Náhrada elektretu
-
- Reklama
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Náhrada elektretu
Pánové, určitě se tu najde někdo fundovaný kdo mi poradí, protože tohle není zrovna moje parketa. Mám mikrofony k herní konzoli a je tam takový ten malinkatý elektretový mikrofon. Samozřejmě že to ma zvuk jak z pr*ele, tak by mě zajímalo, jestli se dá ta elektretová pecička jednoduše nahradit něčím jiným, resp. připojit místo toho něco jiného, nejlépe dynamickou vložku z SM58 
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Náhrada elektretu
dalo, ale z princípu by bolo potrebné napichnúť sa až za predpäťovo/filtračný obvod elektretu. Ten potrebuje ku svojej práci JS napätie , ktoré moduluje striedavým napätím pri zvuku, ten potom prejde cez oddeľovací kondenzátor, pričom JS napätie nie. Takže ak sa napichneš zaň, malo by to v pohode ísť.
Mimochodom, nieje to trocha luxus mať v hernej konzole SM 58 ?
Mimochodom, nieje to trocha luxus mať v hernej konzole SM 58 ?
Jakub, Sound & Light.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na tom elektretu uz jsou nejake SMD kondiky a odpory, kazdopadne zkusim se jeste podivat na desku s vysilacem. Mimochodem jaka je dnes SM58 luxus 
většina elektretovejch "peciček" bez ohledu na velikost má kupodivu velmi slušnou kmitočtovou charakteristiku - skoro rovnou od nějakejch 50Hz minimálně do 13kHz (většina minimálně do 15kHz) (jukni se třeba do katalogu u GMka http://www.gme.cz), takže v nich bych problém nehledal. Problémem elektretů není kmitočtová charateristika, ale směrová charakteristika, a citlivost.
Pokud to chceš vyzkoušet, tak si pro přizpůsobení dynamického mikrofonu k zvukové kartě připravené pro připojování elektretové vložky ubastli tohle http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... icamp.html.
Já osobně bych se spíš obával "kvalit" vstupních obvodů tý zvukovky v konzoli , a s tím nic neuděláš. Jedině opustit svět herních konzolí
) .
Ale jak si ještě jednou čtu tvůj příspěvek, tak mám pocit, že naznačuješ, že ten mikrofon je bezdrátovej. Pokud to není zrovna Bluetooth, ale analogovej přenos na cca 120MHz , tak vetšinou ty levný obvody maj frekvenční rozsah stěží 100Hz až 10kHz a zvuk jak z p... (jak popisuješ) , na karaoke vhodné (neb tam není už co zkazit
).
Pokud to chceš vyzkoušet, tak si pro přizpůsobení dynamického mikrofonu k zvukové kartě připravené pro připojování elektretové vložky ubastli tohle http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... icamp.html.
Já osobně bych se spíš obával "kvalit" vstupních obvodů tý zvukovky v konzoli , a s tím nic neuděláš. Jedině opustit svět herních konzolí
Ale jak si ještě jednou čtu tvůj příspěvek, tak mám pocit, že naznačuješ, že ten mikrofon je bezdrátovej. Pokud to není zrovna Bluetooth, ale analogovej přenos na cca 120MHz , tak vetšinou ty levný obvody maj frekvenční rozsah stěží 100Hz až 10kHz a zvuk jak z p... (jak popisuješ) , na karaoke vhodné (neb tam není už co zkazit
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ten bezdrat slape je digi na 2.4 ghz (jako i ostatni xbox ovladace), takze bych to spis videl na zamerne urezani spodnich frekvenci pred prenosem a jestli je tomu tak, tak to pani inzenyri teda trosku prepiskli a vymena vlozky by asi moc nepomohla. kazdopadne diky za reakce a jak se k tomu dostanu, tak tu vlozku zkusim vymenit jestli to bude mit nejaky efekt. kazdopadne vzhledem k cene toho mikrofonu (cca 300 korun) nemuzu cekat ze to bude nejaky zazrak.
a s tim opustenim sveta konzoli - presel jsem na strategii "pocitac na praci, konzoli na zabavu"
a s tim opustenim sveta konzoli - presel jsem na strategii "pocitac na praci, konzoli na zabavu"
Když ono opravdu dneska je považováno japonské karaoke za normální způsob zábavy (někomu včetně mne to spíš připadá jako jedno z nejrafinovanějších japonských mučení). A když jsi si holt vyhradil konzoli pro zábavu tak si holt musíš si vybrat jestli zábavu nebo kvalitu
)
(Sorry , ale rejpnout jsem si musel).
(Sorry , ale rejpnout jsem si musel).
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
galapetr: fpohode, rejpanec prijat
ja se na to divam stejne, ale po 3 rumech uz je mi to jedno