mikrof na dechy
-
- Reklama
mikrof na dechy
ahoj kluci potřebuji radu :kámoška z kapely /flétnistka/ zatoužila po mikrof s klipsnou ,aby měla větší svobodu pohybu atd. máte nějakej typ s kterým máte dobrou zkušenost? co byste mohli doporučit ?dík
ahoj,
pokud se cenově pohybuješ v profi kategorii, tak hodně rozšířené je akg, např. C 519 M, cena kolem 5 tis., kvalita na dechy vynikající.
Používám standardně na saxy a bral jsem s tím jednou i příčnou flétnu
viděl jsem i na trombonech a trumpetách
ale jistě existují i levnější řešení, která tě uspokojí.
pokud se cenově pohybuješ v profi kategorii, tak hodně rozšířené je akg, např. C 519 M, cena kolem 5 tis., kvalita na dechy vynikající.
Používám standardně na saxy a bral jsem s tím jednou i příčnou flétnu
viděl jsem i na trombonech a trumpetách
ale jistě existují i levnější řešení, která tě uspokojí.
419L je díky tvaru klipu výborná na žesťové nástroje typu sax, trombon apod., a myslím, že ty ramínka jsou tvarově a velikostně stejná. Tohle bych ale asi na flétnu připevnit neuměl.
Každopádně vzít flétnu s sebou do obchodu a zkusit
ad kvalita - neměl jsem příležitost porovnat je současně; řekl bych, že se kapsle zvlášť neliší. Na webu se dají najít charakteristiky, můžeš je sám porovnat.
akorát bacha, 419L má miniXLR, takže potřebuješ redukci nebo extra napájení. Takže raději 419PP s klasickým XLR nebo jiný podobný tip
Každopádně vzít flétnu s sebou do obchodu a zkusit
ad kvalita - neměl jsem příležitost porovnat je současně; řekl bych, že se kapsle zvlášť neliší. Na webu se dají najít charakteristiky, můžeš je sám porovnat.
akorát bacha, 419L má miniXLR, takže potřebuješ redukci nebo extra napájení. Takže raději 419PP s klasickým XLR nebo jiný podobný tip
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
STandardni sax/trp "kolickove" klipsny na fletne moc nedrzej, nejlepsi je tohle ( Beyerdynamic MFH 5 ) :

Da se tam dat mikrofon bud MCE5 (koule - na zivaky asi nedoporucuju) nebo MCE10 (hyperkardioida) vlozka.

Da se tam dat mikrofon bud MCE5 (koule - na zivaky asi nedoporucuju) nebo MCE10 (hyperkardioida) vlozka.
Naposledy upravil(a) safa dne stř 09. kvě 2007 22:38:40, celkem upraveno 1 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno delej jak rozumis ... a vlastne na co to chces vubec pripojit ? Na nejakej bezdrat (kdyz chce fletnistka svobodu) nebo normalne do XLR (bude porad na kabelu i kdyz bude mit "delsi vybeh") ?
Bezdraty obvykle umej takovejhle mikrofon napajet z beltpacku ...
Bezdraty obvykle umej takovejhle mikrofon napajet z beltpacku ...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: mikrof na dechy
Heh, poslal mi kamarad mj. fletnista fotku svyho STEREO setupu ... (doufam, ze mu nebude vadit ze se o ni s vama podelim):z klipsny jsme zrezignovali bude lepší pro ní headset ,protože používá kromě příčné ještě altku i soprán. flétny.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: mikrof na dechy
To je magorina... Osobne bych na fletnu vubec zadnej kontaktni mikrofon nedaval, protoze to potom nehraje jako fletna
Tomu nastroji proste mikrofon "v krku" nesedi...
-
Showservice
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Klipsna na tomy a těžkej kondík ke konci flétny.
Ne vážně...DPA jsou na to asi moc drahý co? To by na flétnu jít mělo...
Jinak nevím, ale Audiotechnica něco podobného dělá taky. 
Ne vážně...DPA jsou na to asi moc drahý co? To by na flétnu jít mělo...
Showservice - ozvučení a osvětlení akcí, 5W RGB lasery | http://facebook.com/showserviceagency | Jakub
No jasne, ze 4099 na fletnu pujde (kdyz se podari uchytit), ale bude to hrozne ufoukany a uklapany...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... nojo kdyz kolega to chce (((stereo))) ...Showservice píše:Ne vážně...DPA jsou na to asi moc drahý co? To by na flétnu jít mělo...![]()
Kdyz uz tak Beyer na pricku dela krasnej drzak MFH5 na svoji MCE5/MCE10 viz:
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... mfh-5.html
K tomu DPAcku, samozrejme jsem to zkousel s houslovou verzi (mam manzelku fletnistku), experimentalne se to i celkem podarilo za pomoci housloveho drzaku silnejsi gumicky. Otazka ovsem je co by to udelalo na ksefte ... za realnyho provozu. Zvuk je otazkou natoceni a vzdalenosti... na live je to myslim velice dobry. Zbytecne bych to nedramatizoval, klapky a svist hlavice tam budes mit i kdyz ti bude fletnista hrat na mikrofon na stojanu.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - joshua
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
vVyskusal by som aj toto: http://www.audixusa.com/docs/products/ADX10-FLP.shtml