Příma otázka ohledom odposlechu
-
- Reklama
Příma otázka ohledom odposlechu
Mám na vás otázku je chyba když pošlem celou kapelu do odposlechu ano nebo ne???protože se mi to zdá nejjednodužší a účel to splní ne??
sem začatečník a ješte k tomu z polovičky slovak tak mně berte s rezervou jo?? 
Re: Příma otázka ohledom odposlechu
Odposlech je proto, aby se skupina slyšela, pakliže jim to NEbude vadit, tak NEmusíš
Určitě tam však dej trochu kopáku kvůli rytmusu a pak šroťák, kytary s basou mají komba, a pak tam samozřejmě musí být vokály
Zvukař Gustav
Určitě tam však dej trochu kopáku kvůli rytmusu a pak šroťák, kytary s basou mají komba, a pak tam samozřejmě musí být vokály
Zvukař Gustav
Naposledy upravil(a) Gustav dne stř 07. črc 2010 21:15:51, celkem upraveno 1 x.
Chyba to je, protoze budes mit na podiu zbytecnej rambajz a v orientaci pro muzikanta je to snad jeste horsi...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Treba cinely je blbost tam davat. Tech ma na podiu kazdej dost.
jo diki moc ste mi pomohli takze cinely ne oka
fakt dik a nebojte se zase je nebudu vyhulovat aby to rzvalo na plny kotel nejsem predsa vuul 
sem začatečník a ješte k tomu z polovičky slovak tak mně berte s rezervou jo?? 
-
Showservice
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevim, ale já před akcí všechny odposlechy stáhnu a kapela si nadiktuje co chce, většinou jsou to zpěvy - ty hlavně, pak akustický nástroje - akustická kytara atp., klávesy, zvláště když nemaj samy odposlech, pak kytaristy bez komb a nakonec na přání kapely kopák nebo snare, ale když jsou kvalitní bicí (dw, vyšší řady pearl atd...) nebo bubeník s velkým švihem, tak jenom kopák, na větší pódia dávám subbasy na konce jako sidefill právě kvůli kopáku...
u in-ear je to pak trochu něco jinýho a ladění trvá dýl...tam musíš namíchat celou kapelu, protože ty sluchátka izolujou od hluku...
u in-ear je to pak trochu něco jinýho a ladění trvá dýl...tam musíš namíchat celou kapelu, protože ty sluchátka izolujou od hluku...
Showservice - ozvučení a osvětlení akcí, 5W RGB lasery | http://facebook.com/showserviceagency | Jakub
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
- mno , proč neudělat na pódiu ještě větší bordel než tam je, žeShowservice píše:na větší pódia dávám subbasy na konce jako sidefill právě kvůli kopáku...
- míchání "celé kapely" do In-Ear monitorů je taky diskutabilní. Takhle to nechtěl zatím nikdo komu jsem z monitorové režie tyhle odposlechy míchal .
Ja si zase neumim moc predstavit, ze by nekdo poslouchal v IEM neco jineho, nez mix kapely 
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
teoreticky jo, taky bych to tak coby muzikant chtěl, ale právě že jsem se v drtivé většině setkal s tím že do sluchátka chtěli jen sami sebe , případně další zpěvy o trochu míň . Dost často použijí jen jedno sluchátko a zbytek poslouchají "uchem z podia"
Ale logický by fakt bylo dát tam ten mix , mluvil jsem o osobní zkušenosti - realitě
Ale logický by fakt bylo dát tam ten mix , mluvil jsem o osobní zkušenosti - realitě
Pouziti IEM jen do jednoho ucha neni zrovna parkticky. Interpreti se musi naucit na obe usi a vymyslet, jake pomery signalu jim vyhovuji. Idealni je samozrejme stereo, obcas funguje primichavani ruchovych mikrofonu - zabranuje odtrhnuti interpreta od "reality". Vic by vam o tom mohl vypravet Pavel Vojta...
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jojo, sdílím stejný názor , jenže na běžných akcích kdy nepřijede s kapelou i jejich zvukař a začnu jim do in-ear míchat tohle , tak mi umejou hlavu že tam chtějí JEN SEBE V MONU . A to pak není čas to v klidu diplomaticky rozebrat, vyzkoušet , proto mají jezdit se svým vlastním zvukařem - a to mluvím o známějších interpretech . Sakryš, když jedou za honorář v desítkách tisíc ( občas i víc ) tak by na tomhle neměli šetřit
.
Naposled jsem když jsem se s Pavlem viděl tak jsem mu záviděl ten klid při práci a skoro celé odpoledne na zvukovky . I když kapela samozřejmě přijela pozdě . Mimochodem tam odvedl vynikající práci.
Mimochodem - viděl jsem to zatím jen párkrát , když kapela uvedla do rideru poměry do jednotlivých cest monitorů , a taky to pak souhlasilo , to bylo nádhernýýýý
Naposled jsem když jsem se s Pavlem viděl tak jsem mu záviděl ten klid při práci a skoro celé odpoledne na zvukovky . I když kapela samozřejmě přijela pozdě . Mimochodem tam odvedl vynikající práci.
Mimochodem - viděl jsem to zatím jen párkrát , když kapela uvedla do rideru poměry do jednotlivých cest monitorů , a taky to pak souhlasilo , to bylo nádhernýýýý
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
JJ na to jsem koukal třeba u Věry Špinarový, na webovkách má v rideru přesně nastavení AUXů, co a kam a kolik.
http://www.spinarova.cz/upload/soubory/ ... dminky.pdf
Je to už trochu OT, ale když ono se to všechno tak prolíná
.
http://www.spinarova.cz/upload/soubory/ ... dminky.pdf
Je to už trochu OT, ale když ono se to všechno tak prolíná
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jo, ale u Very to nefunguje 
-
Petr
Do monitorů posílám jen to o co si muzikanti řeknou.To co mám přednastavené jsou vokály a to jen pro příslušný zpěvový mikrofon, toto bývá jakýsi základ.Mám vyzkoušené,že když se hned slyší ,tak nemají umělci tendenci vymýšlet nesmysle.
Pokud mám tento základ ,tak je vyvolávám jak ve škole,ti co nemají zpěvový mikrofon dostanou lacinou handku na komunikaci.Začínám z mého pohledu zprava , vyvolaný muzikant si řekne co do monitoru chce a ostatní podle toho hrají či zpívají(mluví),jak je potřeba.Když proběhne první kolečko,udělá se kompletní zvuková zkouška.Doladí se poměry a hlasitost,je to opět jeden po druhém a vyvolávám jak ve škole:-). Kdo vyrušuje ,je pokárán:-).
Když má kapela smysl pro humor,bývá to legrace:-).
Co mám iLive,tak už jsem zkoušel i vlézt na podium s notebookem. Chci to ještě pořešit přes wifi,abych mohl poslouchat monitor rovnou u muzikanta.
Poslední dobou se ozmáhají in-ear monitory,tak děláme běžně 7-8 cest.
Pokud mám tento základ ,tak je vyvolávám jak ve škole,ti co nemají zpěvový mikrofon dostanou lacinou handku na komunikaci.Začínám z mého pohledu zprava , vyvolaný muzikant si řekne co do monitoru chce a ostatní podle toho hrají či zpívají(mluví),jak je potřeba.Když proběhne první kolečko,udělá se kompletní zvuková zkouška.Doladí se poměry a hlasitost,je to opět jeden po druhém a vyvolávám jak ve škole:-). Kdo vyrušuje ,je pokárán:-).
Když má kapela smysl pro humor,bývá to legrace:-).
Co mám iLive,tak už jsem zkoušel i vlézt na podium s notebookem. Chci to ještě pořešit přes wifi,abych mohl poslouchat monitor rovnou u muzikanta.
Poslední dobou se ozmáhají in-ear monitory,tak děláme běžně 7-8 cest.