Lexicon Omega (uživatelská recenze)

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
DiNo
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Lexicon Omega (uživatelská recenze)

Příspěvek od DiNo » stř 21. dub 2010 11:52:41

Nikdě jsem tady nenašel přímo téma na tuto ZK tak doufám, že se nebudete zlobit když o ní něco málo napíšu a přidám svoje zkušenosti....

Nebudu se tady rozepisovat o parametrech a ostatních věcech, které snadno dohledáte všude na internetu asi jen dodám že jedná o USB (ovšem která je napájena dodávaným adaptérem) ZK 8x4x2 takže můžete najednou zaznamenávat 4 stopy ve 24 bitech a 48 kHz, k dispozici máte dva mikrofonní XLR vstupy s fantomovým napájením a poměrně kvalitníma předzesilovačema od DBX, 4 linkové vstupy 1/4" TRS pak jeden nástrojoví vstup 1/4" mono jack, digitální Coaxial RCA (S/PDIF) a MIDI 5 pin DIN ....... co se týče výstupů pak je tu jeden digitál Coaxial RCA (S/PDIF) pak 2 linkové 1/4" TRS a samozřejmě sluchátkový 1/4" stereo jack 100 mW a opět MIDI 5 pin DIN..... co se týče ergonomie hodně to zkrátím a napíšu jen že jsem vcelku spokojen :-) ale vždy je co zlepšovat ;-)

K této ZK dostanete Steinberg's® Cubase 4 LE ( který jako základ pro nahrání stop určitě stačí ) ale já osobně místo něj používám SONAR 8 producer edition, který jsem si rychle oblíbil... :-)

A už rychle k praktické části.... :-) Tuto ZK jsem pořídil pro záznam zkoušek s kapelou ale myslím, že se na ní dá natočit slušné demo, promo nebo záznam z koncertu.....to už je o rukách

S Instalací jsem neměl problém ani pod Windows 7 32bit a drivery fungují jak mají, ovšem záleží asi v čem budete také nahrávat....

Omega se dá použít i jako malí "mixáček" ( třeba pro odposlech )ovšem pouze s nastavením gainu, co se týče nastavení maximálních hodnot při náběru máte k dispozici ukazatel pro dva kanály s peakem takže musíte přepínat mezi 1-2 a 3-4 ale dá se to, jinak u každého kanálu je peak takže přebuzení vidíte, co se týče odposlechu můžete si nakroutit dle libosti direct nebo playback.... ovládání není nikterak složité a myslím, že během chvilky máte Omegu zmáklou.....

Co se týče samotného nahrávání tady opět záleží jaký soft budete používat a také jestli budete užívat ASIO drivery který tato ZK disponuje nebo přímo Lexicon Omega drivery při kterých je samozřejmě menší latence, která se pohybuje kolem 7 ms, při nahrávání jsem nezaznamenal žádný velký brum nebo šum nebo jiné rušivé elementy ( opět záleží jaké mikrofony použijete atd.) ovšem asi dvakrát nebo třikrát se mi ZK kouskla a musel jsem restartovat, ale to bylo naštěstí po nahrání když jsem si pouštěl jednotlivé stopy.....

Abych to trochu shrnul pokud máte šikovné ruce tak vám tako ZK myslím, že dnes již za rozumné peníze poslouží poměrně dobře, pro účeli ,které jsem uvedl výše. Pokud budete mít nějaké otázky pokusím se je zodpověď což bude asi lepší než když tu budu psát slohovku :-) Doufám že bude tento mikro článek někomu aspoň trochu k užitku při výběru nebo rozhodování zda koupit tuto ZK....

pascky

Re: Lexicon Omega (uživatelská recenze)

Příspěvek od pascky » úte 18. kvě 2010 22:23:24

Zdravim. a jak je s latenci? Pri nastaveni latence kam bych mel rucicku b control panel posunout? vic do leva nebo do prava? :? :?

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 03. čer 2010 22:16:10

DiNo píše:Co se týče samotného nahrávání tady opět záleží jaký soft budete používat a také jestli budete užívat ASIO drivery který tato ZK disponuje nebo přímo Lexicon Omega drivery při kterých je samozřejmě menší latence, která se pohybuje kolem 7 ms, při nahrávání jsem nezaznamenal žádný velký brum nebo šum nebo jiné rušivé elementy ( opět záleží jaké mikrofony použijete atd.) ovšem asi dvakrát nebo třikrát se mi ZK kouskla a musel jsem restartovat, ale to bylo naštěstí po nahrání když jsem si pouštěl jednotlivé stopy.....
... jaky latence teda zvada Omega na ASIO ?

jpouska
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od jpouska » stř 04. srp 2010 18:38:34

Zdravím všechny, koupil jsem Omegu, abych mohl nahrávat více stop.
Používám program Cakewalk Pro Audio 9, někde jsem četl, že by měl fungovat normálně.Ale když např. vložím nahranou stopu (wav) a chci něco dohrát, tak se to seká, už jen když označím R (nahrávání), natož aby to nahrávalo. Nastavení jsem provedl přibližně podle manuálu. Tedy inputy: Lexicon Win USB 1-2 a 3-4, output: Lexicon Win USB 1-2.
Pak jsem to nějak přinutil přehrávat, že se to neseká, nahrál jsem k tomu stopu, zjistil jsem, že je o kus dřív posunutá než ten základ a navíc je výš. Dal jsem input: Lexicon MAC USB, output zůstal na Win 1-2.

Snad jsem to popsal dobře, kdyžtak upřesním.

Před tím jsem používal SoundBlaster Audigy 2 s externím panelem a vše nahrávalo normálně.

V čem může být problém? Co dělám špatně? Poradíte mi někdo?

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“