jaké nové repro?
-
- Reklama
jaké nové repro?
zdar pánové, mám tokovou prozbu vlastním dva reproboxy omnitronic 500W do 8 ohmů je přibližně tento typ:http://www.proaudiowebshop.nl/shop/images/11037081.jpg a nejsem snimi příliš spokojen a chtěl bych vyměnit kompletně repro.žádám tedy o radu s výběrem reproduktorů a jestli vůbec má cenu výměnu dělat?jedná se o použití zejména ve zkušebně a bedny jsou používány na zpěv.Díky za rady . . .
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

Re: jaké nové repro?
tak podle mě,tohle vůbec nejsou vhodný bedny na zpěv,ať se budeš snažit zpívat jakkoliv tak ztěch beden poleze pořád ten samej hnus.myslim že asi nemá cenu dávat tam jiný repro,poněvadž ty vejšky co jsou vtom jsou taky nepoužitelný a ta vyhybka co vtom je,se vůbec vyhybce nepodobá,o těch skeletech ani nemluvě.já být tebou tak se těch beden rychle zbavím a koupím něco lepšího,ale hlavně ne bedny tipu ,,Omnitronic,skytec.....atd,,
já bych pořídil třeba tohle http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82162
,,,,,mluvim jen z vlastní zkušenosti.........
já bych pořídil třeba tohle http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82162
,,,,,mluvim jen z vlastní zkušenosti.........
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
- Pavel Sedlák
- Uživatel

EM151 jsou úplně někde jinde, než jakýkoliv Omnitronic a navíc se dají pořídit na bazarech už sestavené i za 8000,- Kč.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Já vím že tyhle bedny nejsou nic proto se to snažim nějak vyřešit a hlavně je problém v tom, že to krmím QSCčkem GX3 a je to absolutně nedostačující!!!Když už tak bych radši koupil něco hotového.tak neměl by jste někdo nějaký návrh? využití je zejména na zpěv do zkušebny a pro menší sály.Např. tohle http://kytary.cz/yorkville-yx215/HN099250/
- Pavel Sedlák
- Uživatel

GX3 dává asi 300W na kanál - to málo není, ale ty Tvoje reproboxy mají strašně malou a nevyrovnanou citlivost, proto vám to nehraje.
EM151 má citlivost cca 99 - 100 dB.
To je při 300W asi 122 - 123 dB SPL a to už na zkušebnu stačit může.
Uvědom si, že každé 3dB znamenají nárůst akustického tlaku o 50% a je to totéž, jako by jsi zvýšil výkon o polovinu.
Z hotových nehrají špatně třeba EMC 121 a s GX3 to bude tak akorát.
Popřípadě DAN Taurus 122 - ty ale nejsou z překlížky ale asi z MDF.
Navíc se dají používat jako odposlechy.
Ten Yorkville neznám, ale když si spočítám, že použitelný 15" woofer stojí cca 2000,- , driver s hornou zhruba taky, vyhýbka kolem 1000,- a skelet z překližky řekněme 3000,- tak mi někde falíruje minimálně 1000,- Kč a to nepočítám marži prodejce...
EM151 má citlivost cca 99 - 100 dB.
To je při 300W asi 122 - 123 dB SPL a to už na zkušebnu stačit může.
Uvědom si, že každé 3dB znamenají nárůst akustického tlaku o 50% a je to totéž, jako by jsi zvýšil výkon o polovinu.
Z hotových nehrají špatně třeba EMC 121 a s GX3 to bude tak akorát.
Popřípadě DAN Taurus 122 - ty ale nejsou z překlížky ale asi z MDF.
Navíc se dají používat jako odposlechy.
Ten Yorkville neznám, ale když si spočítám, že použitelný 15" woofer stojí cca 2000,- , driver s hornou zhruba taky, vyhýbka kolem 1000,- a skelet z překližky řekněme 3000,- tak mi někde falíruje minimálně 1000,- Kč a to nepočítám marži prodejce...
Díky zamlouvá se mi ten taurus . . .ještě o tom popřemýšlím.Jestli máte někdo zkušenosti s tím yorkvillem tak prosím napište své zkušenosti.Díky.Právě mě to docela překvapilo když to ani s gx3 nehrálo . . .njn omnitronic!
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak on GX3 není nějaký zázrak - je to ještě použitelný zesilovač, ale splňuje udávané parametry a má zajištěný servis.
Těch deklarovaných 300W dává, ale hodí se spíš na satelity, maximálně na full range, na subbasy určitě ne.
Ale to od něj (snad) ani nechcete.
Těch deklarovaných 300W dává, ale hodí se spíš na satelity, maximálně na full range, na subbasy určitě ne.
Ale to od něj (snad) ani nechcete.
Ještě se zeptám na váš názor na tohle tapco:http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88600 jestli není blbost koupit tohle . . .díky za zkušenosti z praxe.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

To vyjde nastejno, jako ten Yorkvill, JBL JRX...
Je v tom poddimenzovaný driver a taky často odchází.
Skelet bůh ví z čeho
Je v tom poddimenzovaný driver a taky často odchází.
Skelet bůh ví z čeho
takže když zvolím ten taurus 122 tak to bude dobrá volba spolu s gx3 a souncraftem EMP8?
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

a co třeba Yamaha S115V ? když už jsem utoho, rozhoduju se mezi Yamaha S115V a EM151, co byste mi doporučily?
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
Ahoj, jestli si dobře vzpomínám na školu, tak rozdíl 3dB u reproboxů znamená dvojnásobný příkon. Ne poloviční.pavel2 píše:
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
Ahoj, jinak co se týká těchto omnitroniků, Jde o největší šunt co se do ČR vozí. Nic nevyměňuj, ten korpus je z lisované kukuřice! Najdi někoho "lidovějšího" a prodej mu to. Ve chvíli, kdy to osadíš dobrým reproduktorem, tak začnou rozonovat. Bedny nejsou šroubované !!! jen lepené termolepidlem a sponkované!!!. Zbav se toho.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Já si to ze školy pamatuju takhle:
příkon = ak. tlak
1W = 98dB
2W = 101dB
4W = 104dB
8W = 107dB
10W = 108 dB
100W = 118dB
200W = 121dB
400W = 124dB
800W = 127dB
1000W = 128dB
atd.
A rovněž si pamatuju, že dB "nedělají" příkon, nýbrž díky příkonu získáme akustický tlak...
příkon = ak. tlak
1W = 98dB
2W = 101dB
4W = 104dB
8W = 107dB
10W = 108 dB
100W = 118dB
200W = 121dB
400W = 124dB
800W = 127dB
1000W = 128dB
atd.
A rovněž si pamatuju, že dB "nedělají" příkon, nýbrž díky příkonu získáme akustický tlak...
pánové máte někdo s tímhle zkušenosti? máte něco od téhle firmy:http://www.futuresound.cz/sound.htm prosím o report-díky