Který mikrofon?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Silbermann
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Který mikrofon?

Příspěvek od Silbermann » pát 13. črc 2007 9:56:57

Potřeboval bych doporučit nějaký mikrofon na nahrávání zpěvu i na živé vystoupení, popřípadě aby se s tím daly nahrávat i jiné nástroje (klavír, saxofon, housle). Takže takový univerzál :) Děkuji za radu!

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 13. črc 2007 17:03:17

Obecne viz tady>

http://audiocity.cz/clanek.php?id=141

Konkretne ... to mas tezky ;-)

Silbermann
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Silbermann » pát 13. črc 2007 18:49:30

Tak už jsem zase o něco chytřejší.. Ale ne zas tolik, abych našel něco konkrétního :).. myslíte že se dá nějak slušně nahrávat klavír i dynamickým mikrofonem?

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 14. črc 2007 21:03:26

... mmno tak da, proc by se nedal ... ale je to ponekud neobvykle a vyzaduje to nejspis dlouheho poslouchani a laborovani (mmno to ostatne nahravani kondenzatorovymi mikrofony casto taky ;-) ).

Silbermann
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Silbermann » ned 15. črc 2007 10:35:43

Tak děkuju za radu. A znovu se zeptám a pak už dám pokoj: Který konkrétní mikrofon by jste k tomuto účlu doporučili? (i pro zpěv na pódiu..)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 15. črc 2007 12:41:10

Prosim tebe na trhu jich je spousta a obvykle investovana castka je primo umerna kvalite. I kdyz nenavidim prirovnani s auty tak me napada, ze to je jako kdyby ses zeptal:

Potrebuji dojet z Brna do Opavy, ktere auto byte mi doporucili ?

Muzes jet luxusni limuzinou (Neumann, DPA, Schoeps, Brauner a dalsi), muzes jet Superbem (Beyerdynamic, Audiotechnica, AKG, Shure, Sennheiser ... ) ale v pohode dojedes i Oktavkou (Oktava, sE electronics, ADK, MXL, Rode, Peluso ... ) a pokud nemas na jiny auto tak se tam dostanes i Trabantem (Behringer, Samson, Superlux a miliony dalsich).

Pokud se ptas na moje doporuceni cenove dostupnyho adekvatne kvalitniho stereofonniho paru kardioid z naseho sortimentu (jiste ti neuniklo, ze pracuji v Audiopro s.r.o.) tak bych ti podle tvych moznosti doporucil "sE 1A pair" nebo pokud mas vic penez tak "sE3 pair" .

Obrázek
http://shop.audiopro.cz/katalog/mikrofo ... o_pair.htm

Obrázek
http://shop.audiopro.cz/katalog/mikrofo ... o_pair.htm

Pokud mas vylozene hluboko do kapsy tak docela dobre fungujou i Behringer C-2 jen musis pocitat s tim, ze je to parecek elektretu a ze tim padem asi nevydrzej vecne.

Obrázek
http://shop.audiopro.cz/katalog/mikrofo ... er/C-2.htm

Vsechy tyhle mikrofony jsou delany jako par, to znamena maji k sobe i malou hrazdicku (napriklad na ORTF) a oba typy od sE electronics jsou parovane (Behringer neni).

HonzaH
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Shure SM58 ver. AKG D3800M

Příspěvek od HonzaH » čtv 25. říj 2007 10:17:53

Mam v kapele na zpevy SM58 a ted jsem slysel u sprateleny kapely AKG3800 a moc se mi libili zvukove (hlavne se mi libi hyperkardioida). Mate nekdo srovnani s praxe jak tyto mic hrajou vedle sebe ?(SM58 a AKGD3800M)
Dik moc

zdenek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zdenek » čtv 25. říj 2007 13:41:04

Cena mezi Behringrem a sE1a je dost veliká. Co takle skusit Takstar CM-60 nebo něco podobného. Cena je přijatelná. Problém s nimi zatím nemám.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 25. říj 2007 22:45:50

... tu znacku neznam (na cemz ovsem nezalezi) ale to asi nebude parovana dvojicka jako ty sE.

zdenek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zdenek » pát 26. říj 2007 7:13:29

Přímo není psáno že jsou párované, ale prodává se pack X-Y tak do ví. Cena necelý 4000,- Pokud ale nikdo nechce supr stereo tak párování pro zvučení např. sborů nemá asi tolik vliv, ne? Nebo se mýlím?

http://www.janzaudio.com/detail/cm-60-xy-pack/

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pát 26. říj 2007 12:59:19

zdenek píše:Přímo není psáno že jsou párované, ale prodává se pack X-Y tak do ví. Cena necelý 4000,- Pokud ale nikdo nechce supr stereo tak párování pro zvučení např. sborů nemá asi tolik vliv, ne? Nebo se mýlím?

http://www.janzaudio.com/detail/cm-60-xy-pack/
Párování není IMHO kvůlu stereu, ale kvůli tomu, aby mikrofony měli co nejpodobnější vlastnosti (charakteristika, citlivost atd.). Ale možná se mýlím já. Takhl aspoň funguje párování u elektronek a tranzistorů.

zdenek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zdenek » pát 26. říj 2007 13:31:32

Takže pokud bych to i dobře pochopil, můžu párované mikrofony propojit do jedné šavle. A nebo obsadit radši dva vstupy? Bojím se ale Phantomu - i když by to nemělo teoreticky nic udělat.
Něco podobného jsem provedl u AKG double přijímače pro dálkové mikrofony. Propojil jsem symetrické vstupy a je to OK. Reguluji však jednou šavlí EQ obou mikrofonů , citlivost je na přijímači. Takž jsem happy.

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pát 26. říj 2007 15:30:18

zdenek píše:Takže pokud bych to i dobře pochopil, můžu párované mikrofony propojit do jedné šavle. A nebo obsadit radši dva vstupy? Bojím se ale Phantomu - i když by to nemělo teoreticky nic udělat.
Něco podobného jsem provedl u AKG double přijímače pro dálkové mikrofony. Propojil jsem symetrické vstupy a je to OK. Reguluji však jednou šavlí EQ obou mikrofonů , citlivost je na přijímači. Takž jsem happy.
No do jedný šavle bych to rozhodně nedával.

zdenek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zdenek » pát 26. říj 2007 21:35:08

Když už jsme to nakousli. Může být problém pak s citlivostí? Nebo v čem?
zatím jsem to spojení s Phantomen neskoušel. Stát by se nemělo podle mě nic. Nevím ale jestli se nezhorší snímání. Potřeboval bych právě doukoupit nějaké tužky, ale šavle s phantomen došli. Nechtělo by se mi kvůli tomu měnit mix nebo přidávat nějaký pomocný.

Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba » sob 27. říj 2007 10:43:52

Krom toho, že je to nezvyklý a řekl bych čuňárna, problém bude třeba s impedancema. Je to prostě spojení dvou odporů paraleleně, dojde ti k ovlivnění podání hlavně na výškách.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“