Line-Array-Pomozte mi prosím vybrat nejvhodnější (nejlepší)

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Line-Array-Pomozte mi prosím vybrat nejvhodnější (nejlep

Příspěvek od xb »

Možná mě budete mít za škarohlída, ale já prostě linearray systému který někdo vyrábí "doma na koleně" nevěřím. Jenom tady v okolí jsem našel 3 firmy co nabízejí úžasné systémy - Seco, Powerdance, MAD.

Jo a Radku, už by ses mohl zaregistrovat ;-)
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Ahoj, jestli jsem to dobře pochopil, tak to vyrábí firma EB Electronic. (Taiwan, nebo Čína). Když tak na to koukněte, ale jediný, kde jsem našel odlišnosti od JFL 210 je to, že má 2x 3" driver, že váží o3 kg víc a má o 5st. širší vyzařovací úhel. Jinak jsem si vyžádal víc informací, tak uvidíme.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

A nedoslo ti nahodou, ze diky temhle "zanedbatelnejm rozdilum" tahle kopie nikdy neokopirovala to zasadni? :-D
Katakomby

Příspěvek od Katakomby »

Já se zatím necítím na zaregistrování a trochu se mezi Vama :oops: ................
Možná časem,zatím se mezi Vama jak Ovečka mezi Vlkama.
Většina z Vás něco dokázala a umí,takže to beru tak,že já tu možu akorát něco
přispět aby řeč nestála+byla tu :lol: ..............
Abychom neodbíhali moc od tématu,tak jsem si dovolil překopírovat text z VoiceMasteru.

Jak víte, Master Sound se v minulosti zabýval výrobou reproboxů. Naše reproboxy jste měli možnost vidět na veletrzích, v testech v Muzikusu, či přímo ve vašem okolí. Za 10 roků jsme vyrobili a prodali téměř 1500 kusů reproboxů. Výrobu jsme však ukončili v roce 2006. V té době se začaly do ČR dovážet velmi levné a přitom hezky vyhlížející reproboxy vyrobené v Číně. Vzhledm k tomu, že jsme se v té době specializovali na levnější reproboxy, neměli jsme v takovéto konkurenci šanci. Až teprve časem si zákazníci začali stěžovat, že jim boxy rezonují a praskají, protože jsou vyrobeny z lisovaného kukuřičného odpadu. Že nejsou šroubované, ale jen sponkované a lepené termolepidlem.

Jak můžou takové bedny hrát,nebo podobné bedny US Blaster,které jsou dělané z dřevotřísky,takže stačí s bednou trochu víc prásknout a reprák se prostě utrhne.

To nikdo nikde,ale nepíše a všichni vidí jenom tu levnou cenu No Name výrobků!

Radek
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Fyla píše:A nedoslo ti nahodou, ze diky temhle "zanedbatelnejm rozdilum" tahle kopie nikdy neokopirovala to zasadni? :-D
Pardon, tomu nerozumím. Co by to mělo být?
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

Ahoj, ještě k čínským bednám. Minulý týden jsem opravoval známému Dj bednu od Cervin Vega (USA). Byl to klasický 3pásmový kompakt s 15"+6,5" + titanový horn. Klasická závada - spálený 15"bass, takže jednoduchá výměna. Jinak bedna byla z 18mm překlížky, povrchovka- stříkaný plast. Zvenku i uvnitř byla precizně zpracovaná. ( reproduktory zafrézované, uchycené šrouby a zakusovacími maticemi, vyhýbky s ochranou na výšky, 2 vzpěry uvnitř boxu ke zpevnění....) A víte co? Made in PRC. Naprosto nemám problém s čínskou bednou, pokud je dobře udělaná. Je pravda, že bych to chtěl asi vidět i uvnitř. To proto, že jsem už taky "pár" beden udělal a opravil. Vím, jak má kvalitní bedna vypadat. A ten Carvin byl udělaný precizně.
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

No prece nejdulezitejsi je logo vyrobce, proto original stoji tolik co stoji :-) A ten Cervin no nevim, nejsou to podle me dobre bedny.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta »

Pánové já mám pocit, že stále nechápete co to "line array" vůbec je. To že musí být bedna placatá vyplývá ze základních principů a matematicky řešeno je to nutné a ne však postačující. To co chtěl Filip říct je že výšková sekce je naprosto zásadní pro pro fungování celého systému a nelze tedy argumentovat něčím takovým jeko že kopie obsahuje o jeden driver víc bude lepší! Nastudujte principy a bude vám jasné že to logicky musí být naopak!
Stejne tak první pohled na ten "instantní" systém z obrázků výše musí říct že to nikdy nebude jako LA fungovat stejně tak jako jakýkoli systém s CD hornou 40*90°!
A v neposlední řadě rigging. Nevím jestli si uvědomujete ale tento prvek je naprosto zásadní pro bezpečnost! Je mi někdy zle když vidím jak visí nad lidmi udělané bedny s různými udělátory na věšení bez jakéhokoliv zajištění! Věřte, na jih i západ od našich hranic je něco takového naprosto neakceptovatelné. Postavené pódium i s technikou chodí přebírat bezpečnostní technik z úřadu a jedna z věcí které je zajíma je například certifikace oněch kusů želez na kterých a za které PA visí!

Například bumper pro pro Geo-T je testovaný TUV na maximální povolenou hmotnost tedy 40 boxů v systému. Při této zátěži musí splňovat safety factor 4. Každy jeden kus má své výrobní číslo a prochází rengenovými zkouškami. Když vidím ty kusy zkrouceného plechu u některých levných systémů velice pochybuji že něco takového absolvovaly.

Bezpečnost by měla být bezvyjímky na prvním místě a nelze na ní jakkoliv šetřit!
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Kamil - uživatel Line-array

Příspěvek od Kamil - uživatel Line-array »

Musím souhlasit s Pavlem Vojtou! Je od věci počítat s tím, že když má bedna něco na víc, tak to bude fungovat lépe. Je to opravdu matematika a fyzika, nic jiného. Nic proti, ale nemyslím si, že 3 firmy co zde byly jmenované SECO a další, jsou právě ty, co umí vyrábět opravdu kvalitní Line-Array. Je na světě jen pár firem, co to opravdu umí, aby to fungovalo tak, jak má. A musím, s Pavlem souhlasit i s tím, že ty železa na zavěšení - tzv. rigging je vlastně to, co bedny drží nahoře nad hlavama lidí a to, co nás drží před zdí kriminálu a ne za ní, až to někoho zabije. Kdo někdy vyjel za hranice naší republiky, může jen potvrdit to, co Pavel napsal. Technik převezme všechno vč. jištění každého světla řetízkem patřičné nosnosti, o jištění beden nemluvím. Málo kde civilizovaným směrem by bylo možné to, co je občas vidět na akcích v ČR ale i na Slovensku a Polsku. Tam by nebylo možné např. toto: http://zbyneknej.rajce.idnes.cz/LArray/#album
povšimněte si těch napínáků na plot, co mají zajišťovat úhlování systému. Opravdu nevím, proč si všichni myslí, že pokud položí bednu na placato a zavěsí ji, tak je z toho line-array a spousta firem to v ČR tak i vyrábí a prodává. Sám vím alespoň o 5 takových.

Jo a ty Cervin Vega vs.Čína je to o tom, že Cervin prochází důkladnou výstupní kontrolou, zatím co čistokrevná Čína je většinou kopie a šmejd.

U systému co zde byl uvedený, nevěřím opravdu, že bude fungovat, nejde zřejmě podle obrázku úhlovat a to je problém. A mám z praxe ověřeno, že ikdyž budou parametry papírově stejných beden od výrobce, co má propracovaný výškový zvukovody (což je hlavně to kouzlo opravdového Line-array) a výrobce NO NAME (nebo nějakého z ČR - a to jsem opravdu patriot!) stejné, tak bude ve značkové bedně výrazný rozdíl od té NO NAME (a je jedno jestli budete NO NAME porovnávat s NEXO, JBL, RCF nebo L´Acoustics)

Doufám, že jsem někomu nevzal iluze :(
pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta »

Děkuji Kamilovi za nahrávku. Víte proč "LA" z fotky http://zbyneknej.rajce.idnes.cz/LArray/#4.jpg nemůže a nikdy nebude fungovat jako LA? Dokonalá ukázka naprostého nepochopení základních principů ....
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

Protoze ty vyskove sekce na sebe nenavazuji, a budou se tak chovat jen jako jednotlive bodove zdroje ?? :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Stanik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stanik »

EAW_JFL210_1.jpg
EAW_JFL210_1.jpg (16.39 KiB) Zobrazeno 3759 x
Ahoj, omlouvám se za pozdní reakci, ale já o weekendech zvučím. Takže až teď. Protože o tomto systému taky vážně uvažuju, přenesl jsem vaše připomínky dodavateli. Moc za ně děkuji. Toto fórum je opravdu velmi užitečné, a troufnu si prohlásit, že se jedná o jistou formu "sdílené inteligence". Díval jsem se na stránky dodavatele a mají tam přidané nové fotky. http://mastersound.evron.cz/cz/page/926 ... ystemy.html Takto nějak vypadal ten zmiňovaný Cervin Vega. (tedy zpracování). Nová várka by podle nich měla mít jen jeden výškový reproduktor. Taky "železo" má prý garantované 1000Kg/pět metrů. Nemají ale rentgenovaný úchyty. Napsali mi, je že budou dávat do státní zkušebny. Je fakt, že asi nejblbější smrt je zavalením reprobednou. :-) V jaké výšce by musela být horní reprobedna, aby tento systém byl použitelný? Vypadá to, že opravdu nejdou horizontálně nastavovat. Díval jsem se na ty originální EAW JFL 210 a přijde mi to, že taky nejdou nastavovat. Poraďte prosím.
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

http://mastersound.evron.cz/_data/s_839 ... e/lr_4.jpg
zvlaste to "Warm:" v manualu vypada velmi profesionalne ;)
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Stanik píše:V jaké výšce by musela být horní reprobedna, aby tento systém byl použitelný?
Oni k tomu nedodavaji software, ktery by ti ukazal idealni nastaveni pro konkretni prostor? To je divny... Asi budes muset od oka :lol:
Miloš_Š.

Příspěvek od Miloš_Š. »

Zdravím, chci přidat také svoji "trošku so mlýna". Hned na začátku chci upozornit, že nejsem ani dealer ani distributor. Ale pro kolegu co vyvolal tuto diskuzi mám takový návrh, jsou to německé bedny zn. K.M.E. typ "PANO" (je to také line-array system) slyšel jsem to kdysi hrát a neznělo to vůbec zle. Výhodou je oproti velkým značkám jako např. NEXO nižší cena a také to, že za tu cenu dostanete již komplet (i s, jak zde někdo psal, "riggingem"). Pokud s tímto má někdo ještě nějakou zkušenost, tak ať ji sem hodí, ale myslím, že by to mohl být hodně dobrý "kompromis" - bedna co dobře hraje a nestojí zase tolik.... Zvláště podle recenzí je to ok. Také sub-bass s 3x18" musí mít kvalitní tlak =D>
Odpovědět

Zpět na „Repro“