na zákazníka.
No aby jsme byli v obraze, jedná se o platformu RCF aplikovanou firmou VERSE ( ten samej lorenco, videl jsem střeva ). A obzvlášť když vám v záruce řeknou, že to je vaše chyba, ten spálenej basák.
No fuj, ale když já jsem chtěl 2000W, koupil jsem si 2000W a přitom mám 2,8A x 230V = cca 600W s digitálním zesilovačem a H zdrojem.
Já to nekoupil samozřejmě
Problém je, že lidi jsou hluší a prostě na gramce/CD/FinalScratch akcích Vám to honí vždycky. Jasně že dobrej speaker management by měl všechno zmáknout, ale pokud už z mixu jdou obdélníky, protože se to DJovi zdá potichu, tak je kolikrát i PA kontroler v koncích s ochranama.
A abych nebyl OT, cimbala mi veci mění na počkání, teda aspoň když bylo něco potřeba, ale ono vlastně ani moc nebylo. Spíš to byly moje začátečnické chyby kdysi.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Já jsem se s Verse potkal, ale jenom na akci. K deklarovanému výkonu to podle mně mělo sakra daleko a ničím mi to RCF nepřipomínalo. Otevřené jsem to ale nikdy neměl.
Od RCF používám 4PRO 8001A - naprostá spokojenost.
Žádné výpadky, přerušení, přehřívání ani nic jiného - a že to někdy nejen DJ dostávají do pernamentního klipu.
to: frantik - přesně tak jsem to myslel...
Od RCF používám 4PRO 8001A - naprostá spokojenost.
Žádné výpadky, přerušení, přehřívání ani nic jiného - a že to někdy nejen DJ dostávají do pernamentního klipu.
to: frantik - přesně tak jsem to myslel...
Aspon si v tech vodach taky mohl najit co tam montuji.Jasně, dal jsem Megaton jako příklad, když už plavu ve vodách Prodance.
Muzes dat aspon info co je to presne za model.Jasně že spálit jde všechno, obzvlášť když požadovaný výkon není i u bedny, která se tváří jako výkonná. A pak je smutný, pro příklad, když aktiv basák za 55 000,- se neumí ochránit sám, když výrobce ho deklaruje jako 2000W a přitom má pojistku 2,8A, to už je vyložený podvod na zákazníka.
No aby jsme byli v obraze, jedná se o platformu RCF aplikovanou firmou VERSE ( ten samej lorenco, videl jsem střeva ). A obzvlášť když vám v záruce řeknou, že to je vaše chyba, ten spálenej basák.
No fuj, ale když já jsem chtěl 2000W, koupil jsem si 2000W a přitom mám 2,8A x 230V = cca 600W s digitálním zesilovačem a H zdrojem.
Takovy RCF TTS-28A ma 2000W a pojistku pro 230V 2x6,3A, to je 12,6*230=2900W, coz odpovida velmi dobre. Ten tvuj bass box nebude to od firmy Skytec, to by odpovidalo ??
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
Patso
http://kytary.cz/verse-d-sub-18/HN105604/ Například tady, a není můj... Tohle bych si za ty prachy nikdy nekoupilFrenk píše:Aspon si v tech vodach taky mohl najit co tam montuji.Jasně, dal jsem Megaton jako příklad, když už plavu ve vodách Prodance.
Muzes dat aspon info co je to presne za model.Jasně že spálit jde všechno, obzvlášť když požadovaný výkon není i u bedny, která se tváří jako výkonná. A pak je smutný, pro příklad, když aktiv basák za 55 000,- se neumí ochránit sám, když výrobce ho deklaruje jako 2000W a přitom má pojistku 2,8A, to už je vyložený podvod na zákazníka.
Takovy RCF TTS-28A ma 2000W a pojistku pro 230V 2x6,3A, to je 12,6*230=2900W, coz odpovida velmi dobre. Ten tvuj bass box nebude to od firmy Skytec, to by odpovidalo ??
-
patso
Jo sorry, ještě něco..... Na každejch stránkách je k dočtení, jaká jsou střeva v Megatonech. To si umím vyguglit taky, i kdybych je nikdy neviděl a neslyšel.Patso píše:http://kytary.cz/verse-d-sub-18/HN105604/ Například tady, a není můj... Tohle bych si za ty prachy nikdy nekoupilFrenk píše:Aspon si v tech vodach taky mohl najit co tam montuji.Jasně, dal jsem Megaton jako příklad, když už plavu ve vodách Prodance.
Já tou větou "neskládám" megaton z eminence a beymy. Jen poukazuju na výrobce čehokoli, co se obecně bere jako etalon tady v týhle republice