Je mozne posielat dmx cez parak?

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
r.zacik
Uživatel
Uživatel

Je mozne posielat dmx cez parak?

Příspěvek od r.zacik » pát 14. kvě 2010 10:44:28

je mozne posielat spat dmx signal z pultu spat na podium cez parak s ktorym sa ozvucuje?

Frenk
Uživatel
Uživatel

Re: dmx cez parak

Příspěvek od Frenk » pát 14. kvě 2010 10:51:09

Ano je to mozne, bezne to tak delam uz asi 8 let a zatim jsem nemel problem. Parak mam s multipinem kazde stineni zvlast. Nekteri ale tvrdi ze narazili na problemy s rusenim, tak jednoznacna odpoved asi neni. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

r.zacik
Uživatel
Uživatel

Re: dmx cez parak

Příspěvek od r.zacik » pát 14. kvě 2010 10:56:30

kazdopadne ked vyskusam asi nic nestratim

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Je mozne posielat dmx cez parak?

Příspěvek od blaha » pát 14. kvě 2010 11:45:08

Asi záleží podle kvality páráku, já mám třeba AH 24/8 klasicky s rozpletem, každá žíla zvlášť stíněná. Taky jsme to na něm zkoušely a narazily jsme právě na problém s rušením, slebě (pro netopýry) se ve zvuku ozýval takovej ten elektronickej bordel, no nebylo to tak hrozný. Horší bylo, že při nějaké dynamické změně ve zvuku (třeba rána kopáku) světluškám problikly světla do blackoutu, jen prostě pohasly a hned se zas rozsvítily. Takže teď si už tahaj svůj samostatnej kabel a je klid.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

r.zacik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od r.zacik » pát 14. kvě 2010 12:11:24

ja mam OSP ELITE CORE 24/8 30m z dalekej Californie :) Kazda zila je zvlast tienena. Tak to vyskusam a potom napisem.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » pát 14. kvě 2010 16:48:59

Jeste doplnim ze DMX tahnu nejdriv do stmivace vl. vyroby, ktery ma DMX vstup galvanicky oddelen optoclenem, coz muze mit také vliv :-)

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 15. kvě 2010 11:15:52

no ono som v urcitom kaalogu cital v zmysle ze mikrofonove kable su neni vhodne na dmx signal, lebo nemaju cca 110 - 120 Ohmov,
Ja preto (kvoly cene) pouzivam sietovy kabel na internet ;)
Ale vy asi robite narocnejsie projekty, a to ze mu to nerusi kvoly galvanicky oddelenemu dimmeru to sa mi tiez lubi.
Sak mozno by to nebolo az take hrozne prilepit k paraku internetovy kabel alebo origos dmx ;)

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 15. kvě 2010 13:54:24

ano na DMx by se spravne meli pouzivat kebely s impedanci 120 ohmu, stejne tak by se mel pouzivat terminator 120 ohmu na konci linky. V praxi ale zjistis ze vyhovi i bezny mikrofonni kabel a to i na dlouhe trasy, stejne tak terminator jsem snad nikoho nevidel pouzivat. Ono hodne zarizeni uz ma asi na tom DMX vstupu optocleny misto odboceni ze sbernice a tak z toho mas jen proudovou smycku a pak to neni nutne resit. Ale ja zadne narocnejsi projekty nedelam, nejvic co jsem delal byly svetla trvala instalace do klubu www.klubart.cz , 4x stmivac, 1x mlha, 2x strobo, 2 hlavy. Tam taky nebyly pouzity zadne specialni DMX kabely(jsou tam ty kramy od Warwicku ktere dodavatel nakoupil :( ), ani konektory, a ani ten terminator tam neni :-)

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 15. kvě 2010 14:24:43

no ved hej,
ja tiez robim len take jednoduche zatial: 1 az 2 dimmerpacky od Eurolite za sebou
s tim internetovym kablom,
ale uz mi vzniklo rusenie, - zavrcanie pri stmievani, ale to neviem ci mi nechytali zavesne kondenzatorove mik., ktorych kable mi idu popri hentom, vrcanie od starej "rozvodnej a ovladacej" skrine,
asi to budem musiet niekedy zas vyskusat ( naposledy som mal tie mik. inac zapojene a aj dimerpack isiel "na mensi vykon".

A kedze zat. pouzivam len tie dimmerpacky a v jednom katalogu som si precital, tak na ukoncenie linky pouzivam konektor s odporom ktory prepaja 2 pini.
Tak som mozno sirokodaleko jediny co to pouziva ;)
(ps: mik. kabel som este asi neskusal, ono to tam pisali ze tie su nato asi neni celkom spolahlive, a nie ze by to vobec neslo,
dokonca 1 mam taky z neakeho stareho asi tel. kabla a tiez funguje, a planujem ist robit dalsi so zvisku kabla - podobneho tomu internetovemu, co zostal ked tot robili v tej budove otvaranie dveri s tim telefonom...) (ale raz som pouzil mik. kabel na predlzenie kabla na prenos zvuku do bedni... fungovalo)

Zatial tolko co ma napadlo. Dakujem.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“