Megaton vs. RCF

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
thomas
Uživatel
Uživatel

Megaton vs. RCF

Příspěvek od thomas »

Zdravim pani,

viem, ze ten titulok je dost usmevny a ze sa mozno pokusim porovnat neporovnatelne, ale aj tak. Pisal som uz na niekolko for, ale stale sa neviem rozhodnut.

Potrebujem aparaturu na live zvucenie roznych zoskupeni, v drvivej vacsine pripadov ide o makksie styly hudby - el.ak gitary, kalvesy, husle, cajon, spevy (solo i zbory), dost casto sa vyskytuje aj basgitara, obcas bicie, ale tie zvucit pre tento styl zatial netreba. Rozsahovo su tie akcie rozne, najcastejsie mensia sala pre cca 100 ludi, ale v poslednej dobe sa cim castejsie dostavam skor do saly pre cca 400 ludi. Nezriedkavo by som s tym potreboval aspon ako-tak uhrat kostol. Na dany styl hudby preferujem kvalitny a cisty zvuk pred sice silnymi, ale nevyvazenymi alebo necitatelnymi vyskami/basmi.
Viem, ze som tu popisal poziadavky minimalne dva, ak nie tri rozne aparaty, ale z financneho hladiska to musi byt jeden univerzalny a aj to nie prislis drahy, kedze sa jedna o nekomercne pouzitie, kde si to vybavenie na seba nezarobi.

Takze, co sa tyka rozpoctu, tak momentalne som v stadiu, ze si mozem dovolit iba vrchy a tu by som sa rad zmestil do sumy 1000-1300€. doteraz som to tahal bez subov a to este k tomu na RH Suntoch, takze zatial, kym niekde nezozniem kapital, tiez budu tie vrchy pracovat v rezime fullrange. Bedne sa budu relativne casto prenasat, ale toto nie je prvoradym kriteriom vyberu. Pri vybere vrchov vsak treba brat do uvahy aj moznost rozsirenia o spominane suby.

Takze, zatial som sa dostal k nasledujucim moznostiam:
1. nova sada - 2xRCF ART 310A
2. nova sada - 2xRCF ART 312A (do rozpoctu to vojde s odretymi usami)
3. bazar - 2x RCF ART 322A
4. bazar - 2X Megaton ND151 + QSC RMX2450

Za miwom nemam momentalne ziadny processing. RCF som pocul v PD, ND151 nie.
Pokial uvazujeme, ze tie ceny za sety su porovnatelne, k comu by ste sa priklanali? Pri megatonoch sa mi paci vacsia variabilita pasivu a tiez vykonovo, najma v spodnom pasme, by RCF hadam predbehli. Predpokladam, ze kvalita zvuku bude hovorit za RCF, avsak pokial su tie ND151 dostatocne ciste, zrozumitelne a vyvazene, tak je to ok (o porovnani s RH hadam ani netreba uvazovat). Mam rad kvalitny zvuk, ale nie som ziadny hifi-sta :-)

Uvitam vsetky vase postrehy k danym zostavam, ale pokial poznate nejake lepsie riesenie, tak nevahajte, momentalne som otvoreny comukolvek, pytam sa preto, lebo aj tych par korun, co mam, by som rad pouzil co najlepsie.

Vopred dakujem za odpovede.

Tomas
thomas
Uživatel
Uživatel

Re: Megaton vs. RCF

Příspěvek od thomas »

Este som zabudol, za o nieco vyssiu cenu by sa dala zohnat aj zostava T.BOX uz aj s 18-palcovym subbasom, avsak toto sa mi velmi nepozdavala, raz som to pocul na jednom koncerte a ten zvuk bol o nicom, mozno to bola chyba zvukara, ale nemyslim si, ak sa mylim, opravte ma.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

ND151 je opravdu dobrý box a ve spojení s RMX2450 uhraje hodně.
I tak je vhodné mít k dispozici spolehlivý EQ - s tím počítej.
Doplněnín o SUBy je můžeš použít i na náročnější akce.

ART310/312A jsou fajnové boxy, ale myslím, že ta kombinace ND151 + RMX2450 zahraje lépe.
Neporovnával jsem to přímo, ale vzhledem k tomu, že je na akcích potkávám, bych řek, že to tak bude.

Konec konců v PD Ti jistě obě varianty předvedou a řekni si také o předvedení QSC K8, mně osobně se zvuk velmi líbí.

ART 322 je box s 2" a je slyšitelně agresivnější - je to věc vkusu.

Jestli ale převažuje akustická hudba, pak by nejlepší výsledek podalo dobré třípásmo - papírový středový reproduktor prostě nenahradíš.

Ovšem cenově se to dostane úplně jinam.
A laciné třípásmo je k ničemu.

T Box bych vynechal...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas »

Ja viem, ze trojpasmo by bolo lepsie, avsak vzhladom k rozpoctu tato varianta nepripada do uvahy. Co sa tyka predvedenia, tak v PD v BA tie Megatony nemali, ked som tam bol, rovnako aj ART 322A su vraj momentalne nedostupne.

Co sa tyka tych Megatonov, co by sa dalo v buducnosti pouzit pod ne? Na vnutorne pouzitie do relativne malych priestorov sa mi hornflex MT18 SUB nezda ako najstastnejsie riesenie. Pri RCF je volba spodkov jasna.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Nějaký přiměřený bassreflex - třeba DAN Taurus, RCF 8001...
V interiérech s tím nebudou problémy.
Hornflex je príma, ale potřebuje management a dostatek výkonu.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000007

Dobře naladěný hraje taky výborně.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A nepocul este niekto nahodou ART serie 4?
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Tím megatonem chybu rozhodně neuděláš a s ART310 to rozhodně srovnávat ani nejde, to jsou jiné kategorie. Mám ND2122 a je to špičková bedna, jen bych neopomíjel - ale to se přidá vždy, vhodný kvalitní procesor. Jinak to není ono. Mám taky ART 315, takže cca srovnání tu je. Prostě v megatonu máš mnohem kvalitnější měniče.
Odpovědět

Zpět na „Repro“