Prosba o radu, jak vylepšit zvuk. Např. EQ?
-
- Reklama
-
Tomko
Prosba o radu, jak vylepšit zvuk. Např. EQ?
Zdravím páni,
chtěl bych poprosit o rady zkušených. Vlastním takovou nízkorozpočtovou aparaturu pro nízkorozpočtovou minikapelu ( 2x aktiv 500w SAMSON db500a, 1xaktiv sub 500w THE BOX, mix soundcraft efx
a i když to překvapivě nehraje nejhůř, chtěl bych to něčím vylepšit. Mám spadeno na EQ od DBX 2 x 31 analog, ale chtěl bych slyšet kvalifikovaný názor, co by mělo co nejlepší přínos v relaci cca do 10tis. Moc děkuju za jakékoliv rady!
chtěl bych poprosit o rady zkušených. Vlastním takovou nízkorozpočtovou aparaturu pro nízkorozpočtovou minikapelu ( 2x aktiv 500w SAMSON db500a, 1xaktiv sub 500w THE BOX, mix soundcraft efx
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: Prosba o radu
No, k čemu by jsi chtěl ten ekvalizér používat? Pokud jsi ho doposud nepotřeboval, tak ti jeho nákup nic nepřinese. Na velkém PA pomáhá od problémů (akustika, vazba), zlepšení zvuku nepřinese.
Za 10kkč se lepší PAčko ani mix pořídit nedá, takže já bych doporučoval mikrofony. Za ty peníze se dají 3-4 slušné kousky pořídit, při slušném zacházení vydrží přes pět let a pokud budete časem dál rozšiřovat aparát, tak nebudou škodit zvuku ani na lepší technice. Záleží na tom, jaké složení má tvá kapela a jaké jsou tam klíčové nástroje/hlasy.
A nebo je druhá možnost, peníze strč do slamníku a přišetři si k nim další, za které už můžeš nakoupit třeba lepší bedny.
Za 10kkč se lepší PAčko ani mix pořídit nedá, takže já bych doporučoval mikrofony. Za ty peníze se dají 3-4 slušné kousky pořídit, při slušném zacházení vydrží přes pět let a pokud budete časem dál rozšiřovat aparát, tak nebudou škodit zvuku ani na lepší technice. Záleží na tom, jaké složení má tvá kapela a jaké jsou tam klíčové nástroje/hlasy.
A nebo je druhá možnost, peníze strč do slamníku a přišetři si k nim další, za které už můžeš nakoupit třeba lepší bedny.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
-
Tomko
Re: Prosba o radu, jak vylepšit zvuk. Např. EQ?
Díky, díky! No, víceméně mi jde o to, že v některých situacích by mi víc možností nastavení neuškodilo, mix má sice laditelný středy, ale to není spása. Mikráky mám momentálně AKG D5 a SAMSON Q8 (ty samsony všichni pomlouvaj, ale je zvláštní, až divný, že 5 z 5ti testovaných nestranných a velmi zkušených zpěváků si je při srovnání s nejmenovaným mikrofoním etalonem nemohlo vynachválit
) Většinou hrajeme ve dvou ve třech - max. 3 vokály, klávesy, kytara, trumpeta, občas se rozšíříme o bicí, basu...
Díky moc, za jakoukoliv radu! Víc hlav víc ví:) A co člověk, to názor:)
Díky moc, za jakoukoliv radu! Víc hlav víc ví:) A co člověk, to názor:)
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosba o radu, jak vylepšit zvuk. Např. EQ?
Napadá mě že by se ti na zpěvy mohly hodit kompresory. Ze své zkušenosti můžu říct že se často hodí.
Za těch 10T stejně asi nic moc nekoupíš vyjma těch jmenovaných mikrofonů. Zkus přišetřit a koupit jiné bedny, pult má patrně na víc.
PA je bezesporu jedna z nejpodstatnějších částí řetězce a taky dražší.
Za těch 10T stejně asi nic moc nekoupíš vyjma těch jmenovaných mikrofonů. Zkus přišetřit a koupit jiné bedny, pult má patrně na víc.
PA je bezesporu jedna z nejpodstatnějších částí řetězce a taky dražší.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...