Vybudování PA

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybudování PA

Příspěvek od blaha »

To bylo myšleno, že ty budeš sponzorovat jeho :D . Zapomeň totiž, že ty prachy ještě někdy uvidíš (nic proti tvýmu bráchovi).

Uděláte akci v sále pro 50 lidí, dejme tomu, že přijde těch 50 lidí po 100,- to je 5k (ten předraženej zvukař :-D ), jo jenže pak ostatní z kapely řeknou, ale teď máme aparát "svůj", tak jsme vybraly 5k, zaplatíme něco za sál, no a potřebujem financovat struny, paličky a něco na naši aparaturu, a máme taky útratu a nějakou vejúplatu bychom taky chtěly, pak si připočteš svoji útratu, benzín, gumy, pojištění auta a zbude ti ten litr, takže pokud si nebudeš brát nic pro sebe a nebudeš nic investovat do aparátu (to předpokládá, že se ti s ním ani nic nestane), vydrží ti auto, atd., tak po 150 akcich si můžeš oddychnout s tím, že ty pracy vemeš znovu a nakoupíš lepší a kvalitnější věci a pojede to znova dokola.

Tohle já znám, já měl v kapele nalitejch cca 90 tis. a dostal jsem je z kluků až 3 roky potom co jsem skončil s hraním, bez úroků, bez jakýkoliv koruny navíc za hraní jako takový. Práci na údržbě a kompletování aparátu ani nepočítám. Takže jsem zaplatil 50k za klávesy a kombo, kapele jsem půjčil 90k a 10 let jsem dělal řidiče, technika, zvukaře a klávesáka za buřta nebo guláš, nechal jsem se p*cat za to když něco nefungovalo, a doma od manželky za to že jsem furt v pr*eli, abych po dalších 3 letech dostal alespoň těch 90k zpátky. Děkuji UŽ NIKDY :evil: .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

To zni dost odpudive, jeste ze me doma nikdo nenadava :-) Ufff...
Katakomby

Příspěvek od Katakomby »

No,když už je tu psychologická poradna,tak i já se přidám.
Před pár lety jsem chtěl dvě aktivky a malý mix,abysme si mohli ozvučit zpěvy na zkušebně,nebo někde v hospodě.
Nakonec mě kolega v kapele dotlačil do toho,že tak se nedá hrát a postupně jsme vybudovali takové malé mini p.a.,které
jsem nikdy nechtěl!

Mám v tom vražených nějak přes 100000kč a to máme obyčejné věci z druhé ruky.Nemáme vybudovaný žádný riderový aparát,ale mini p.a.,aby uhrálo těch 50-100lidí.

Doma se to samozřejmě setkalo s ohromným pochopením,takže jsem si pujčil postupně z rodiného rozpočtu a splácím to svým kapesným,takže jsem rád,když si po zkoušce dám jednou týdně pár piv,protože to je jediný luxus co si můžu dovolit!

Co máme druhou kapelu co hráváme tancovačky,tak jsem tam náš aparát začali brávat a katastrofa...........
Dřív se vzal zvukař s p.a. za 3000kč a nebyl problém ho zaplatit i když bylo málo lidí.

Jakmile se začalo brat naše p.a. tak za aparát se platilo jako poslední,protože došlo málo lidí a nevydělalo se!

Někteří na nás nedávno začali zkoušet,že bysme se měli domluvit a co se vydělá,tak se bude půlit jako kapela a zvuk.
Přitom druhá půlka kapely,žádný aparát nevlastní,takže jí vtom neleží peníze,ani nejde do žádného rizika.

Nakonec mě na poslední zkoušce bylo řečeno,že bez tancovaček by náš aparát akorát ležel ve skladu.
Přitom já jsem za ty tancovačky po odečtení toho co se zničilo vydělal 300kč za celý rok 2009!

Kvůli aparátu doma peklo a v kapele naprosto horor............

Dokoupil jsem nedávno dalších několik par 56 a oni místo toho,aby byli rádi,že to bude líp svít a vypadat,do mě začali ryt,že asi budu chtít víc peněz.

Půlka kapely samozřejmě chce dostávat peníze za aparát a druhá půlka kapely zase tlačí cenu dolů.

Já to pak musím celé poslouchat a jsem jak mezi mlýnskými kameny.

Abych to uzavřel už nikdy bych p.a. nebudoval kvůli vlastní kapele,protože nevděk světem vládne!

s pozdravem z UH.

Radek
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Dík za ušlechtilé rady.
Se mnou to je trošku jiný,já sice bráchovi zvuk chci dělat,ale né jen jemu,samozřejmě,že i jinde,tolik konzertú zas nemaj.Mě prostě jde o to,aby měli někoho,na koho se múžou spolehnou.samozřejmě,že to nebudou mit zadara,to zas ne,ale prostě levnějc.Kdybych věděl že stojej za prd,tak na ně kašlu,ale věřím,né já vím,že to někam dotáhnou.Při poslední akci se bratr tak předvedl,že i sám zvukař mu přišel od pultu zatleskat.Je šíleně nadanej,sice nezná noty,ale nepotkal jsem nikoho,kdo tak dobře hraje.On líp spívá než spěvák,líp bubnuje,než bubeník,mě učil na basu a o jeho lásce kytaře ani nemluvi.Texty+hudbu taky dělá on.
Katakomby

Příspěvek od Katakomby »

A ty Lukáši jestli to není tajné,tak dáš sem webovky tkapely tvojeho bráchy?

My jsme kapela http://www.Katakomby.com

Já se rád něco o Vás dozvím.

Radek
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Kdysi,když jsem s nima ještě hrál,tak jsme měli webowky,ale časem jsme to zrušili,chodili tam od nás rúzný hoperský individua a psali tam nesmysly,tak jsme se na to vykašlaly.
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Vlastně jsem něco našel,je to sice starý,ale aspoň něco. http://diskografie-tri-nite.blogspot.com/
Je tu ještě jedna skladba z našich dávných začátkú,co jsem nám nahrál ve zkušebce,ale ted to je uplně o něčem jiném :) http://bandzone.cz/trinite
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Katakomby

Příspěvek od Katakomby »

Já sice nejsem žádný hudební expert a působíme jako kapela pouze na našem regionu,takže se s nikým z profíku nepoměřuji ani s muzikou,ani se zvučením,ale nahrávky jsem poslechl a..............
Upřimně jsem trochu překvapený,protože je to normální muzika a já podle toho jak jsi to pochválil čekal asi zázrak.
Poslechni si tento odkaz http://www.youtube.com/watch?v=MHEJdF06Yok kdy jsou to mladí kluci kolem 20 let.
Je to kapela Venefica s kterou jsme hráli jako předkapela skupiny Arakain a já jsem celý koncert pod něma prostál
s hubou otevřenou dokořán,protože až ti kluci budou mít 30,tak pokud se na to nevykašlou tak potom by mohli mít i svoje p.a.!
Zatím obyčejným kapelám stačí na zpěvy dvě aktivní bedny+malý mix a hrnout to z nástrojovky přímo do lidí.
Budouvat p.a. jenom z toho důvodu,abys zvučil pro cca 50 lidí je podle mě trochu luxus.
To je jak kdybych mojí manželce,která neumí řídit,ale chtěla by auto na nákupy,tak bych jí koupil na pojíždky po Uh
nějaké Porsche.
No nic myslím si,že ty na to stejně musíš dojít sám!
Zkus sem napsat za rok až dva jak Vám to funguje a co tvoje p.a.!
Uvidíme jestli budeš mluvit furt stejně.

Radek
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Vždyt jsem říkal,že ted to je úplně něco jiného,možná že zase v nejbližší době něco nahrajem,tak pad hodim.
Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman »

Lukáš: jo, ty nahrávky jsou komplet garáž sound.
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

To jsme za jedno,ale nám šlo o to aby aspoň něco hrálo a navíc ty bicí byly hrozný,tedka má nový.
Lukáš33
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lukáš33 »

Tak už jsem se plně rozhodl a postavím tohle.Našel jsem k tomu i procesing.
http://www.speakerstore.nl/constructions/23
Pro kolik cca lidí vystačí toto a ještě pro začátek na stranu 1x 18 sub s RCF18X400 prý hraje za dva :D pozdějc bych přidal ještě jeden na stranu.
http://www.speakerstore.nl/constructions/23
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

první tvá bedna a tohle jo?

katakomby souhlas! neslyšel sem, ale pro pár lidí se s...át stakovouhle bednou!!

postav si něco jednoduchého. třebas od megatonu co je na prodance.cz v měření, nebo tady někde jsem dával odkaz web s plánama.

tohle není prdel bedna, tady neni jedno kousek sem kousek tam a osazení musí sedět, pochybuju ze to pujde postavit z repráku za pár šupů!
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

a ještě něco, proč jsi pořád tak uhranutej tim procesingem?
jo zní to anglicky čili moderně, ale pro začátek jenom starost navíc, a v analogu to stejně pořádně nenaprocesorujes a v digitálu který ti sežere 1/3 peněz na aparát no nevím nevím, ten uli to vážne jako ne.. čili něco jednoduchého co hraje "samo" abys neprohloupil! ale to odemě zní moc troufale,

už mlčím, oni ti to řeknou starší a hlavne ZKUŠENĚJŠÍ nech si poradit!!
Odpovědět

Zpět na „Repro“