Triviální otázka ohledně 2 aktiv. repro

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
leonyd

Triviální otázka ohledně 2 aktiv. repro

Příspěvek od leonyd »

Zdravim, mám pro Vás triviální otázku. Nevyznám se v tom. Jdou propojit dva aktivní reproboxy a do jednoho z nich zapojit mic (aby byl slyšet zpěv z obou reproboxu) bez použití mixu? Děkuju za odpověď :)
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Triviální otázka ohledně 2 aktiv. repro

Příspěvek od mazi »

Většina aktivních beden mají linkový vstup a výstup a nebo tzv. link, tak aby se dali párovat anebo zapojovat za sebou. Pro zapojení mikrofonu mají některé aktivní bedny zvláštní vstup označený pro mikrofon. Ten lze používat. Však zapojit mikrofon do tzv. linkového vstupu nebývá šťastným řešením, neboť linková úroveň nemusí mikrofon dostatečně probudit. To je třeba vyzkoušet na daný typ bedena mikrofonu.
leonyd

Příspěvek od leonyd »

Takže dejme tomu když budu mít 2x repro (třeba zrovna tohle - http://kytary.cz/skytec-jpa-15/HN089658/) a k tomu mikrofon Audix OM7. Mužu teda bedny propojit, do jedný zapojit mikrofon a pak bude slyšet zpěv obou beden? Neni teda zapotřebý mix? Díky ještě jednou za objasnění :)
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Šlo by, ale nevybral sis moc šťastně.
V podobné zvukové "nekvalitě" bych spíš volil tyhle RH-Soundy:
http://www.rh-sound.cz/cz/rha-12-2-250p ... hd.203.htm

Zvukově to bude stejný, ušetříš trochu peněz a výstup budeš mít XLR, což je standardnější a komfortnější.

Pokud bys chtěl ale lepší radu, třebaže bys musel přidat trochu peněz, našetři např. na nejlevnější aktivní RCF ARTy.
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi »

Ano, to jsem měl taky namysli, ty Rh soundy jsou rozhodně lepší varianta než ten skytec. Kolega výše má rozhodně pravdu. A s těmi RCF bys udělal ještě lépe.
leonyd

Příspěvek od leonyd »

Děkuju za rady. Ja pravě hrál dřív na basu a teď přecházim jen na zpěv a shánim co nejlepší variantu na styl deathcore. Mám k dispozici tak 25tis. Kdybyste měli ještě lepší radu na nějakej mix k tomu. Teda jeslti se to vyplatí aktivky a k tomu mix? Nebo pasivky a k tomu powermix nebo mix a zesilovač. Potřebuju to do zkušebny a chtěl bych přeřvat bicí, kytary (Randall 300w, peavey 5150, basa ampeg 450w). Děkuju za další rady... určitě mě pomužou, fakt docela nevim jak vybrat. Mam vybranej zatim jen mikrofon :)
leonyd

Příspěvek od leonyd »

Jak koukám, tak s těma 25 tis. se na ty RCF nedostanu ...
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

leonyd píše:Teda jeslti se to vyplatí aktivky a k tomu mix? Nebo pasivky a k tomu powermix nebo mix a zesilovač.
Kvůli univerzálnosti bych volil aktivní bedny bez mixu. Ve zkušebně ti stejně malý mix neudělá žádnou službu navíc... Zda aktiv nebo pasiv se zesilovačem se řeší ve vedlejším vlákně, ale bral bych aktiv, ve zkušebně oceníš mobilitu a jednoduchost a rychlost zapojení.

Když v budoucnu přejdeš na něco jinýho, tohle budeš moct užít jako odposlech...
leonyd píše:Potřebuju to do zkušebny a chtěl bych přeřvat bicí, kytary (Randall 300w, peavey 5150, basa ampeg 450w).
Tiše předpokládám, že těch 450w netaví na max a že oním "potřebuju přeřvat" nemyslíš "ukáže se, čí bedna dá víc". Zkuste být i ve zkušebně muzikanti, méně je často více.
leonyd píše:Jak koukám, tak s těma 25 tis. se na ty RCF nedostanu ...
Ne?
http://www.audiotek.cz/RCF-ART310A/ART- ... y/:3:12088
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

leonyd píše:Potřebuju to do zkušebny a chtěl bych přeřvat bicí, kytary (Randall 300w, peavey 5150, basa ampeg 450w).
... tohle je strasnej nesvar. Co kdyby se Randal s Pivejem ztlumili a bubenik zacal hrat s citem ?? No nic, ja vim, utopie. Co takhle aktivky Behringer B412DSP ? Pod 25 se s parem dostanes, vykony jsou dostatecne a je to velice dobra bedna i na lecos jinyho nez na odposlech (a je to 12tipalec).

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... t/b412dsp/
leonyd

Příspěvek od leonyd »

Neříkal jsem to, za to se omlouvám. Já mam k dispozici 25tis. ale chci si k tomu koupit i mikrofon Audix OM7 a tim padem se dostanu na tech 20tis za bedny. Nedali byste mi ještě nějaký tipy na nějaký aktivní reproboxy, který jsou aspoň trochu kvalitní v této cenové relaci? Pořád mi vrtá hlavou jaké. Kdyby někdo prodával bazarové RCF tak by to bylo asi nejlepší. Taky se mi líběj, ale nezbyde mi na ně.

Jo a teďka mi volal pán, který mi nabízel dva tyto reproboxy - ART 312-A. Tak přemejšlim hodně o těchto reproboxech.
leonyd

Příspěvek od leonyd »

Jako nemyslel jsem přeřvat jako přeřvat. Nevim jen jaký výkon by stačil do zkušebny aby bylo aspoň něco slyšet. Jeslti by stačil pouze jeden aktivní repro s mikrofonem? Přijde mi to dost málo.

Kdybyste měli tipy na nějaký reproboxy tak mi to semka napište, ať mám o čem přemýšlet. Díky díky...
Odpovědět

Zpět na „Repro“