Kam zapojit odposlechy?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Kam zapojit odposlechy?

Příspěvek od Jan Paukner » úte 22. čer 2010 13:39:15

Dobrý den postavil jsem 3 podiové odposlechy 100w 8ohm ,a ted nevim kam je připojit mám 400 a 600w aparát, zesilovače na odposlechy mám 2x Mc crypt a mix behringer VMX 1000 (používám na DJ).Ekvalizer behringer GEQ 3102 no a ted nevim na ty odposlechy musí být zvlášt mix nebo jak to vlastně je KAM JSE ZAPOJUJÍ ODPOSLECHY PROBOHA když třeba hraje kytara, basa,foukačka a celé to hraje do velkejch beden a zvlášt každý nástroj do odposlechu.Dík za rady HOHZA(stále ještě o tom moc nevím a nerozumím)ale na stavbu reproboxů a pod. jsem celkem prej zručnej

Frenk
Uživatel
Uživatel

Re: Odposlechy

Příspěvek od Frenk » úte 22. čer 2010 13:56:20

Odposlechy se zapojují do výstupů AUX (nekdy taky oznaceno jako MON). Ale u DJ pultu to asi neni.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam zapojit odposlechy?

Příspěvek od jardatop » stř 30. čer 2010 9:59:04

Dival jsem se na ten mix. Aux je tam jenom na prvnich 2 savlich, ktere jsou mikrofonni. Stejne nechapu, jak s takovym mixem muzes zvucit basu, kytaru a foukacku. Toto proste neni mix na zvuceni ale na prehravani z vice prehravacu.

Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jan Paukner » úte 06. črc 2010 20:02:04

No zatim ještě ne ale chci to zkusit když na každej nástroj použiju Předzesilovač a pak zapojím do line vstupu tak to musí (skoro)fungovat no a stěmi odposlechy jsem myslel na každý nástroj zvlášt zesilovač a u vstupu do mixu odbočka možná by to tak šlo nebo jse pletu :?: :?: #-o

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 06. črc 2010 22:27:45

No a nebylo by jednodužší a levnější koupit radši nějakej malej mix, kterej bude mít požadovaný počet vstupů a AUXů?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jan Paukner » úte 06. črc 2010 23:54:28

No to by určitě bylo ale kde vzít a nekrást :( stačila by i starší Tesla (výstupy a vstupy din bych jsi předělal na Jack sám) :?: :?:

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 07. črc 2010 0:33:21

N mělo by třeba stačit Tapco 220FX, který teď někdo nabízí na bazaru Prodance za cca 3k, nebo něco podobnýho.

Co se týká "překopávání", asi se daj sehnat za přijatelný peníze už pultíky s XLR vstupy, takže bych tohle nějak už skočil. Na Aukru je teď dokonce nějakej powermixík 2x250W z 3,6k.

Pohybujeme se samozřejmě stále v kvalitativní úrovni toho Behringeru.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jan Paukner » stř 07. črc 2010 23:07:44

Noooo to jsou krásný ale (něco levnějšího by nebylo) :-D :-D

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » čtv 08. črc 2010 0:29:18

Proboha [-o< Čekal jsem, že to bude bude těžké vysvětlování, ale tohle je teda moc. Základní použitelný mix pro zábavkovou kapelu může stát tak 25 tisíc. Pro menší zvukařskou firmu si za to přidejte jednu nulu, pro velkou firmu klidně dvě. A vám se zdají tři tisíce moc? Možná by bylo lepší si zvukaře na akce najímat, než se snažit něčeho dosáhnout s takovýmto přístupem.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 08. črc 2010 8:50:39

Asi by měla vzniknout sekce "Z hovna bič neupleteš" popřípadě "Za málo peněz, málo muziky"

Já vím, že je to divné a nepochopitelné, když v Tescu, Lidlu, Penny a jiných supermarketech je všechno nejlevnější a přitom nejlepší, ale zvuk a jeho zpracování podléhá fyzikálním zákonům a sebelepší marketing na tom NIC nezmění.

Uvědomte si, že kupováním levných krámů pouze vyhazujete peníze a mrháte svojí energií.
Navíc podporujete prodejce, kteří si s ničím nelámou hlavu a v podstatě jsou to obyčejní paraziti.

Všichni se smějeme, když ind v reklamě vyklepe z nějakého pomačkaného starého auta něco, co vzdáleně připomíná Peugeot.

Sami však dobrovolně a mnohdy nadšeně, takové pežoty pořizujeme #-o

Pro nepoučitelné mám dobrou zprávu - v Lidlu je nyní k mání karaoke set s preampem a dvěma stříbrnými mikrofony.
Stačí připojit bedýnky od PC, či domáxí hifi a máte skvělé PA
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jan Paukner » pon 19. črc 2010 20:05:36

No až tak levně jsem to zas nemyslel jde o hraní v hospodě cca 40 lidí víc se tam stejně nevejde a šlo mě o využití stávajícího mixu kterej je tam na disco

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » stř 21. črc 2010 13:54:18

To bude tím že na nic jiného není koncipován, nečekaně :shock:

Po přečtení tohohle vlákna musím souhlasit se všemi kdo sem psali. Defakto je tu řečeno to samé co nejmíň milionkrát předtím.

ps - Za konektory na Teslu dáš skoro ty samé peníze jako za celý pult. Je teda pravda že bude ochuzen o praskání a veeelkou hmotnost :-D
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

idontnoy

Kam zapojit odposlechy?

Příspěvek od idontnoy » stř 04. led 2012 15:50:43

Prosím moc o radu, kam zapojit odposlechy (pokud je to vůbec možné), popřípadě jak to nějak obejít (rozdvojit kabel na bedny, koupit dodatečnou krabičku nebo co já vím...)?

Máme tento pult:
http://kytary.cz/resources/p/v/3d/88147 ... to%24ctl01" onclick="window.open(this.href);return false;

a tento zesilovač:
http://stagestreetmusic.com/zen/images/GX5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Předem moc děkuji za radu!

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kam zapojit odposlechy?

Příspěvek od Jiriczek » stř 04. led 2012 15:59:10

do auxu?
-- na pultu jsou jack 6,3 Aux 1,2,3,4 .. tak tam odposlechy, vzdyt to musi byt i v manualu. Na kazdem faderu pak mas potak aux 1,2... a tim si nastavis kolik signalu pujdu z urciteho vstupu do toho auxu...

Nejak nechapu dotaz .. ten zesilovac mate jen na odposlechy? Nebo mate aktivni odposlechy?
Naposledy upravil(a) Jiriczek dne stř 04. led 2012 16:01:36, celkem upraveno 1 x.
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195

zblebt
Uživatel
Uživatel

Kam zapojit odposlechy?

Příspěvek od zblebt » stř 04. led 2012 16:00:19

Z konektoru AUX 1 a 2 do zesilovace, ze zesilovace do beden.
Pomery nastroju v odposlechu budes redukovat na otocnych potenciometrech aux 1 a 2.

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“