USB - MIDI
-
- Reklama
-
dj_scorpio
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
USB - MIDI
Ahoj lidi. Mám světelný pult s konektorem MIDI-IN (domnívám se že je to zdířka pro konektor DIN5 ale můžu se plést - hádám správně, že se skrz toto místo dá připojit například PC, a světla ovládat skrz ten MIDI port?
Přeci jen jsou dynamičtější scény, které manuálně tak rychle nenasvítím a pomoc PC by se místy hodila.
Našel jsem na netu USB-MIDI převodníky, ale z toho USB jsou vyvedeny dva midi kabely, tudíž mi vrtá hlavou, kam zapojím ten "přebývající" káblík...
Přeci jen jsou dynamičtější scény, které manuálně tak rychle nenasvítím a pomoc PC by se místy hodila.
Našel jsem na netu USB-MIDI převodníky, ale z toho USB jsou vyvedeny dva midi kabely, tudíž mi vrtá hlavou, kam zapojím ten "přebývající" káblík...
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
->>> http://www.osvetlovac.info <<<-
Re: USB - MIDI
jo presne tak z PC muzes ten pult ovladat pres MIDI(stejne tak muzes treba z klaves). Ten USB midi ma 2, pravdepodovbe jeden na vstup a jeden na vystup 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
dj_scorpio
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aha, no a jelikož mám pult pouze s MIDI-IN tak bude vadit nějak hodně když nebude připojený ten druhý káblík?
Zbrusu nový web pro všechny osvětlovače!
jasne ze nebude, do pc nic posilat nemusis 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych na to MIDI ovládání moc nesázel. Některé pulty mají ovládání pomocí MIDI příkazů značně omezené tak bych se první kouknul do manuálu co je vlastně po MIDI podporované.
A není v tom případě jednodušší použít přímo převodník USB-DMX???
Řízení přes MIDI má smysl jen v případě že kapela jede muziku z MIDI.
Řízení přes MIDI má smysl jen v případě že kapela jede muziku z MIDI.
Zvukař bez www stránek
-
Návštěvník
Povětšinou přes midy spouštíš jen jednotlivé scény. Určitě je to perfekt, pokud jedou třeba klávesy ze sequenceru, pak se jen do skladeb přidá další stopa a scěny svítí přesně podle muziky. Přesně tak jsem to chtěl řešit také, nakonec jsem si koupil dva převodníky USB/DMX a program Music Visualization (obojí www.soh.cz). Jedním převodníkem jdu z notebooku do světel a druhým převodníkem jdu od světelného pultu do notebooku, kdy pomocí faderů na pultu spouštím třeba mlhu, nebo speciální světelné programy, protože je to tak mnohem pohodlnější, než to hledat myší na monitoru.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2 návštěvník: Hoď mi na SZ na sebe kontakt, tohle řešení plánuju časem taky, takbych uvítal rady někoho,kdo totakto provzue a má to už vychytaný.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
[OT]
Obětoval jsem pár minut svého života a registroval se, pro vystoupení z ilegality
Necítím se nějak extra povolaný pro rady druhým, nicméně pokud budu vědět, budu se snažit nezklamat. Něco jsem o DMX nastudoval, když jsem si stavěl pár světel, takže jsem prošlápl nejednu slepou uličku a sem tam v temném zákoutí těchto uliček i něco vyšlápl...
[/OT]
Obětoval jsem pár minut svého života a registroval se, pro vystoupení z ilegality
Necítím se nějak extra povolaný pro rady druhým, nicméně pokud budu vědět, budu se snažit nezklamat. Něco jsem o DMX nastudoval, když jsem si stavěl pár světel, takže jsem prošlápl nejednu slepou uličku a sem tam v temném zákoutí těchto uliček i něco vyšlápl...
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou...