Uprava zvuku po nahravani

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Atisbusty

Uprava zvuku po nahravani

Příspěvek od Atisbusty »

Ahoj, jen nekolik dotazu. Udelali jsme s klukama konecne nejake nahravky a mam na starost finalni upravu. V jednom sole je lehce ujety jeden ton a nemam druheho kytaristu ted nekolik dni k dispozici. Chci se zeptat, v jakem programu lze ve stpe upravit vysku tonu ? Pouzivam Acid, ten to myslim neumi, ci jsem zatim neprisel na to jak. Pak dale...finalni hlasitost nahravky...predpokladam, ze se pouziva nejaky soft, ktery celou skladbu upravi pro nejakou univerzalni hlasitost, at jsou vsechny stejne ? No a posledni, pokud nahravate a nasledne upravujete, na jakych bednach to upravujete. Zkousim IPODA, normalni bedny, bedny k PC, klasickou MP3 atd. a pokazde bych to upravil jinak. Je nejaky logicky univerzalni postup ? Dik moc. Ales
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Uprava zvuku po nahravani

Příspěvek od safa »

Chci se zeptat, v jakem programu lze ve stpe upravit vysku tonu ?
... rada dospelejch DAW softu to ma v sobe, v Samlitude ve kterym jsem zvyklej delat ja se to napriklad jmenuje Elastic Audio (podobnej system ma lai i SOnar, Cubase, PT a co ja vim kdo este). Externe muzes pouzit treba Melodyne, nebo nejaky z automatickych doladovatek Autotune pocinaje a freewarovym G-tune konce. Jestli je to jen jeden ton pak by mozna slo si ho jen vystrihnout a pitchshiftem si doladit jen ten ustrizek (radsi si to predtim zazalohuj - Samplitude to umi nedestruktivne v ramci objektu ale jinak to softy tusim delaji destruktivne).
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“