nahrávání do sound forge

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

nahrávání do sound forge

Příspěvek od Nomi »

Prosím o pomoc,

Mám nový NB,nainstaloval jsem si Sound-forge,a rád bych nahrával zvuky přehrávané v NB,nikoliv snímané vestavěným mikrofonem.

pokud si dobře pamatuju,
tak u předchozího NB byla možnost zvolit sound-maper,nebo tak
ale nyní je tam na výběr jen mic. (viz příloha)

děkuju za pomoc
Přílohy
sound.jpg
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím :-) PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: nahrávání do sound forge

Příspěvek od blaha »

Nehledalbych to v nastavení NB, ale přímo v programu, kde se budou přiřazovat jednotlivý stopy odkud se má nahrávat. Pak tam bude třeba nějaká položka typu What U Hear, nebo MIX out, nebo něco podobnýho, kde se nabírá výstup zvukovky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

No on ten program dá právě na výběr jen to co je v nabídce nastavení NB,nebo pak pokud připojím externí lexicon omegu.
pokud v nastavení zakážu ten mic,tak mi soundforge vůbec nedovolí nahrávat,protože jakoby nemá odkud. :-(
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Pravda pravda, teď jsem to zkusil v AA3, na NB a je to to samý, tak mi to umí akorát Soundblater Audigy v PC s Creative ASIO ovladačema.

Jinak pro důvod záznamu přehrávaných v NB, vidím asi potřeba třeba nahrát zvuky z webu, které normálně nejdou stáhnout, nebo jen za peníze. Já třeba takhle řeším zvukové efekty, a pomáhá mi k tomu spoehlivě pográmek Internet Download Manager (primárně pro stahování souborů Rapidshare, Sharerapid, ale i ovledače, v podstatě cokoliv). No a ten si do Exploreru doinstaloval utilitku, která u audio a video souborů na webu zobrazí tlačítko stáhnout a normálně to grabne do PC.
Přílohy
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (19.56 KiB) Zobrazeno 2956 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nomi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomi »

jo to se hodí,díky za radu.super.
Ale mě šlo hlavně o nahrávání z internetového rádia :-(
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Pátral jsem, bo mě to taky zajímalo, a pro internetový rádio, když ho budeš přehrávat WinAmpem, existuje do Winampu plugin Streamripper, kterej nahrává úplně v pohodě.
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

Pokud k tomu budes chtit pouzivat integrovanou zvukovku, tak zalezi na te konkretni zvukovce nebo resp. na ovladacich, jestli v nastaveni "ovladani hlasitosti" v rezimu "ovladani zaznamu" bude ono WHAT YOU HEAR nebo MIX OUT. To kdyz zvolis, tak se bude nahravat to, co nastavis v "ovladani hlasitosti".
Ty nazvy hlasim z windows XP, nevim, jak to vsechno prejmenovali ve win7.
Bohuzel ale takovy zaznam jde pres tu integrovanou zvukovku DA-AD, takze je to bohuzel na zaznamu znat. Proto je jistejsi pouzivat externi zvukovku Lexicon Omega, o ktere pises. Radio pustis do nejakych vystupu a ty vystupy pripojis do linkovych vstupu a z tech to nahrajes v soundforge. Pokud ta zvukovka ma pouze 2in, 2out, tak to bude trochu problem, ze to pritom nebudes moct poslouchat, ale Omega ma myslim vic vystupu, ne?
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

pokial ide o nahravanie radia, tak bud uz spomenuty winamp, dalej vlc, a mplayer by to mali vediet. treba vybrat vystupny plugin co zapisuje na disk.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“