Zpracování zvuku v internetovém rádiu

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Karcoolka
Nováček fóra
Nováček fóra

Zpracování zvuku v internetovém rádiu

Příspěvek od Karcoolka »

Chystáme rozjet malé internetové rádio a zvuk pro stream ze zvukové karty Creative Soundblaster Live 5.1 je celkem dostačující. Horší je to ovšem s mikrofonní cestou, ta je na této zvukovce dost slabá (velký šum, citlivost :(

Chystám se nyní koupit pro přenos hlasu mikrofon Behringer C-1 a předzesilovač Behringer MIC 100. Je to dobrá volba?

Bude kvalita dostačující, když poženu výstup z toho preampu do LINKOVÉHO vstupu toho Soundblasteru? Nebo si mám rovnou obstarat lepší zvukovku (a jakou)?
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Mic a preamp je asi dostačující ale s tím SB - nebudeš mít trochu problémy s latencí? nepotřebuješ on-line odposlech do sluchátek? Vzhledem k neexistenci ASIO driverů (kromě KX driveru) bych asi koukal po něčem s nativníma ASIO. Nevím, možná to ale real-time nepotřebuješ. (?)
xalatan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

pak dej o tom radiu vedet :)

a zvukovku, aspon nakou levnejsi, ale kvalitnejsi si radsi porid

ESI MAYA44 za 2k5 a ma i mikrofonni vstup s phantomem
pokud de jak rikas o radio tak by se stejne neprojevila kvalita predzesilovace...
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

... mmno esli by bud nebylo lepsi koupit mixacek (treba Xenyx 802) kterej ma i sluchatkovej vystup, a nebo rovnou mikrofon kterej ma v sobe zvukovku a pripojuje se rovnou na USB. Nejlepsi mic na tenhle ucel (podcast) dela sE electronics pod oznacenim USB2200A , ma i sluchatkovej vystup primo na mikrofonu, je to poctivej kondik (zadnej elektret jako u ostatnich) a pripadne ma i klasickej XLR takze se da pouzit jako normalni kvalini mikrofon. Viz: http://shop.audiopro.cz/katalog/se_elec ... B2200a.htm

Jinak pokud budes kupovat klasickej mix tak bych este doporucil neco na normalizaci, rada ebradii s uspechem pouziva Behringri DSP 1424P kterej se da poridit za levno a svoji praci udela.
Karcoolka
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Karcoolka »

Díky za tipy! Škoda že penízky chybí, zatím šetříme hlavně na ty „vyděrače“ (OSU a INTERGRAM). Takže koupě DSP a toho šikovného USB majku zatím padá…

Mimochodem kámoš mi za pár stovek nabízí Sounblaster AUDIGY a ta prý ASIO ovladače už má. Mám ji vzít?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Mmno nevim jestli by sis polepsil, ovladace od KX project tusim jsou i na LIVEa.
xalatan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

porad je to soundblaster... a to je pro me zvukovka tak mozna k hifi
Karcoolka
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Karcoolka »

JJ časem půjdem do lepší zvukovky, pro začátek beru AUDIGY SE, už jsem ji u kámoše zkoušel a ta latence je celkem v poho…
Až to v lednu spustíme dám vědět adresu webu (rádia) a budete moci posoudit tu "nekvalitu" :)

Ještě sem se chtěl zeptat jak by se do soustavy zapojilo to DSP 1424P v případě kdybych nepoužil externí mixážní pult …
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

safa píše:Mmno nevim jestli by sis polepsil, ovladace od KX project tusim jsou i na LIVEa.
Jsou - akorát já měl vždy problémy se stabilitou - alespoň jednou denně to nějak drsně zamrzlo (narozdíl od Asio4all), což bych zrovna u rádia považoval dost za průšvih.
Karcoolka
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Karcoolka »

Slíbil jsem dát ten odkaz nato rádio :) http://www.radiorytmus.cz/
Tak tady je. Už fungujeme a zatím jen s Audigy SE + Behringer C-3 + Mic100.
DSP a profina karta by byla GOODS, ale penízky nestačili :( Latence není až tak kritická... Nejhorší bylo vyřešit akustiku místnosti! Závěr: nejlepší je sláma - (starý slaměný gauč :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“