XLR-M na vstupu aktivu
-
- Reklama
XLR-M na vstupu aktivu
Jeden dotaz pro zajímavost:
Mám aktivní subwoofer, který má na vstupu zesilovače XLR-M. Nejde mi do hlavy, co výrobce vedlo k použití samce na inputu (považuju to za docela nestandardní).
O nic mi nejde, žádný problém neřeším, na propojení s párákem jsem si udělal XLR-F / XLR-F.
Ale přemýšlím nad smyslem. Pokud vím, tak ani v historii se nepoužíval samec na input, samice na output, takže ani tím to nebude. Jsou třeba v zahraničí nějaké jiné normy? Nebo napadá někoho nějaké vysvětlení?
Mám aktivní subwoofer, který má na vstupu zesilovače XLR-M. Nejde mi do hlavy, co výrobce vedlo k použití samce na inputu (považuju to za docela nestandardní).
O nic mi nejde, žádný problém neřeším, na propojení s párákem jsem si udělal XLR-F / XLR-F.
Ale přemýšlím nad smyslem. Pokud vím, tak ani v historii se nepoužíval samec na input, samice na output, takže ani tím to nebude. Jsou třeba v zahraničí nějaké jiné normy? Nebo napadá někoho nějaké vysvětlení?
Re: XLR-M na vstupu aktivu
Já bych to bral, kdyby tam byl další XLR-F k němu paralelně nebo aspoň díra na čtvrtpalcový jack. Ten XLR-M by pak logicky byl výstup na paralelní připojení dalšího subu, jak jest to obvyklé...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- Pavel Sedlák
- Uživatel

A co to je za výrobce/typ ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jack to nemá.
Je tam pouze:
XLR-M s popisem "input", kterým se přivede signál.
XLR-F s popisem "output", kterým se dá paralelně připojit další aktiv.
Výrobce: Fame (Soundpack 10 - ale jak se dívám, tak pod tímto označením už má vyrobce trochu jinou sestavu - slabší)
Je tam pouze:
XLR-M s popisem "input", kterým se přivede signál.
XLR-F s popisem "output", kterým se dá paralelně připojit další aktiv.
Výrobce: Fame (Soundpack 10 - ale jak se dívám, tak pod tímto označením už má vyrobce trochu jinou sestavu - slabší)
Ano, jak jsem zjistil, tak ta verze, kterou mám, je na internetu označována jako "Alte Version".
Chtěl jsem k tomu najít nějaký manuál a našel jsem tuto fotku:
http://www.fotos-hochladen.net/m4100013oh9q03bi.jpg
Zde je to tak, jak bych očekával - naprosto netuším proč, ale v mém případě jsou popisky "input" a "output" obráceně a skutečně to hraje, když se signál přivede na samce s označením input.
Pustit signál do té samice je ale nikdy nezkoušel...
Chtěl jsem k tomu najít nějaký manuál a našel jsem tuto fotku:
http://www.fotos-hochladen.net/m4100013oh9q03bi.jpg
Zde je to tak, jak bych očekával - naprosto netuším proč, ale v mém případě jsou popisky "input" a "output" obráceně a skutečně to hraje, když se signál přivede na samce s označením input.
Pustit signál do té samice je ale nikdy nezkoušel...
Ahá, tak to už jsme doma. Buť ten popis ve fabrice prostě zvrtali nebo to označení volili podle sebe, že jako OUTPUT z pultu sem a INPUT dalšího subu zapojit sem... což se ale běžně nedělá. Tu samici jsi měl zkusit co by vstup i přes ten nesmyslný nápis. Určitě to bude fungovat, na 100% jsou samec i samice uvnitř propojené paralelně.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, nějaký dítě v čínský fabrice prohodilo zřejmě při osazování desky konektory
Na 99% budou uvnitř prodrátovaný, takže není problém to strčit do druhý díry.
Ticho léčí...
Vyřešeno. Ono to opravdu hraje i po propojení outputem
Takže asi tovární unikát, protože fotky stejného subu na netu mají popisky dobře.
Díky za rozklíčování.
Takže asi tovární unikát, protože fotky stejného subu na netu mají popisky dobře.
Díky za rozklíčování.
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozober to - pozri ci su tie konektory paralene zapojene - predpokladam ze ano.
No a proste si prehod tie konektory na spravnu stranu a hovoto. Mna skorej zaujma preco by to malo byt paralene zapojene - nemalo by to byt tak ze vystup je az za xoverom? cize do vysok signal uz orezany o basy? - pokial by boli paralelne tak je to fakt ubohe riesenie
No a proste si prehod tie konektory na spravnu stranu a hovoto. Mna skorej zaujma preco by to malo byt paralene zapojene - nemalo by to byt tak ze vystup je az za xoverom? cize do vysok signal uz orezany o basy? - pokial by boli paralelne tak je to fakt ubohe riesenie
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
a to jako proč? Plnopásmový "thru" výstupy se normálně používají...pokial by boli paralelne tak je to fakt ubohe riesenie
Ticho léčí...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Podle toho obrazku bych rekl, ze to nemam crossover, takze je to v poradku.