Jaké mikrofony na bicí?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Michal
Uživatel
Uživatel

Jaké mikrofony na bicí?

Příspěvek od Michal » úte 25. kvě 2010 23:43:01

Ahoj lidi,

Hledám mikráky na bicí a nechci žádnou levnou veteš, chci něco pořádného klidně nějakou sadu. aby byla dobrá kvalita a já nemusel vymýšlet psí kusy jen aby to trochu hrálo

něco jsem už hledal a narazil na toto AUDIX D6 , shure sm57

pak na sadu OPUS DRUMSET L
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... set-l.html
- tenhle set bych asi bral, máme v kapele opus 89 a 69 pro zpěváky a jsem s nima velice spokojen

náš bicmen mi poslal
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -45898.php

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -49905.php

jaký na to máte názor a co by jste mi doporučili vy. Jinak hrajem pop rok zábavy

J.J.
Uživatel
Uživatel

Re: Jaké mikrofony na bicí?

Příspěvek od J.J. » stř 26. kvě 2010 8:27:06

Moje osobní doporučení je:
Kopák D6 - nejlépe v kombinaci s Betou91 uvnitř bubnu.
Tomy D2
Flor D4
Snare - tady podle vkusu I5, SM57 atd.. - raději vyzkoušet. Většinou hodně pomůže nabírat i spodní blánu.
Over - AKG451, CSX1, SM81, velmi dobré výsledky jsou i při použití velkomembránových kondenzátorů. (ty ADX51 nejsou žádný zázrak)
Držáky na bicí od Audixu nejsou nic moc, mě se nejvíce osvědčily tyto http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=83148.
Mikrofony od Bayeru jsem měl na vyzkoušení - na můj vkus je z nich zvuk takový nějaký menší oproti těm Audixům. Na druhou stranu by to mohla být pro některé bicí sady cesta k lepšímu zvuku. Pokud Audix tak určitě ne nic z označením F.
Zvukař bez www stránek

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » stř 26. kvě 2010 9:03:48

Pripojuju se k Jirkovi + jako OH pouzivam Neumanny KM184, popripade AKG C414. Na HiHat taktez KM184...

Katakomby

Příspěvek od Katakomby » stř 26. kvě 2010 12:52:16

Zdarec.
My jsme výhodně koupili Audix Fusion 6,Sennheiser e602,Shure Sm 57 a na okresní ligu jsme stím spokojeni.
Z dřívějších časů mě ještě zůstali mikrofony 2xShure PG 56,2xJTS NX a 1xAKG D550,které chci výhledově prodávat za celkovou cenu 4000kč za všechny mikráky+držáky knim.
I tyto fungujou a nebyli žádné problémy.

s pozdravem z UH

Radek

Michal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Michal » stř 26. kvě 2010 13:02:53

pro ten kopák ta beta 91 nebudou s ní nějaké problémy ohledně zpětné vazby? pokud se nemýlím je to kondenzátor. Pro mě by bylo nejideálnější použít jen jeden mikrák, chci určitě kvalitu ale né zase do toho nasipat 50.000 moje hranice je tak kolem 30.000. Na tu D6 jsem slyšel jen chválu

Jinak si neumím moc představit snímaní kopáku s 2 mikráky, to ten výslednej zvuk je o tolik znát? to jako jeden bere lépe spodní pásmo a ten druhý ( předpokládám 91 ) bere lépe takové to "ť" ?

Možná se hloupě ptám ale po pravdě nemám zkušenosti se zvučením bicích. No a tak nechci koupit mikráky pak zjistit ze to stoji za ***** a zase hledat nové. proto chci rovnou neco pořádného.

Jinak díky za info aspon vím po čem se mám poohlédnout :D

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » stř 26. kvě 2010 13:30:34

Urcite by som nekupoval set.

Tie ADX51 - ziadna slava - pri prvej prilezitosti ich budes chciet vymenit.
Na snare doporucujem 2x SM57 tam neni co pokazit - spokojnost bude maximalna (ked bude rytmicak pekne naladeny), pretoze SM57 snima dost verne (z mojho hladiska ale trosku malo basov - ale to u gitary, zavisi to ale i od polohy)

Na kopak urcite D6, ako pisal J.J. s kombinacou placky beta91 si vies zvukovo polepsit (vernejsie a prirodzenejsie "Ť" alebo teda nadavame tomu aj mlaskot - ked pouzijes len jeden basovy mikrofon to Ť musis vxrobit na EQ a to uz neni ono) - ale podla mna to neni zivotu nutne, kopak ide pekne nazvucit aj s jednym mic pri spravnej polohe (za predpokladu ze kopak je tiez naladeny ziadne zadne punkrockove podladene bylvajzy)

NA tomy sa mi hrozne osvedcili shure beta 98 - su drobne ale zvukco z nich leze je vyborny - a hlavne nezavadzaju bubenikovi

Ja pouzivam na OH akg C1000S napajane cez fantom je knemu moznost dokupit dva moduly jeden pre zvyrazneni oblasti 5khz druhy pre zmenu polarizacie z kardiodnej na superkardiodnu. len su to take velke tucne kravy :( a su take zlato mosadzne - nie cerine.

Tie D2 som este nepocul hrat ale myslim si ze pochybyt nemozes ked kupit tie uz je len na tebe co zvolit - jedine co mozem povedat ze na kopak sa mi ziadne z shure neosvedcil preto bysom volil D6 zatial co tie beta98DS su idelane.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » stř 26. kvě 2010 13:38:29

sákryš Fylo, ty dáváš na live (předpokládám podle toho InnovaSonu) 414ctky? navíc dvě, soudě dle plurálu u Nemannu?

mít nad bicíma dva majky celkem za 50t, to leckdo nemá ve všech mikrofonech dohromady :D

(s tímhle mikrofonem jsem se něco nadělal ve studiu (řečovém)...)

jinak souhlas s předřečníky - Audix, řada D plně vyhoví, u kopáku se poněkud vedou diskuze - i zde na fóru, vyplatí se vyhledat podle slova "kopák", možností je vícero a třeba by se vyplatilo si nějaké mikrofony napůjčovat a zkusit. Ono je to i podle žánru atd.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 26. kvě 2010 15:34:26

No myslím si, že i tato sada by nabyla špatná a plně vyhovující:
http://www.audiotek.cz/AKG-Rhythm-Pack/ ... ů/:3:32555 + ještě jedna D40 na rytmičák a třeba P170 na Hitku.

D112 adekvátně stavěný kvalitou proti Betě52
D40 - u Dominika jsme schválně při kurzu zkoušely porovnat nahráváním SM57, D40 a ještě nějakýho Sennheisera na rytmičáku a vypadlo z toho poslechově, že na co potřebuješ dvě SM57 (zvrchu a zespodu) to ti sejme jedna D40 zvrchu. Ten zvuk mi z ní přišel nejlepší (takovej už hotovej). Ta jedna SM57 zvrchu byla taková zahuhlaná a nakonec byla horší i než ten Sennheiser.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii » stř 26. kvě 2010 16:25:48

Ty Beyery jsem měl půjčené od šáfy a spokojenost. Osobně jsem měl pouze problém se sejmutým snarem - asi bych místo toho Beyera snarového (kondík) použil Beyera dynamiku, ale to si budu muset vyzkoušet zase příště (z toho kondíku byl ten zvuk takový, mno - ta blána fakt tak asi hraje, ale nelíbí se mi to, nicméně to majk sejmul asi zcela přesně....). Zvuk se mi jinak celkově líbil, i v mixu se s tím dobře pracovalo a ty pružinové úchyty jsou fakt paráda (ono i ty rozměry těch mikrofonů - husí krk je husí krk).

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » stř 26. kvě 2010 16:37:03

blaha píše:No myslím si, že i tato sada by nabyla špatná a plně vyhovující:
http://www.audiotek.cz/AKG-Rhythm-Pack/ ... ů/:3:32555 + ještě jedna D40 na rytmičák a třeba P170 na Hitku.

D112 adekvátně stavěný kvalitou proti Betě52
D40 - u Dominika jsme schválně při kurzu zkoušely porovnat nahráváním SM57, D40 a ještě nějakýho Sennheisera na rytmičáku a vypadlo z toho poslechově, že na co potřebuješ dvě SM57 (zvrchu a zespodu) to ti sejme jedna D40 zvrchu. Ten zvuk mi z ní přišel nejlepší (takovej už hotovej). Ta jedna SM57 zvrchu byla taková zahuhlaná a nakonec byla horší i než ten Sennheiser.
U toho AKD D40 je blby ze to strasne moc bere cinely :( V tom klubu co je maji nejsou gejty a je to docela problem. Jinak myslim v pohode sada, hlavne cena. Jen samotna D112 stoji 4,5 :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř 26. kvě 2010 17:18:26

D6 je fajn, ale na velkém a dobrém aparátu...

Problémy nebudou s B52, na rozdíl od D112, který je sice opravdu kvalitní, ale rovný, což na různých sokolovnách a podobně kvalitních prostorách dělá rádo problémy.
Beyer 88 na kopáku mně moc mile překvapil, ale vzhledem k ceně jej takto nedávám.

Na rytmičák je fajn třeba ten SM57, D770.
Moc se mi líbil jakýsi Beyer na husím krku, bohužel nevím označení.
V nouzi jsem taky použil e906a znělo to opravdu krásně.

Na tomy třeba D40 - mají plný zvuk, ale chtějí klíčování.

Hihatu už dlouho nabírám jakousi tužkou bez označení a doufám, že o ni nepříjdu.
Vypadá jako shure KSM 157 (?), ale je černej.

OH M3, C1000, NT5, C413 - podle žánru a místa, ale v menších sálech platí, že je málokdy vytahuju...

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » stř 26. kvě 2010 17:24:39

pisu AKD D40 myslim AKG D40 :D Jinak souhlasim s gejtovanim by s nema asi nebyl problem :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 26. kvě 2010 20:00:38

Nějak se nemůžu poprat s těma AKG C1000 na OH . Kdo zkusil C451 ( o 414 ani nemluvím ) rozhodně už po C1000 nešáhne.

Myslím že ADX51 není tak příjemný jako 451 , ale rozhodně je výrazně lepší než AKG C1000S
( můj subjektivní názor )

jans
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jans » stř 26. kvě 2010 21:03:00

mal som moznost robit s Bayermi, myslim ze to bola ta najvyssia sada. A ak mam povedat nic lepsie som nepocul. robil som aj s podobnymi audio technikami (dynamika) ale viac sa mi pacil bayer, i ked AT boli tiez vyborne. Mne sa zas zvuk bayera na rytmicaku velmi pacil, krasny jasny, proste kondik. s tymi bayermi nic nepokazis - ak sa nemylim je to najlepsia sada na bycie za rok (asi) 2006 (uz si nepamatam tu stranku a rok presne).

Michal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Michal » čtv 27. kvě 2010 12:23:16

diky za návrhy a trochu zasvěcení teď to trochu promyslím, vyberu, pokecám s bicákem a něco koupíme

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“