potřebuju pomoc koupě ohledně BASSŮ

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Re: potřebuju pomoc koupě ohledně BASSŮ

Příspěvek od Pavel Sedlák »

MT18SUX/X je sice fajn, ale má taky svoje mouchy - cca 105 - 115Hz má takový nehezký agresivní nádech, ale slušným dělením a EQ se to dá přijatelně potlačit.

Jezdíme se dvěma po straně a vadí mi, že když je dám na sebe, tak skvěle hrajou nahoru, kde to zpravidla není potřeba.
Takže je potřeba s nimi trochu pracovat a najít si použitelné kombinace.

Jinak velký držák.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Patso

Příspěvek od Patso »

Kecy v kleci Frantiku..... Ty jsi nevystrčil dlouho nos z baráku co? ( omlouvám se ti za příliš expresivní výrazovost ) Chjo s Váma..... A Vašima předsudkama :lol:
Nevím, že by si někdo stěžoval na basy AC Akustika na mých koncertech. 18´´ hornflex, bedna jako každá jiná, rozměry 600/600/800

Vsadím se, že kdybych přelepil nálepky, z megatonu na AC, tak by najednou začaly hrát blbě. Že?

Si pište, že to udělám. :-D

OT, se omlouvám ale už mě někteří začinaj fakt bavit.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Mně je celkem jedno, jestli někomu něco od AC hraje. Jde mi o "firemní politiku" AC jako celku a co mně kdy od nich prošlo rukama, tak mi to pro ilustraci bohatě stačilo, nemusím vidět a vědět všecko... Pokud má AC věrné zákazníky, prosím, je to jejich věc...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Patso

Příspěvek od Patso »

K tématu. Megaton hraje hezky a dobře. Dobře je za 3. Aby to hrálo výborně, tak by to nestálo tolik co to stojí, ale samozřejmě víc.

K tématu. Bral bych za ty prachy to co nabízí a popisuje Šáfa, je to moc dobrý. ALE....

.....Taky děláme dost DnB, DubStep a Tekk a je pravda že pro tento styl užívání ( ano styl užívání ) je lepší pasiv+zesilovač. Je to věčně někde na cestách, když se něco pokazí tak se dá můstkovat nebo jít na nižší impedance a dohrát akci do konce se vším co je k dispozici. V případě pokažené aktivky se člověk může pídit co je vlastně špatně, a když už nic jiného, minimálně ztrácí čas hledáním chyby, což u pasivu je otázka vteřin a řešení taky.

K tématu. PL380 je sakra drahý špás na to že má damping 200, což je na basy trochu málo, teda. D zesilovač, nepřesný, větší zkreslení. Nejsem příliš velký odborník, ale při příkonu 11A/230V mi v počtech něco nehraje ani s hvězdičkama s vysvětlivkama ( burst ).

Na DnB a tekk? Tenhle zesilovač na basy? No, nevim, já bych ho nekoupil.

CROWNy už vychází líp, ne?

Mimo téma - OT..

NIKDY jsem neslyšel bratry Cimbalovy plivat na Megatony, nebo RCF... A už vůbec ne na Huberta třeba.... to jen tak OT :)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ok, díkec za podporu v pasivech :) co by si teda kupoval od Crownu? něco kolem 15? spěchá to.. v pátek sem chctěl mít zesík doma :D nebo co si myslíte o značce ?
Anton

Příspěvek od Anton »

ted sem se koukal na CROWN XLS-802D to by mohlo být taky v pohodě.. !??
Anton

Příspěvek od Anton »

co je váš favorit ??? QSC nebo Crown ???
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Už jsem to tu psal několikrát, z Crowmu bych bral XTI4000 z USA, celý i s dopravou, clem a DPH by to mělo vyjít cca na 18 tis. Kč. Jenže to určitě nestihneš do pátku.

Crown XLS je tuším ta nejnižší třída, používaly jsem 602 cca do 3ohm (3 basy na stranu) a tenkrát nám to připadalo, že to docela hraje. Ale to byly jiný doby. Jen vím, že druhej jsme měly na vrchy a že to hrálo líp ve 4 ohmovým módu.

Co mám ale odzkoušený a funguje to, je Crest CPX2600, ten bych asi volil spíš než tu 802ku. Jinak XTI4000 je stále favorit :) .

Jinak CPX2600 snad píšou, že maj skladem tady a za docela slušný peníze:
http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik ... e-cpx-2600

A pokud máš ty basy 700W RMS/8ohm na bednu, zapojil bych je paralelně a honil ho do můstku v monu, tak z něj dostaneš 2200W při 4ohmech, což je maximum. (To ani na 802ce asi neuděláš).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Anton

Příspěvek od Anton »

cool...tak změna ! ted sem se koukal a dal bych dohromady nějaký prachy a mohl bych investovat do zesáku kolem 25t. tzn. že v poho bych mohl koupit QSC 4050HD a nebo mi něco doporučte! do pátku to nepotřebuju a to z ame. se mi docela zamlouvá...ael je blbá reklamace a tak..no řekněte svůj názor, ale mě se furt zdá nejlepší QSC4050HD...díkec
Patso

Příspěvek od Patso »

A opět standartní otázka. Antone, odkud jsi?

Já z Brna.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Anton píše:a to z ame. se mi docela zamlouvá...ael je blbá reklamace a tak..
Když přečteš pozorně, tak se tam píše, že záruka je 3letá mezinárodní/neomezená (volně přeloženo), takže v to by problém být neměl.

4050HD, proč ne, akorát mi nevycházej nějak výkony k bednám. Pro ty 700W@8ohm, to ve stereu (2x800W@8ohm) půjde, ale furt je to dohromady jen 1600W na basech. Pro 1000W bedny (do budoucna) už to nevychází ve stereu (800W@8, 1300W@4) je málo, nebo ještě míň. A maximum tak dostaneš opět jen v zapojení 2 beden do můstku kde z toho pak vymačkáš 4000W@4ohm.

Osobně bych volil tu XTI 4000, a časem s dalšíma basama dokoupil ještě jednu. Má to i výhodu v tom, když ti odejde jeden zasilovač, dá se to dohrát na všechny bedny i s druhým. Pak jsou ještě varianty 1x XTI 6000 (z USA cca 35k), 2x CPX2600, nebo QSC RMX5050.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jsem z Jihlavy..

představoval bych si to takhle : kdybych měl to QSC 4050 tak bych to zapojil takhle : můstek mono subby 2x700W 8Ohm + 1xMegaton 1000W 8Ohm

to si myslím, že by to mohlo být v pohodě..
Anton

Příspěvek od Anton »

a co si myslíte o QSC PLX2 3602 ??
Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš »

Jen technická k tomu damping faktoru: v typické PA aplikaci pasivní bedny+zesilovač je jeho hodnota na svorkách reproduktoru určena hlavně odporem kabeláže k bednám a přechodovými odpory na kontaktech speakonů a pohybuje se vždy cca v řádu desítek bez ohledu na to, zda samotný zesilovač má DF v řádu tisíců. Proto i taková PL380 může fungovat velmi slušně. Honit se za tímto parametrem je z výše uvedeného důvodu víceméně zbytečné, na podání basů mají vliv hlavně vlastnosti reproduktoru a ozvučnice. DF zesilovače se uplatňuje u aktivek, kde jsou přívody k reproduktoru v max. v desítkách centimetrů, ovšem tam je to dáno konstrukcí výrobce a uživatel nemá možnost vybírat
Patso

Příspěvek od Patso »

No kus pravdy na tom je, ale je zde určitá skupina lidí, ke které se řadím i já. Ta si prostě bude stát za tím, že DF je speciálně pro zapojení na basy faktor skoro stejně tak důležitý jako výkon. A v touringu snad ještě více, když se dá diskutovat o tvrdosti přívodu AC snad skoro pokaždé.
Prostě ať tak či onak, ztráty na speakonech, vedení... bla bla.... jasně... to je pravda. Ale víc je prostě víc. Ta pevnost basů bude vždycky v 99% lepší u zesilovače z vyšším dampingem.
Mě se třeba ani nechtělo věřit, jak ožily i středy při dělení od 77Hz u zesilovače s vyšším dampingem.
Odpovědět

Zpět na „Repro“