Allen & Heath vs. Soundcraft
-
- Reklama
-
Showservice
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Allen & Heath vs. Soundcraft
A co Yamaha IM8 - 40? Je s Yamahou problém v riderech?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jako se znackou obecne ne, dokonce byva casto mezi preferovanymi konzolemi, ackoliv tam se jedna hlavne o PM 4000 a PM 3000. Radu IM jsem tam nevidel, ale:
Myslim, ze se vyznam rideru a techniky vyzadovane v nich mezi malymi zvukarskymi firmami dost zbytecne precenuje. Na druhou stranu ja jsem rad, Klarka a Midase tam najdete vsude
))
Myslim, ze se vyznam rideru a techniky vyzadovane v nich mezi malymi zvukarskymi firmami dost zbytecne precenuje. Na druhou stranu ja jsem rad, Klarka a Midase tam najdete vsude
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Allen & Heath vs. Soundcraft
A co Soundcraft VI6 ... viděl jsem to ... slyšel jsem to .... ohmatal jsem si to a je to fakt bomba 
-
Showservice
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tou Yamahou jsem myslel její "levnější" produkty...
Omlouvám se...
Ta IM8-40 neni zas tak drahá, takže to Vi6 není moc na místě.
Ta IM8-40 neni zas tak drahá, takže to Vi6 není moc na místě.
-
Mirek klub-K
Zdravim,
pokud se bavíme o digitálech, je nutné uvědomit si taky kolik do toho kdo chce investovat. pokud budeme brát v potaz, že iLive od A&H stojí zhruba třetinu co stojí Vi* od Soundcraftu, když budeme uvažovat o nejmenší konzoli A&H R-72 stojí lehce přes 100k + stagebox 40/20 respektive 64/32 cca další 120k a Vi1 350k + stagebox 48/24 za 180k. Měl jsem příležitost "osahat si oba pulty a je nutno říct, že visuálně vypadá SC mnohem lépe i ergonomie je výborná, na druhou stranu A&H má ergonomii vcelku taky dobrou a interakce do parametrů kanálu mi přijde lepší. Softwarově je to otázka co od konzole člověk očekává, na normální zvučení je výbava A&H naprosto dostačující. Je to na idividuálním posouzení, ale například FORSOUND Lukáše Sekery již vlastní taky jeden kousek z vyšší série a jsou s ním podle mích informací naprosto spokojeni. Pro zájámce doporučuji dojít si třeba do PRODANCE na Praze 7 a na vlastní ruce si práci s iLivem zkusit.
pokud se bavíme o digitálech, je nutné uvědomit si taky kolik do toho kdo chce investovat. pokud budeme brát v potaz, že iLive od A&H stojí zhruba třetinu co stojí Vi* od Soundcraftu, když budeme uvažovat o nejmenší konzoli A&H R-72 stojí lehce přes 100k + stagebox 40/20 respektive 64/32 cca další 120k a Vi1 350k + stagebox 48/24 za 180k. Měl jsem příležitost "osahat si oba pulty a je nutno říct, že visuálně vypadá SC mnohem lépe i ergonomie je výborná, na druhou stranu A&H má ergonomii vcelku taky dobrou a interakce do parametrů kanálu mi přijde lepší. Softwarově je to otázka co od konzole člověk očekává, na normální zvučení je výbava A&H naprosto dostačující. Je to na idividuálním posouzení, ale například FORSOUND Lukáše Sekery již vlastní taky jeden kousek z vyšší série a jsou s ním podle mích informací naprosto spokojeni. Pro zájámce doporučuji dojít si třeba do PRODANCE na Praze 7 a na vlastní ruce si práci s iLivem zkusit.
-
jarodaubner
- Nováček fóra

Allen je po mojich skúsenostiach zvukovo lepší.Velmi dobré "jemné"zdvihy korekcií.Odchádzaju však dosť často fádre,ktoré naopak u soudcraftu vydržia dlho bez závady.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... to se ted bavis konkterne o jakych pultech ? O digitalech (iLive vs. Vi6 / Si6?) ?Allen je po mojich skúsenostiach zvukovo lepší.Velmi dobré "jemné"zdvihy korekcií.Odchádzaju však dosť často fádre,ktoré naopak u soudcraftu vydržia dlho bez závady.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
jarodaubner
- Nováček fóra

Konkrétne skúsenosti sú s analógom ako napr ALLEN4000 ..a Soudcraft napr LX7ii .Digitál poznám a používam iba YAMAHA M7CL48,ale to je o inom.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hrušky a jabka
.
Jak můžeš porovnávat LX7ii, kterej má podle příspěvků tady nic moc mikrofonní přdzesilovače, ale hlavně patří do nejnižší skupiny "dospělejších" mixů, s AH 4000, kterej je řek bych na druhém kraji spektra mixů. To je jak porovnávat Trabanta s Mercedesem. A jestli u GL4000 odcházejí fadery rychlej než u LX7ii, tak potěž pánbůh
.
2 safa: Soundcraft má v digitálech Si1,2,3 a Vi1,2,4,6.
Jak můžeš porovnávat LX7ii, kterej má podle příspěvků tady nic moc mikrofonní přdzesilovače, ale hlavně patří do nejnižší skupiny "dospělejších" mixů, s AH 4000, kterej je řek bych na druhém kraji spektra mixů. To je jak porovnávat Trabanta s Mercedesem. A jestli u GL4000 odcházejí fadery rychlej než u LX7ii, tak potěž pánbůh
2 safa: Soundcraft má v digitálech Si1,2,3 a Vi1,2,4,6.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... no dovol Zdenku, to bych si dovolil vedet!2 safa: Soundcraft má v digitálech Si1,2,3 a Vi1,2,4,6.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OT: Jen jsem si dovolil to uvýst na pravou míru. Prostě 2 Si3ky vedle sebe jsou Si6ka
. (Nebo jedna na FOH a druhá na monitorech
).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
jarodaubner
- Nováček fóra

Iste porovnával som hrušku s jablkom.Môžem však porovnať iba to čo som mal v rukách.A je to s vlastných skúseností nie sprostredkovane,alebo že niekto povedal...
-
Návštěvník
Dnes mi kolega řikal, že si koupil iLive, zkoušel ho ve skladu vše běhalo jak má, přijel na akci a mrtvý touchscreen. Tak scháněl v místě akce LCD + myš, aby bylo možné konzoli nějak ovládat. I toto se samozřejmě může stát Vi*, ale prý se tomu zatím nic nestalo. Nehledě na to, že cores u soundcraftu jsou z dílny legendární firmy Studer a jako jediný pul má kartu s efekty od BSS & Lexicon. A kvalita zvuku je na Vi* opravdu na vyšší úrovni než u iLive.
-
miki kiki
Zdravím všechny, poraďte co je vhodnější pro živou rockovou kapelu.
Mix Si1 nebo Vi1 ???????????
díky miki
Mix Si1 nebo Vi1 ???????????
díky miki
-
Martin Korf
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vzal bych spíš Vi1