Prosím pomozte mi být slyšet....

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Zamčeno
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
LOVEor
Nováček fóra
Nováček fóra

Prosím pomozte mi být slyšet....

Příspěvek od LOVEor » stř 23. čer 2010 13:19:29

Ahoj všichni,
máme s kamarádem takovou malou kapelu.Zkoušíme v garáži.Já hraju na kytaru a zpívám...Ke zpěvu používám mikrofon SHURE C606 a kytarové kombo Peavey 60 W.Mám problém se zvukem není měrozumět...Hrajeme takový melodický rock,něco jako NIRVANA.

Prosím mám dvě otázky.V seznamu zboží jsem našel kondenzátorový mikrofon za 550 korun.Myslíte že by se to tím vyřešilo.Dodávám že čím levnější tím lepší...jde mi jenom o to aby se to dalo víc zesílit a nachytalo to vazbu.Používal jsem compressor a je to lepší,ale ten kondenzátor by myslím byl lepší...?Podle čeho se vlastně pozná dobrý mikrofon?Rozsah frekvence?Fr. charakteristika?

Prosím poraďte....nepotřebuju špičku,ale funkčnost a šum mi nevadí....díky Chlapi za rady...Ahoj

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím pomozte mi být slyšet....

Příspěvek od maly_medved » stř 23. čer 2010 15:33:47

Néééééé , koďan, a ještě k tomu elektret z GM nebo odkud ... to je cesta do pekel.

Slušnou dynamiku a klasickou bednu nebo klávesové kombo

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » stř 23. čer 2010 15:41:00

Takže chceš nahradit dynamiku za 600 Kč noname kondíkem za 550 Kč? A čím ho budeš napájet (budeš potřebovat fantom, nebo je to možná jen elektret na baterky)?
Dál nepíšeš, do čeho ten zpěv jde - jaké je repro? Trochu se i bojím, že máš ten majk zakončený jackem a píchnutý ke kytaře v jednom kombu...

Já bych nevyhazoval pětistovky za nějaké pokusy, trochu našetři, za chvilu budou Vánoce, vem si někde aktivní bednu s mikrof. předzesilovačem a k tomu slušný dyn. mikrofon (tipy tady na fóru najdeš v sousedních vlákech - Shure SM 58, Sennheiser E845, Audix OM).

Když se spokojíš s něčím z bazaru, třeba se vejdeš někde do 5 000 Kč.
Vím, že jsi psal, že čím míň tím líp, o to víc tedy píšu, že asi nejsi tak bohatý, aby sis mohl dovolit levné věci.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » stř 23. čer 2010 15:43:17

Kondik urcite nekupuj :!: Sezen si nejakou slusnou dynamiku, treba DKG D5, Shure SM58, Audix OM(idealne asi 7) :-)

Edit: Sakra KamilV me predbeh. :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

LOVEor
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od LOVEor » stř 23. čer 2010 21:10:09

myslel jsem že kondenzátor je lepší.Kdybyste byli té dobroty a napsali mě vždycky "proč" to tak je ,jak mě radíte...aspoň bych se něčemu přiučil...díky

Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman » čtv 24. čer 2010 10:59:54

z kytarovýho komba ti málokdy bude opravdu rozumět. To na tom pomalu budeš líp, když pojedeš přes notebook a k tomu nějaký 30W dřevěný bedýnky.

Kondíky jsou lepší hlavně protože maj líp a přesněji prokreslený výšky, ale to je řeč o mikrofonech třeba od 5K výš. Další nevýhodou je, že k němu potřebuješ zvlášť předzesilovač nebo ho napájet fantomem. Když si koupíš dynamiku, tak to můžeš zapojit do jakýchkoliv aktivních beden, třeba nějakej kompaktní odposlech. např
http://www.audiotek.cz/Yamaha-MSR100/Ak ... y/:3:11941
http://www.audiotek.cz/db-Technologies-K-70//:3:24215

k jednotlivým doporučeným mikrofonům

SM58 je takovej univerzální standard už od 60's a dodnes funguje dobře. Nepotěší neurazí, ale jako neutrální volba je úplně skvělej
na někoho je třeba dobrej nástrojovej SM57
AKG D5 je fajn a ve svý cenový kategorii úplně super, ale nesnáší řev a hodně při řvaní zkresluje
Audix OM série - v základě OM2 je fajn a není tak špatnej vůči zpětné vazbě ani moc nedělá bordel tzv. proximity efekt (nabírání basů a lo-mid když je zdroj zvuku blízko)
doporučovaná OM7 je mikrofon značka ideál na growling, harsh a podobný blití. Na druhou stranu je poměrně drahej
OM5 je trošku vytáhlej na výškách a je krásně slyšet. Zatím mě nezklamal.

V zásadě si to chce ale odzkoušet. Můžeš mít mikrák za 50K a nemusí zrovna na tebe sedět

LOVEor
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od LOVEor » pon 28. čer 2010 20:59:22

Moc díky za veškeré rady...opravdu MOC DĚKUJU VŠEM

Jen se chci zeptat,co říkáte na tohle?

http://www.elektroakustika.cz/unitra_mdo23.html

Mám možnost jej koupit,jaká je podle vás šance že bude vyhovovat?a cena?

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 29. čer 2010 7:53:32

Do muzea to bude skvělé. A na zpěv raději Sm58 nebo Om2.
Dělám, co mě baví.

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » stř 30. čer 2010 4:30:11

hm, to jsou asi ty, co jsou právě nabízeny na Aukru, dva za 280 Kč, z toho jeden nefunční...
chceš poradit pořádný mikrofon a přitom se pořád točíš v šuntech

přestaň bláznit

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 30. čer 2010 22:21:23

TomasVv píše:Do muzea to bude skvělé. A na zpěv raději Sm58 nebo Om2.
... nebo taky aspon Opus 39 ;-) - http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... mikrofony/

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 01. črc 2010 17:03:44

Pokud chceš dělat LOVEore z prdu kuličku, tak si alespoň kup to Sekaku co je tu teď v bazaru v nabídce, za 400 i s kabelem.
Protože očividně, z nějakého důvodu, pravděpodobně větší částku dát nemůžeš, nebo nechceš.
Nečekej od toho zázrak, ale asi to bude lepší, než nějaký muzejní kousek za 280 Kč.
Taky jsme kdysi ve zkušebně používaly Hamácký mikrofony za 350,- :D . A použít se to dalo.
Počítej, ale s tím, že do budoucna tě stejně nějaký lepší mikrofon nemine.
A nervat ve zkušebně komba nadoraz, to si pak pořiď megafon a nový hlasivky :-D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zamčeno

Zpět na „Mikrofony“