nahrávání z mixu
-
- Reklama
Re: nahrávání z mixu
Ahoj, pokud jsi připojil k mixu PC a neměl to galvanicky odděleno, tak se divím, že se do zvuku i nahrávky nedostal tzv. digitální šum. (lupání, škrkání, praskání.. v tichých místech). Zásadně nahrávej přes DI boxy. Zkus taky použít USB externí zvukovky. Já na to používám externí zvukovku od Behringera ( davají to k mixům) a je to super. Samo se to načte, nainstaluje, přepne si to zvuk z a do PC... Jinak pokud chceš pořídit dobrou nahrávku a nahráváš PRE, nastav speaker procesor tak, abys EQ na pultu nemusel používat. Já mám na hlavním pultu 6x EQ s tím, že je mohu pro nahrávku rozdělit na 4x EQ pro hlavní zvuk a 2x EQ pro speciální nahrávací výstup.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... to nikdy nebude dobry.kalfar píše:Jo, tohleto je mi jasný, a bez druhého mixu nebo možností vícestopého záznamu?
i jedním pultem to jde, ale moje v praxi vyzkoušená varianta je v jiné cenové relaci:
mix DM1000 na live, pre eq direct optikou do PC, libovolný vícekanálový software (v mém případě Vegas) pro holý záznam atd.
s jednoduchým pultem kromě pre-auxů nevím, ale mixovat live i záznam současně... hm
snad alespoň jeden bude slušný
mix DM1000 na live, pre eq direct optikou do PC, libovolný vícekanálový software (v mém případě Vegas) pro holý záznam atd.
s jednoduchým pultem kromě pre-auxů nevím, ale mixovat live i záznam současně... hm
snad alespoň jeden bude slušný
A kdyby to měl na společném rozvodu?Stanik píše:pokud jsi připojil k mixu PC a neměl to galvanicky odděleno, tak se divím, že se do zvuku i nahrávky nedostal tzv. digitální šum
Nepomůže. Musel by "noťas" odpojit od sítě a jet jen na baterie. Ve chvíli, kdy zapne spínaný zdroj , ja to tam. Odzkoušeno.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To není úplně tak pravidlo, záleží na provedení toho noťase. Ale je pravda, že většina toho co se dnes prodává toto dělá, po zapojení DI boxů do cesty je klid.
Staníku, víš co je to vlastně tzv. "digitální (kvantizační) šum? S tím galvanické oddělování analogového signálu nemá nic společného. Jinak brum, způsobený tokem vyrovnávacích proudů, již zpracují na vstupech AD převodníky a konvertují jej jako součást signálu do digitální podoby. Tím ovšem netvrdím, že extrémní hodnoty nemohou komplikovat i datový přenos po USB či IEEE 1394 a způsobovat i zde všelijaké výpadky či lupance. Ale to už musí bejt!
Ale digitálním šumem bych to nenazýval. No možná, že jsem již ze staré školy... 
Ad lokální televize: Kluci, nezapomeňte, že u těch opravdu lokálních jde zpravidla o velmi finančně chudé provozy, tudíž kvalitní zvukař a vybavení je dost často jen opomíjeným faktem. Není to pravidlem, ale pomalu začíná být zde přepychem i dobrý a zručný kameraman, znající zásady střihu a postprodukce. Požadavek na chrlení kvantity odvysílaných hodin, omezování provozních nákladů a výrobního času moc zrovna nepřispívá k poctivé tvorbě. Pak hledejte někde TV zvukařský tým, vybavený odpovídajícími prostředky, či někdy dokonce i znalostmi.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
....ono ostatně ani není potřeba investovat do druhého mixu, akusticky oddělené místnosti, splitru, oddělovačů....
Když to nakonec stejně nikdo nepozná.
Když to nakonec stejně nikdo nepozná.
Já mám teda pocit, že mi to do nahrávek šum necpe, ale možná je to tím, že moje originál trafo k pultu nemá propojení na uzem. kolíkStanik píše:Nepomůže. Musel by "noťas" odpojit od sítě a jet jen na baterie. Ve chvíli, kdy zapne spínaný zdroj , ja to tam. Odzkoušeno.
Jen si patchnu DirectOuty na pultu se vstupy na zvukovce a DIbox vynechávám.
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kamile a ty direct outy máš řešeny jak? Je to trošku out of topic, ale mám na mixu DB25 konektory pro direct out a nemohu najít vhodné kabely které mi z toho udělají jacky, nebo XLR. Chtěl bych to propojit s ZOOM R16 nahrávací krabkou.
Já mám na pultu D.O. na každé šavli jako sym. jack. Zrovna tak vstupy na zvukovce. Takže patchuju symetrickým jack-jack káblem.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
skus napr.:george_58 píše:Kamile a ty direct outy máš řešeny jak? Je to trošku out of topic, ale mám na mixu DB25 konektory pro direct out a nemohu najít vhodné kabely které mi z toho udělají jacky, nebo XLR. Chtěl bych to propojit s ZOOM R16 nahrávací krabkou.
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -73374.php
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=zodzpqdl
alebo domorobo
teda samozrejme zavisi od zapojenia, ale snad je nejake standardne...
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc, přesně totok jsem hledal 
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
rado sa stalo, pripadne skus pogooglit: http://www.google.com/search?q=db25+xlr+site%3A.cz alternativne http://www.google.com/search?q=db25+xlrm+site%3A.cz