Live zbor a kondenzatorovy mikrofon

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Live zbor a kondenzatorovy mikrofon

Příspěvek od Tomáš »

Ahojte,
prosim vas kdo zvucite Live v "divadelnych salach" alebo inde (stadion, kostol a pod.)
spevacke zbory prip. divadlo s detmi na studiovy kondenzatorovy mikrofon Behringer C-1 (aj na 2 kusy) (prip. podobny, dokonca som uz zazil ze si kapela doniesla na perkusie a bicie podobne, ale ti nemali zo sebou zvukara - odbornika :( ) ???????????????
Najlepsie ked mi aj poslete foto, az ma presvedcite ;)
Odborny predavaci tvrdia, ze sa to da, a ze to vsetci tak robia.

Dakujem.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Live zbor a kondenzatorovy mikrofon

Příspěvek od blaha »

Úplně běžně zvučím sbory, jak v divadle tak venku na 2-4 mikrofony AKG Perception 170.

Teď jsme v divadle dokonce měly školní akademii ZUŠ, takže se zvučily nejen sbory, ale i kytarový soubor, flétnový, jazzovou dílnu, atd. Celý jsem to odjel s 3xP170.

Celý je to o tom vhodně ty mikrofony rozmístit (podle síly nástrojů/hlasů). No anavíc tyhle věci se většinou pouze přizvučují, pro barvu, hally, atd. Navíc specielně u dětí můžeš vyřezat spodky, protože tam prostě stejně nic není.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

Dakujem za info,
ono keby som nemal uz predtim ako mi henti doniesli, problemy s kondenzat. mik. pri tom istom, tak by som bol hadam spokojnejsi ;(
A najvecsi gol, je v tom ze mne nepasuju redukcie na stojany, inak by som ich vtedy hadam aj pouzil, nech maju radost ;(
Tak mozno neskor ak ich nevratia.
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

Ps: a co v takom pripade, ked si hocijake mikrofony neak umiestnis a potom niekto z ucinkujucich alebo ucitelka a pod. ti ich poposuva, bez toho aby sa ta opytala?
(ked som sa ja ozval, zas som bol zly...)
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

No ale to je život. Vždycky je to o nějakém kompromisu - mě se třeba takhle nasáčkovala kapela (100% akustická) přímo před PA, naštěstí jen na jednu stranu tak jsem je pustil do druhé.
Zvukař bez www stránek
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

No ze, a tiez ma zaraza preco poslu niekoho ineho kupovat mikrofony ako "akoze zvukara" od ktoreho chcu robit ozvucenie...
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Připojuju se k Blahovi, sbory nabírám taktéž AKG P170, nejčastěji v kostelech.

Situaci s posouváním mikrofonů taky znám. Každý nejlíp ví, kde to má stát a kam to má mířit. Naštěstí po každém takovém "profi" zásahu to začne nahoukávat a já už jen pak přidám komentář, že pokud chtějí, aby to nepískalo, ale hrálo, tak ať na to nesahají. Nejsem pak ani za zlého a mám klid.
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

no to AKG uz len tvarom vyzera inac ako ten Behringer (aj ked su oba kond.) tie by ma asi viac potesili :? (aj tak, a uz dovtedy, si neviem dat rady so zavesnymi kon. mik od AudioTechniky aj ked soim ich pouzil na stojanoch...)
Este ze existuje forum ;-)
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Ja taky na sbory v kostele s uspechem pouzivam malomembranove kondenzatory. Konkretne Oktavy MK012 nebo Rode NT5.
Jeste v insertu grupy se sborem mam FBQ2496, takze kdyz je potreba prervat kapelu, tak ten sbor muzu zesilit vic i bez vazby.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“